2 évesem mostanában ha valami nem úgy van ahogy ő akarja, dühöng, csapkod két kézzel mikor mit ér. Volt már valakinek hasonló?
28 hónapos. Én azt hittem, lassan kifelé haladunk a dackorszakból, de kiderült, hogy dehogy! Ez volt még csak a kezdet. :) Mostanában kezdett csapkodni, újdonság, hogy mérgében, amit ér, lesodorja a polcról. Pár napja a cipőboltban jött rá... Egyébként mindig vissza lehet vezetni, tehát ezeknek a dühkitöréseknek oka van...A cipőboltban pl. az volt, hogy már majd egy órája próbáltunk megfelelő cipőt találni a nővérének, s közben neki az lett volna a feladata, hogy mindezt csendben nézve várjon...végülis érthető volt a tehetetlen dühe úgy 30 perc után. :)
Én kétféleképpen reagálok. Első-második-harmadik alkalommal még szép csendben magyarázok, nyugtatok, illetve halál nyugodtan közlöm, hogy "icipicit várj még, aztán..." valami motíváció.:) Kb. a negyedik próbálkozásánál aztán már erélyesen, a hangom felemelve közlöm, hogy így nem szabad viselkedni, stb. A végső eredményt mindig azzal érjük el, ha vége van az adott, számára nehéz helyzetnek. Nekem birkatürelmem van egyébként, de néha azért elszakad a cérna.
Mivel van egy kamasz lányom is, duplán kapom az osztást: egy dackorszakos és egy tini...lehet válogatni, mikor melyik szeretné éppen a szárnyait próbálgatni, az akaratát, szuverenitását gyakorlatoztatni...valamiért egyre jobban őszülök! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!