Mért mondja a család, hogy ezt vállaltam?
Á, mert ez egy idióta sablonszövege az embereknek.
Nekem tényleg remek természete van a lányomnak, de ha néha-néha kiborulok és véletlenül panaszkodni mernék, akkor nekem is rögtön ezzel jönnek, hogy te akartál gyereket.
Marha nagy segítség...
Elég gonosz dolog a családodtól, hogy ezt mondják Neked. Nem ismerek autista gyereket, de biztos nehéz lehet és egy olyan dologra reagálnak így, ami elég nagy probléma Neked anélkül is, hogy ők még rátegyenek. Nem azért "panaszkodsz", mert nem tudsz bulizni.
Sajnálom, hogy ilyen érzéketlen családod van :-(.
Mennyi idős a kislányod?
4.vagyok.
Bár segíteni nem tudok, de ha gondolod írj privit.
Nem tudnak jobbat, okosabbat mondani. Nincs fogás a helyzeten. Ezzel a környezet nem tud mit kezdeni. Ha gond van - és erre adják ezt a választ - mondd el konkrétan, hogy miben várnál segítséget, támogatást. Először ne a gyerkőcre vigyázás, az Ő menedzselése legyen a feladat, mert gondolom ettől félnek a legjobban, hanem valami más.
Ráadásul ne rögtön minden feltorlódott dolgot, vagy teljes nagybevásárlást tegyél rájuk, hanem kicsi pici dolgokat, amiért aztán szinte aránytalanul hálás vagy. Erre megértik, hogy jéé de jó, megvolt a mai jó cselekedet (és ilyen egyszerű).
Aztán elmondhatod a szokásokat, és hogy mit kellene még, amiben esetleg a gyerekvigyázás is benne van.
Az előzőnek teljesen igaza van. A nyafogást mindenki utálja - még az ember szülei is. Ráadásul nem igazán értik, hol lehetne megfogni a segítés végét, az egész kilátástalannak tűnik. Neked kell okosabbnak lenned.
Ha pedig nem vársz segítséget, csak jól esik elmondani a gondokat, menj el egy családsegítőbe, és csak a pszichológusnak panaszkodj. Mert így mindenkit elvesztesz az életedből, családot, barátokat, ismerősöket, még a szülőtársak se úgy közelednek egy "panaszkodóhoz".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!