Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csinaljak, ha megut a 2.5...

Mit csinaljak, ha megut a 2.5 evesem?

Figyelt kérdés
Ha valamire megkerem, amit nem akar megcsinalni vagy epp megtiltok neki valamit, odajon es elkezd csapkodni. Kiabaltam mar, rautottem a kezere, kiprobaltam Vekerdy tanacsat is, de semmi...
2014. máj. 25. 21:21
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
7%
Az 54%-os válaszolódnak teljesen igaza van, hiába van lepontozva!
2014. máj. 26. 09:03
 12/17 anonim ***** válasza:
90%

totál nincs igaza az 54-esnek. Eltereled a gyerek figyelmét?

Nem inkább megmagyarázod neki, hogy kislányom, ha okos leszel, ezt megkapod? Odaadni neki a pénzt, hogy fizessen? vagy inkább hozza a kiskosarat?

Az én gyerekemnél sem jön be a Vekerdy-módszer, annál ő akaratosabb. Nem mondom hogy minden gyereknél hülyeség, mert nem. De nálunk máshogy van.

Nem ütjük anyát, mert fáj. Ha megüt, bünti.Előtte figyelmeztesd, hogy ha verekedni fog, azért büntetés jár. Állítsd sarokba, utána kérdezd meg tőle, hogy tudja-e hogy miért kellett ott maradnia.

És igenis egy 2,5 éves már tudja hogy ilyenkor bocsánatot kell kérnie. Ha most nem tanulja meg, mikor fogja?

2014. máj. 26. 09:19
 13/17 anonim ***** válasza:
35%

"A lelkere valo rabeszelesen mit ertesz? Mondjam el, hogy nem szabad? Ha nincs benne meg az empatia, akkor azt sem erti meg, hogy az faj es rossz..."

Te megint rólad szól minden, hogy neked fáj és neked rossz. Nem így kell megközelíteni. Olvasol neki állatmeséket? Azokat megérti, utána kell vele beszélgetni a jó és rossz dolgokról, azt is megérti. Nem akar majd ő lenni a gonosz a sztoriban.

A bolt meg csak egy kiragadott példa volt, ne legyél már bolond.

2014. máj. 26. 09:30
 14/17 anonim ***** válasza:
54e amiről te írsz az nem gyereknevelés,már ne is haragudj...kezébe adsz valamit,hogy ne szedjen le mást,talán azt kellene megtanulnia,hogy nem szedünk le semmit a polcról,nem figyelem elterelés,aztán 10 évesen mi lesz ha nem akarod,hogy mindent megvetessen a kezébe teszel valamit???
2014. máj. 26. 19:29
 15/17 A kérdező kommentje:
tértek a többiekkel a boltos példánál. Én nem adok semmit a kezébe figyelemelterelés gyanánt. Vagyis kb. 1 éves koráig adtam. Utána meg kellett tanítanom neki, hogy nem vesszük meg az egész bolot az ő kedvéért. Mint írtam, bevásárlásnál nincs gond. Nem hisztizik, ha nem kap meg valamit.
2014. máj. 26. 20:27
 16/17 anonim ***** válasza:

Mindenki azzal jön hogy a gyerek azért mert ezt látja vagy őt is verik.

Egy baba csoport tagja vagyok,rengetegen vagyunk és téma volt ez és szinte minden gyerek megprobált erőszakal élni a szülő felé,ütés,csipés,karmolás,harapás.teljesen függetlenül attól hogy milyen nevelést kapot,volt akinek a kezére csaptak és volt akit szép szóval próbáltak nevelni.

Szóval nem minden esetben a szülő felelős azért hogy a gyerek megütötte,engem is megütött a lányom ugy hogy azelőtt sosem kapott ki tőlem,ekkor láttam be hogy a kettőnek semmi köze egymáshoz mert magamon tapasztaltam.

Mivel neki nem hatott sem a bünti,sem a legugolok és a szemébe nézek igy egyszer visszaütöttem.Na nem nagyon csaskhogy érezze ez nem játék.Ennek lassan két éve és azóta soha nem probálkozott többet,meglepődött,elmagyaráztam neki és téma lezárva.

2014. máj. 27. 08:26
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem tudsz tenni túl sokat, majd elmúlik. Fogd meg a kezét, szólj rá, ha nem segít, büntetés: sarokba állítás, ilyesmi. A keményebb gyerekeknél ez van, szerintem nincs rá módszer, hogy csírájában elfojtsd. Ne jutalmazd figyelemmel amennyire van erre mód. Nem rosszul csinálod, csak ez most egy ilyen korszak, ez van.
2014. máj. 27. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!