Más is érez így a család-munka kapcsán?
Két gyermekem van, a kicsi elmúlt egy éves, a nagy pedig ősszel megy oviba.
Mielőtt szülni mentem, alig vártam, hogy otthon legyek, hogy csak a családnak éljek. Most a munkahelyemen dömping volt, és kérdezték, hogy volna-e lehetőségem, kedvem besegíteni a munkába egy kicsit a gyerekek mellett.
Kipróbáltam, és EGYSZERŰEN FANTASZTIKUS VOLT! Hogy pénzt kereshettem, hogy az agyamat használtam, hogy csak ülhettem a fenekemen és nem kellett gagyogni és tisztába tenni, és hasonlók. Pedig nem is emberek közt voltam, csak itthon a nagyszobában, a gyerekek pedig a szabin lévő vidéki mamával a másik szobába meg a játszótéren, és csak pár nap volt az egész.
Normális ez, hogy ennyire rajongással tudtam dolgozni?
Már terveket szövögetek, hogy ha nagyobbak lesznek, hogy tudom megoldani a munka-gyerekelhelyezés kérdést.
A lényeg, hogy szeretem őket, de most úgy érzem, hogy a lelkemnek jobb lesz, lenne, ha kitörhetek ebből a gyeses létből. Van, aki boldogabb volt több gyerekkel miután elment dolgozni, gyerekek intézményben, mint míg csak otthon volt velük, s semmi szellemi,-kézi bármilyen munkát nem végzett?
Köszi ha elolvastad.
Szerintem teljesen normális én pont az ellenkezőjét nem értem, hogy lehet "csak "otthon lenni 5-10 évet is. Felnőtt vagy teljesen normális, hogy felnőtt életre is vágysz.
Különben meg a gyereknek is jött tesz az ovi, azért ovisok már 3év felett vannak, ott már tényleg kell nekik is a gyerektársaság.
Én nemrég adtam be bölcsibe az 1 éves kisgyerekünket, hogy tudjak mellette dolgozni, és szusszanni, mert már elgem volt a folytonos otthonülésből. Én le lettem hurrogva, hogy rossz anya vagyok és nekem nem való gyerek.
Hosszabbtávon én sem bírtam szellemi tevékenység nélkül.
Teljesen megérteleke,neked is jól esett egy kicsit "hasznosnak"lenni egy kicsit mást csinálni!
Mondjuk én egy 1 évest nemtudnék betenni bölcsibe(hacsak nem éh-halál kérdése lenne)még a java csak most kezdődik:akkor kezd el járni,beszélni majd önállóan enni,puszit adni,átölelni stb stb és ezeket nem én látom hanem egy gondozónéni!Én ebbe belepusztulnék hogy mindenről lemaradok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!