Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mért mondja a család, hogy...

Mért mondja a család, hogy ezt vállaltam?

Figyelt kérdés
Nagyon nehéz a kislányommal napi 24 órás állandó felügyeletet igényel, több emberes, ha a családban bárkinek is megemlítem mindegyik azt mondja ezt vállaltam!

2014. jan. 4. 22:42
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
92%

Á, mert ez egy idióta sablonszövege az embereknek.

Nekem tényleg remek természete van a lányomnak, de ha néha-néha kiborulok és véletlenül panaszkodni mernék, akkor nekem is rögtön ezzel jönnek, hogy te akartál gyereket.

Marha nagy segítség...

2014. jan. 4. 22:44
 2/19 A kérdező kommentje:
Olyan, mintha anno odaálltak volna elém az orvosok, mikor teherbe estem hogy: anyuka önnek autizmus sprektumzavarral élő gyermeke fog születni vállalja? Ezt senki nem kérdezte meg, de a családból mindenki így nyilatkozik, ne panaszkodj te ezt vállaltad, old meg!
2014. jan. 4. 22:44
 3/19 anonim ***** válasza:
79%
Anyaságnak tényleg vannak nehéz időszakai mint ahogy az életnek. Most őszintén erre mit lehetne más mondani, néha besegítenek de azért nekik dolgozni élniük is kell és igen ha beteg a gyerek akkor is elsősorban a szülőknek kell megoldani.
2014. jan. 4. 22:47
 4/19 anonim ***** válasza:
100%

Elég gonosz dolog a családodtól, hogy ezt mondják Neked. Nem ismerek autista gyereket, de biztos nehéz lehet és egy olyan dologra reagálnak így, ami elég nagy probléma Neked anélkül is, hogy ők még rátegyenek. Nem azért "panaszkodsz", mert nem tudsz bulizni.

Sajnálom, hogy ilyen érzéketlen családod van :-(.

Mennyi idős a kislányod?

2014. jan. 4. 22:53
 5/19 A kérdező kommentje:
4 éves, igen nem azért panaszkodom, hiszen amúgy sem járunk sehová csak a boltba max. Csak néha olyan jó lenne kiadni magamból, hogy nem könnyű nagyon nehéz ő vele, a testvéreivel álom az élet ők huncut okos értelmes gyerekek, csak ő vele nagyon nehéz, pedig azt mondják az orvosok, hogy enyhén érintett, hát nem lennék sajnos ebben én olyan biztos! :(
2014. jan. 4. 23:03
 6/19 anonim ***** válasza:

4.vagyok.

Bár segíteni nem tudok, de ha gondolod írj privit.

2014. jan. 4. 23:20
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
Sajnálak ,én ismerek nem egy autistát hát nagyon nehéz velük ,nem jár oviba már mint speciális neki valo oviba .
2014. jan. 5. 08:39
 8/19 anonim ***** válasza:
69%
Akkor mondják ezt az emberek, ha érzik, hogy segíteni kéne, de lusták megtenni, emiatt viszont lelkifurdalásuk van, amin azzal próbálnak enyhíteni, hogy te vállaltad ezt a helyzetet, miért nekik kéne megoldani. Érdemes lenne viszonozni ezt bármilyen helyzetben, ha segítséget kérnek tőled pl. az őszi befőzéshez vagy egy családi buli megszervezéséhez, bármihez. Bocsánat de szerintem családban (is) nagyon undorító ez a hozzállás.
2014. jan. 5. 11:38
 9/19 anonim ***** válasza:
11%
Azért mondják ezt, mert senki sem érzi jól magát egy panaszkodó emberrel. Lehet, hogy te nem látod soknak amit mondasz, ők viszont érezhetik úgy hogy állandóan erről beszélsz. És miért lenne a család kötelessége megoldani a dolgot? Most azért mert valami olyan történt amibe nekik semmi beleszólásuk (nem ők akarták más gyerekét), nekik kéne feláldozni az életük?
2014. jan. 5. 12:26
 10/19 anonim ***** válasza:
55%

Nem tudnak jobbat, okosabbat mondani. Nincs fogás a helyzeten. Ezzel a környezet nem tud mit kezdeni. Ha gond van - és erre adják ezt a választ - mondd el konkrétan, hogy miben várnál segítséget, támogatást. Először ne a gyerkőcre vigyázás, az Ő menedzselése legyen a feladat, mert gondolom ettől félnek a legjobban, hanem valami más.

Ráadásul ne rögtön minden feltorlódott dolgot, vagy teljes nagybevásárlást tegyél rájuk, hanem kicsi pici dolgokat, amiért aztán szinte aránytalanul hálás vagy. Erre megértik, hogy jéé de jó, megvolt a mai jó cselekedet (és ilyen egyszerű).

Aztán elmondhatod a szokásokat, és hogy mit kellene még, amiben esetleg a gyerekvigyázás is benne van.

Az előzőnek teljesen igaza van. A nyafogást mindenki utálja - még az ember szülei is. Ráadásul nem igazán értik, hol lehetne megfogni a segítés végét, az egész kilátástalannak tűnik. Neked kell okosabbnak lenned.

Ha pedig nem vársz segítséget, csak jól esik elmondani a gondokat, menj el egy családsegítőbe, és csak a pszichológusnak panaszkodj. Mert így mindenkit elvesztesz az életedből, családot, barátokat, ismerősöket, még a szülőtársak se úgy közelednek egy "panaszkodóhoz".

2014. jan. 5. 17:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!