2,5 évesem nem eszik, nem iszik, mi a . Csináljak már?
Kiborultam! Az egyik nem eszik-iszik, a másik nem alszik, a harmadik a hasamban, folyamatosan ideges és hulla fáradt vagyok, pihenni nem tudok, a házimunka rám ég, semmit sem tudok csinálni, szakad rólam a víz!
Főleg a nem evés-ivás idegesít, sem szép szóra, sem ordítozásra nem fogad el semmit! Még a finomságokat sem! Reggelire evett egy kevés csokigolyót tejjel, meg ebédidőben is ivott egy kis tejet és ennyi!!!!! Se víz, se szörp, se rendes tápértékű kaja!!!!
köszi a választ!
Sikerült lehiggadni. Épp eleresztettem egy ocsmány kifakadást, és félpucéran veszekedtem a lurkókkal, mikor hirtelen beállított a férjem meg apósom. Ez kellőképp kibillentett mindenkit a lelkiállapotából. A nem ivósom hajlandó volt 3-4 korty vizet inni "a papa kedvéért", ennek örülök. Most bekapcsoltam nekik a mesét, hogy tudjak foglalkozni a dolgokkal, meg közben próbálok valami kaját is beléjük nyomni.
A házimunka most áll, az igaz, de cseresznyeszezon van, őrült gyorsan romlik, itt áll órási kosarakban mindenütt, muszáj feldolgoznom, befőznöm, már ott tartok, hogy magosól lefagyasztom, mert elegem van belőle.
na. :) tényleg jobb már, köszi.
jaj, szegénykém, de utálom én is ezt mikor ennyire kiakadok...
Nekem pedig csak 1 lányom van, és ő is nem eszik-iszik mikor így bejön a meleg..én azt csinálom, hogy felfújom a kismedencét, 2cm víz, és vizipisztoly, meg a kávéspoharam.
Vizipisztolyból spriccelem a szájába a vizet, majd "főz" kávét, és megissza. de amgától nem iszik 40 fokban sem, beszrás, komolyan...
Tudod mikor dolgoznám fel a meggyet, cserkót 100 fokban, terhesen, 2 gyerekkel...ÉN SOHA!!! Egy igazi hős vagy!! :-))
ja, nekem a lányom mostanában tudod mit ezsik??? reggelire tuti nyerős hogy almaát összeaprítok, fahéjas cukorral, megszottyasztom és rá zabpehely megfőzve(Kb. 3 perc alatt megpuhul). Lehűtöm tök hidegre, és ezt eszi mint a gép..a gyümit változtatom, mikor mi van itthon..
Nagyon köszönöm a kedves szavakat!
Végre alszanak a srácok. Végül a fürdőkádban etettem-itattam meg őket nagyjából. Meg azt csináltam én is, hogy odaadtam azokat a fürdős játékokat, amikből legnagyobb bosszúságomra inni szoktak a fürdővízből, de most hagytam, hadd igyanak... Főleg ezen a nem iváson húztam ma fel magam, attól féltem, hogy kiszárad, mert a rohangálás meg a szokásos tivornya az persze ment egész nap.
A cseresznyéből sok üveg lekvár és szörp lett, a mélyhűtőket is telenyomtam vele, de még mindig rengeteg van, a fán még több... már utálok ránézni. :P
Kitartást mindenkinek a hétre!
Bár a fiam eleget iszik naponta 1.5 liter körül, ebben a nagy melegben nincs kedve neki se inni. Így váltogatom a cseleket. Amik beváltak: verseny ivás anyával, aki nyer, kap valami nasit. Vagy tankolunk, ha épp autózik-vonatozik.
Az evés más kérdés, mivel a fiam alapból rossz evő,itt is a trükközés megy nálunk. pl tegnap úgy evett husit ketchup-pel, hogy közben mesét olvastam neki, és a legjobb résznél hagytam abba - csak akkor folytattam, mikor hús került a szájába. Vagy előző nap kiraktam egy pohár fincsi joghurtot - azt nagyon szereti - és leültünk "ebédelni", aki előbb megeszi a levest, azé a joghurt. (Nálam amúgy ha 3-5 kanállal eszik a főételből, akkor már nem piszkálom) VAgy "pókhálós" tejbegrízt csinálok, vagy ő szórhatja a cukor tartóból a tésztára cukrot - ezek váltak be mostanában.
Ezek miatt ne idegesítsd magad,egyrészt felesleges, mert ha nem akar enni -inni, nem is fog, fel kell kelteni az érdeklődését valamivel. Igen tudom, ez nagyon nehéz főleg 2 gyereknél, de jobb, mint sírógörcsöt kapni. Másrészt ilyen melegben én is kevesebbet eszek -iszok inkább este -reggel van kedvem enni.
Az ilyen trükkökkel már sok helyzetet sikerült megoldanom, azért is írtam le, mert nálunk bevált.
Köszi neked is!
Gondolhatod, hogy trükközök én is állandóan. :)
Ma reggel engedtem őket inni a keresztelőjükre kapott méregdrága bögréikből, amit eddig sosem hagytam.
De azt nem gondolom, hogy hagyni kéne a nem ivást, ez tényleg veszélyes! Két ennyire aktív gyerek nincs még a világon, a kiszáradás pedig gyorsan összejön sajnos. Főleg nálunk már volt pár kórházas téma kisebb korukban, én még egyszer nem akarom egyik gyerekemet sem infúzión látni. :(
Idegeskednem nem kéne, azt tudom... de pezsegnek bennem a hormonok, a hetedik hónapban vagyok... ma még egész jól moderáltam magam. :)
Azt én sem engedem, hogy ne igyon, a napi egy literhez minimum ragaszkodok, akkor is, ha épp nem velem van. Olyankor kikészítem kubus üvegbe neki, így látom is, hogy biztosan megitta-e a szörpijét.
Az új bögrés trükk is jó, ügyi vagy, remélem beválik.
Bár én még csak az 5. hónapot töltöm, de átérzem a hormonok-okozta feszültséget, néha én is a plafonon vagyok okkal-ok nélkül.Kitartás!
Az alvással kapcsolatban most azt próbáltam ki, hogy én fekszem le, ő meg mesél és elaltat (3.5 éves) neki nem kell aludni, csak csendben lenni, míg én alszok. Persze gyorsan elalszik, én meg 20 perc szundi után frissen ébredek,és van időm megcsinálni a házimunkát - vagy egy részét :) lekopogom, pár napja így alszik, nem is keveset.
De jó neked, hogy legalább az alvás ilyen gördülékenyen megy!
Nálunk egy évvel fiatalabbak, 2,5 éves ikrek. Sajnos ma abszolút nem alszanak. :( Tegnap este fél 12-kor aludt el egyikük, én meg nem bírok folyamatosan toppon lenni.
De ma nem vagyok túl fesz legalább. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!