Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Belenéztem egy-két szülé...

Belenéztem egy-két szülé videóba, és egészen megrémített, ahogy ott kiabálnak a nők. Törvényszerű, hogy mindenki kiabál?

Figyelt kérdés
Én szombatra voltam kiírva, de egyenlőre nem akar kibújni a drága. Vannak fájásaim, mert voltam már pose-n, ott kimutatta a gép, bár én ezekből semmit nem éreztem, amit a szülésznő furcsállt is. Mindenki azt mondta, hogy amit a filmeken látok, azt felejtsem el, nem kiabálnak így a szülő nők. Hát én pedig pont olyan ordításokat hallottam. Nem vagyok naív, nem gondolom, hogy nem fog fájni, de nem veszi ki az erőt, nem fullaszt ki, ha hangoskodunk?
2008. dec. 1. 08:13
 1/10 anonim ***** válasza:
78%
Én egyáltalán nem kiabáltam,pedig nagyon fájt. Nekem nem lett volna erőm kiabálni,mert annak is örültem, hogy kapok levegőt a fájások alatt. Egyébként, mikor bent voltam a szülés előtt szülőszoba látogatáson,engem is megrémített,hogy minden kismama kiabált szülés és vajúdás közben. De nekem nem is lett volna erőm hozzá.
2008. dec. 1. 08:20
 2/10 anonim ***** válasza:
62%

Én meg úgy gondoltam:áh én nem fogom kiabálni,ordítani,meg hisztizni! Áh! ÉN??? Soha!

De aztán az a fájdalom,amit átélsz órákon keresztül...

én nem ítélem el az ilyet.Bár egyes kórházakban,nagyon is csúnyán néznek az olyan kismamákra

2008. dec. 1. 08:31
 3/10 anonim ***** válasza:
46%
Nem törvényszerű, de ez van! :( Én is kiabáltam! Ordítottam! Hát kívülről biztosan szörnyű hallani, de akkor nekem ez jött :( van aki kiabál, és van aki nem. Ez kb pont olyan, h van akinek 3 óra a szülés, másnak meg 13 óra. Nincs 2 egyforma. És ne is rémítsen meg! Akkor, amikor már Te is ott leszel, benne leszel, majd máshogy fogsz vélekedni. Lehet h kiabálsz, de lehet h nem. Mindensetre drukkolok, h "könnyű és gyors" szülésed legyen!!
2008. dec. 1. 08:32
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Ne értsetek félre, nem ítélem el, ha kiabál a vajudó nő, hiszen nem tudom még mit érez, csak megrémísztett. Eddig úgy tekintettem a szülésre, hogy az még messze van, ráérek vele foglalkozni, aztán most kicsit utána néztem és megijedtem. Tudom, hogy nincs két egyforma szülés, és nem tudhatom, hogy nekem meddig fog tartani, és mennyire lesz fájdalmas.
2008. dec. 1. 08:39
 5/10 anonim ***** válasza:
46%
Ne idegeskedj! Örömmel készülj lélekben, és ha nagyon nem bírod, akkor szépen kérj epidurálist. Ma már ez megoldható.
2008. dec. 1. 08:46
 6/10 anonim ***** válasza:
47%
Én úgy gondoltam,nem bírok megbirkózni a fájdalommal.De sikerült.Az első srácomat EDA-val szültem,4 órát vajúdtam-a 2.nál gondoltam belevágok fájdalomcsillapítás nélkül.Teljesen tűrhető fájásaim voltak,aztán egyszer csak bedurvult.Akkor kérni akartam,de mivel több,mint 4 ujjnyira nyitva voltam,már nem lett volna értelme.2 órás vajúdás után meglett a kis srác.És nem is kiabáltam,csak a kitolás alatt volt hangom,amikor erőlködtem,h nyomjak.Könnyű és gyors szülést!
2008. dec. 1. 08:49
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

1 hete szültem.Én nagyon vártam a szülést.Túlhordtam a kisasszonyt 3 nappal.Bevetettem m indent,hogy aznap kibújjon,mert megindították volna,és ettől igen féltem.DE a hó meghozta a hópihét:) (vagy inkább hógolyót,mert 4 kilóval született:) )

Nem akarlak elkeseríteni,de én,aki,egyáltalán nem féltem a szüléstől,mindig rettentően erős menseis fájdalmaim vltak és sokáig sportoltam is,hát őrjöngtem:(

Mondjuk 18 órát vajúdtam és a doki nagyon megkínzott,hogy ne legyen császár.Többször kaptam érzéstelenítőt is,EDÁ-t is,de nem használt 20 perc után semmi.Én nem a kitolásnál ordítottam,hanem miközben tágultam,az utolsó egy órában.A többi nem volt vészes,de az az egy óra nagyon.

De ez nekem volt,és én nem is igen tágultam,úgy segítettek rá kézzel és oxyval.Utána igen szégyelltem magam,amiért úgy ordítoztam(meghalok,nem bírom,inkább vágjnak fel és egyéb tök égő dolgok:) ),de tényleg.Mondjuk már nevetek rajta,de tökre égőnek találtam.Meg ugy indultsm neki a szülésnek,hogy én tuti nem fogok ordítozni,ha beledöglök sem,mert az olyan izé...Hát ez van.Akkor mszály vlt:)

2008. dec. 1. 09:15
 8/10 anonim ***** válasza:
85%

Szia! Én így jártam, de a Többiek megnyugtattak. :)

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__szules..

2008. dec. 1. 10:31
 9/10 anonim ***** válasza:
85%

Szia nekem erőm nem volt arra hogy kiabáljak.Meg azt az utasítást kaptam,hogy szemet szájat becsukni,és nyomjon.Tehát én ezt is tettem.Talán ha 2x kicsúszott a számon,hogy ez kegyetlen...de ezt se ordítottam.

Tényleg felejtsd el a filmeket,pl.a gyors apró levegővétel a szülésznőm szerint egyenesen árt a babának.

2008. dec. 1. 10:40
 10/10 anonim ***** válasza:
85%
Én 3 hete szültem. mindenki azt mondta nem fogom kiabálás nélkül meguszni, de ezt meg kell cáfoljam mert kibirtam. sokall rosszabbra számitottam mert mindenki elijessztett . a szülés sem volt olyan elviselhetetlen, szépen türtem.első szülésem volt és megmondom őszintén szerencsésnek érzem magam. nem szabad senkire se hallgatni minden szülés más, és ne félj mellesleg akkor se fog kevésbé fájni ha félsz. fájni fog de MEGÉRI. én egy győnyőrü kislányt hoztam a világra.
2008. dec. 1. 12:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!