Ti éheztetnétek a gyereket, hogy megegye a zöldségeket? Paprikát, paradicsomot. A család véleménye az, hogy amíg meg nem eszi, nem szabad más kaját adni neki.
Figyelt kérdés
2014. jún. 6. 11:09
1/22 anonim válasza:
Ezt nagyon nagy hülyeségnek tartom. Ha azt akarod,hogy megutálja,akkor hajrá.. Sose jutna ilyen az eszembe. Inkább próbáld meg játékosan adni neki.
2/22 anonim válasza:
Nem, egyáltalán. Még ha nagyon válogatós lenne és ételről beszélnénk nem zöldség vagy gyümölcsról, akkor kipróbálnám, de így nem. A vitaminokat nem csak azzal tudja bevinni, amit nem szeret és nem eszik meg. Mi sem eszünk meg mindent.
3/22 anonim válasza:
Biztos, hogy nem. Gyerekkent utaltam a zöldsegek nagyreszet, es egyik nagymamamnal sokszor utaltam ott lenni, mert ö mindig belem akarta kenyszeriteni. Ha sok cukrosta, feher lisztes dolgot ettel terhesseg alatt, meg amikor szoptattad, akkor mar ugyis mindegy, majd ahogy nö, szepen raszokik a zöldsegekre, nalunk is igy volt hugommal. De eheztetni, mert nem eszi meg, az eleg durva. Probald együtt adni jatekos formaban valami olyannal, amit szivesen megeszik, es szep lassan valtoztatni az aranyokon.
4/22 Medvi válasza:
Ha nem szereti, nem kell erőltetni. Biztos vannak más ételek amiket szeret, mondjuk gyümölcsök. Ha eszik gyümölcsöt de nem eszik zöldséget az egyáltalán nem baj.
5/22 anonim válasza:
És mi van akkor, ha ezt a 2 zöldséged egész életében nem fogja megenni? Semmi. Van többszáz másik. Egyetek ti is, fog belőle válogatni.
Nálunk volt éheztetés, de csak azért, mert rákapott az édességre, és esze ágában nem volt mást megenni. Viszont azóta mi is rengeteg zöldséget, gyümölcsöt eszünk, és ő is rákapott.
6/22 ivilicious válasza:
Marhaság,ha mert úgy se fogja megenni...kiskoromban utáltam az összes zöldséget, egyedül a paradicsomot imádtam,alig ettem valamit, szegény anyám teljesen maga alatt volt már,még 6 évesen is 17-18 kiló voltam..most meg imádom az összes létező zöldséget :)
7/22 ivilicious válasza:
A ha az nem tudom,hogy került oda :( :)
8/22 anonim válasza:
Van egy ismerős,aki nem eszik se zöldséget,se gyümölcsöt (SEMMIT!),mert gyerekkorában többször megtömték...
...az én kisfiam se sok mindent eszik meg,meg szoktam kérdezni,hogy megszagolja-e...esetleg megnyalja-e? ...és egyre bővül az amit megeszik!
9/22 kíváncsicska válasza:
Én csak az édességgel csinálom ezt.Ha nem eszik rendesen ebédet, vacsit, nincs nasi,mert akkor hozzászokik, hogy "á nem ettem majd kapok csokit, hogy legyen bennem valami".De ilyent sem zöldséggel, sem gyümölccsel nem csinálnék, sőt semmilyen főtt kajával.Nem az a cél, hogy megutálja.
10/22 anonim válasza:
Az én fiam se nagyon eszi, 20 hónapos. Szoktam neki vágni a reggelije vagy vacsija mellé, 1 falatot jobbik esetben eszik belőlük, esetleg van h csak megnyalja. Erőltetni nem szabad. Főleg nem éheztetni, csak azért mert nem eszik paprikát vagy paradicsomot. Meg kell hallgatni a család meg mások véleményét, de nem kell megfogadni, ha nem tartod helyénvalónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!