Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Korong szerint 26hetes vagyok,...

Korong szerint 26hetes vagyok, ahogy én számoltam 25 és az uh szerint 2héttel kisebb a babóm, ezért elküldtek flowmetriára,nagyon megrémített a dokim,hogy lehet keringési zavara van a babámnak. Hasonló helyzetben lévő kimamák?

Figyelt kérdés
eddig 11kiló jött fel le is szídott az orvosom,de nem tudom mitől híztam ennyit mert nem eszem sokat napi egyszer mert nem vagyok éhes mellette torna és sok séta,nem hagyom el magam. a védőnőm megnyugtatott,hogy nem látszik a 11kiló meg szép kismama vagyok és le fog menni szoptatásnál...és azt is tudja,hogy fegyelmezett vagyok az étkezésben. elhatároztam,hogy mátol gyümölcsön és joghurton fogk élni hogy ne hízzak sokat.
2009. márc. 4. 09:33
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

Hogy lehet, hogy napi egyszer eszel csak? Ez abszolút nem jó terhesen. Szerintem azért nem érzed magad annyira éhesnek, mert már alapból össze van szűkűlve a gyomrod.

Nem lehet, hogy azért ugrott fel rád 11kiló, mert bár naponta csak egyszer eszel, a tested túlélő funkcióra állította magát, és emiatt mindent elraktároz, amit csak tud, abból az egyszeri étkezésből??

Ki lehet nevetni nyugodtan, de ezt orvos is megmondhatja, vagy dietetikus, hogy mikor egyes nők például koplalással akarnak fogyni, amint elkezdenek rendesen étkezni, felugranak rájuk a kilók, mintha nem is fogytak volna. Ez pedig azért van, mert ha az ember koplal, a szervezet túlélésre áll át ösztönösen, így hiába egyszer eszik az ember, ebből a mennyiségből próbál a szervezet "mohón" elraktározni a "rosszabb idők" miatt.

Lehet ha rendszeresen ennél, normál mennyiségben, akkor nem mennének fel rád ennyire a kilók. De persze a hízás nem csak ettől függ. Millió más tényező is befolyásolja. De részben ez is lehet az oka a 11kiló plusznak.

2009. márc. 4. 09:39
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem meg pont normálisan kellene táplálkoznod,hogy a gyereked mindent megkapjon amire szüksége van az egészséges fejlődéshez.A gyümölcs és a zöldség egészséges,de nem elegendő bevitel,szükség van másra is.Szerintem most a legkevésbé az számít,hogy szép vagy-e a hízástól vagy sem.

Ha megvonod magadtól a szükséges dolgokat,azzal a babád egészséges fejlődését veszélyezteted.

Az orvosod pedig nem véletlenül küldött vizsgálatra,menj el.Nem biztos,hogy fiatalabb a terhesség és ezért kisebb a baba.Jobb ha látják,hogy minden rendben,ha nem akkor is jobb tudni,mert biztosan lehet tenni valamit.A keringési zavarok súlyos dolgokat okozhatnak.A terhességet pedig a korong szerint kell számolni,ugyanis a valós kor,és a számított között lehet eltérés akár 2 hét is.

Minden jót,boldog babavárást.

2009. márc. 4. 09:44
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kismamaként a változatos, egészséges táplálkozásra kell törekedned! Csak gyümölcs és joghurt még 14 hétig??? Ne viccelj, mert ez annak is rossz! Te nem hízol, de a babócád mitől fejlődjön???? A terhesség, mint a szoptatás is, mindenkire másképp hat! Majd lemennek a plusz kilók, ha nem szoptatás alatt, majd utána!!! A babád és a Te egészséged a legfontosabb! Egyél rendesen, mellette sétálj, és pihenj! Ne stresszelj, ez életed egyik legszebb időszaka, élvezd!

9 hónapos baba anyukája!

2009. márc. 4. 09:45
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszokat,annyit tudni kell,hogy a napi 1 étkezésem se sok terhesség elött sajnos anorexiával küzdtem és egyáltalán nem vagyok kívános és csak azért eszem mert tudom,h a babómnak kell.
2009. márc. 4. 09:50
 5/15 anonim ***** válasza:

Elhiszem, hogy elkeserít a súlyod froclizása, de ne hagyd magad. Próbálj alacsony szénhidrát tartalmú kajákat enni, de naponta több alkalommal! A neten annyi oldal van, ami ezzel foglalkozik, használd! Nekem az első 20 hét alatt 4 kg jött fel, de azért is leszúrtak, mert állítólag az utolsó 6-8 hétben bátran lehet számolni heti fél kiló plusszal, és így összességében sok lesz. De ez nem jelenti azt, hogy az addig megmaradt időben fogynom kellene! Neked sem!!! A babád tényleges kora, méretei meg nem a jelenlegi súlyoddal van összefüggésben, max az életviteleddel, de ebben sem lehetünk biztosak.

Sok boldogságot, és ne szomorkodj!

2009. márc. 4. 09:56
 6/15 anonim ***** válasza:

Szerintem menjél el olyan orvoshoz, aki figyelemmel kíséri a terhességedet étkezés, hízás szempontjából.

Anorexia súlyos dolog, nem lehet belőle hipp-hopp kigyógyulni. Nem tudom jól emlékszem-e, de mintha azt írtad volna, hogy cseszegettek a hízásod miatt. Nem tudom, de gondolom a dokid, védőnőd nem tudja, hogy anorexiával küzdöttél. Én a helyedben ezt sűrgősen megemlíteném mindkettőnek, meg bármi más orvosnak, akivel kapcsolatba kerülök.

Hogy a manóban lehet egy anorexiából kifelé lábalni igyekvő kismamának azt mondani, hogy sokat hízott? Ez nagyon durva. Ezzel pont az ellenkező hatást érhetik el, és a kismama visszaeshet még akár terhesen is! Ez nagyon durva, nem tudok észhez térni, főleg, hogy ha a doki, vagy védőnő aki ezt mondta neked, tudja hogy anorexiával küzdöttél, még ennek ellenére belegázol a lelkivilágodba!!!

Légy szíves étkezz normálisan. Elhiszem hogy nehéz lehet neked, mert most azért, hogy megemlítetted az anorexiát, azért másképp fest a szitud! Azt meg semmiképp se hagyd, hogy bárki, akár orvos, akárki belegázoljon a lelkedbe! Próbálj meg normálisan étkezni a babád, a saját magad, na meg így ismeretlenül, de az én kedvemért is!

Ha akarod írjál privit, megadom az emailcímemet és tudunk msn-en vagy emailben dumálgatni, ha kell egy kis lelki támasz, meg valaki, akivel erről tudnál beszélni. Oké? Én itt vagyok, segítek szívesen!

2009. márc. 4. 10:01
 7/15 anonim ***** válasza:

Ha anorexiával kínlódtál, az sok mindent megmagyaráz. Ezek szerint magadhoz képest most lehetsz "normál" testsúlyú, csak a kezdeti súlyhoz képest sok a 11 kg plusz. Hány cm magas vagy?

Dieteikus segítségén nem gondolkozol? Biztos tudna úgy tanácsot adni, hogy nem érzed b@szogatásnak!

2009. márc. 4. 10:03
 8/15 anonim ***** válasza:
Szia! 9.50-es vagyok. Szerintem egy dietetikussal állitass össze egy étrendet, amely változatos, és egészséges. Így már más a helyzet, hogy anorexiás voltál! Nem lesz baj, de hidd el, nem a hízás most a legfontosabb! Nehéz helyzetben vagy, én kisgyermekként duci voltam, nehezen értem el az ideális súlyomat, és hiába szoptatok, nem mennek le a kilók, bár azért nem vészes a dolog, minden súlyproblémát feledtet a babád! Biztosan gyönyörű kismama vagy, mert minden kismama szép a különleges kisugárzástól! Vigyázz magatokra!
2009. márc. 4. 10:07
 9/15 A kérdező kommentje:
170cm vagyok és most tratok 78kilónál 67 volt a kezdő súly. elötte 75 azelőtt meg 48kiló voltam mindig is a kilókkal küzdöttem:(
2009. márc. 4. 10:10
 10/15 anonim ***** válasza:

Én vagyok 160cm, most járok 4kg plusznál. 48kg-ról indítottam, de aztán lementem 47-re a hányinger miatt, hiába ettem rendszeresen.

Mondom, ha szeretnél beszélgetni, dobj egy privit és megadom az emailcímemet.

Ne szomorkodj, de tényleg szépen lassan fokozatosan kezdjél el naponta kétszer, majd naponta háromszor enni. Ha kisebb mennyiséggel kezdesz, már az is fél siker. Már az is jó lenne, ha délelőtt megennél egy banánt, vagy vacsorára. Gondolom a napi egyszeri étkezésed délben, kora délután lehet.

Ha nem akarsz sokat hízni, mert félsz a kilóktól, de a babának elég tápanyagot akarsz juttatni, na meg magadnak is, mert ő tőled úgyis elszedi ami neki kell (,feltéve ha van miből...), akkor étkezz úgy, hogy a húst sosem eszed együtt krumplival, tésztával, rizssel. Húst csak párolt zöldséggel, salátával, netán gyümölccsel egyél. Rizst, krumplit, tésztát is zöldséggel, ne hússal. Így nem lesz hízlaló, de neked is meg a babának is jut elég tápanyag. Hm...? :)

2009. márc. 4. 10:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!