Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Törvényszerű, hogy szülés...

Törvényszerű, hogy szülés után elkezd hullani a haj?

Figyelt kérdés
Elég vékonyszálú és ritka a hajam, ráadásul iszonyat lassan nő, úgyhogy nagyon tartok tőle, hogy szülés után nem csak a plussz kilókkal kell majd megbirkóznom, hanem még abból a kevés hajamból sem sok marad. Ki lehet valahogy ezt védeni/megelőzni? Nem szeretnék csúnya dagi és ritka hajú feleség lenni :(
2010. júl. 25. 20:46
 1/10 anonim ***** válasza:

4 hónapos a Kicsikém. Csomókban pereg a hajam. Nagyon el vagyok keseredve, mert amúgy is alig volt hajam.

Viccelődünk mindig, hogy a Babám nem fogja tudni megkülönböztetni az anyját az apjától.

Hát sajna nálam bejött ez a terhesség utáni hajhullás dolog.

2010. júl. 25. 20:53
 2/10 anonim ***** válasza:
Nekem is nagyon hullott a hajam, de most 9 hós a babám és már egy ideje megállt a hajhullás!
2010. júl. 25. 20:56
 3/10 anonim ***** válasza:
nem tudod megelőzni,a terhesség alatt nem hullik a haj hanem inkább szépül ahogyan a köröm is,ezért amikor megszültél utána az ami már elhalt bizony ki fog hullani,nekem 1 hónapig hullott de nem kopaszodtam meg,ez butaság,csak az jön ki ami már elhalt,a régi haj
2010. júl. 25. 20:59
 4/10 anonim ***** válasza:
Nekem semmi baja nem lett a hajamnak utána, és nem is hullott, ugyanolyan volt mint előtte.És terhesség alatt sem lett jobb minőségű.Mindenkinek más.Lehet a sok vitaminbeviteltől is, amit terhesség után sem hagytam abba.
2010. júl. 25. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem is csomókban hullott sajnos, de szoptatás abbahagyásakor meg mint az örült elkezdett nőni.
2010. júl. 25. 21:36
 6/10 anonim ***** válasza:

Nem törvényszerű, de nekem hullott.

Erről nem tehetsz majd, de a dagiságról igen, hiszen szoptatás alatt is lehet egészségesen normálisan étkezni, és nem zabálni, mint a malac, és lehet sokat tolni a babakocsit, ezzel elősegítve a fogyást, plusz lehet finoman tornázni is.

Ne aggódj :)

2010. júl. 25. 21:36
 7/10 anonim ***** válasza:

A terhesség alatti hormonok kihatnak a hajhagymákra is: egyszerre nő nagyon sok haj, nem fokozatosan cserélődik. Szülés után természetes, hogy ez szinte egyszerre is fog kihullani. Vissza fog állni, ne aggódj.

Nekem mindkét babám után rettenetesen hullott. Mégsem lettem kopasz. Most a 3. terhességemnél gyönyörű (elég 1 hajmosás 1 héten), pedig nálam silányabb, zsírosodóbb haja szerintem kevés embernek van.

2010. júl. 26. 05:33
 8/10 anonim ***** válasza:

Első baba után pár hétig hullott, második után 6 hónapig, de rettenetesen! Azt hittem, nem marad hajam. A Halántékomnál látványosan megüresedett. Bár férjem szerint csak én láttam így.

Mindenesetre már a vége felé sírtam hajmosás után, mert egy-két marék hajam mindig kijött közben.

Aztán, ahogy betöltötte a baba a 6. hónapot, szinte egyik napról a másikra megállt a hajhullás. Most 9 hónapos, ugyanolyan a hajam, mint volt, nőnek az új kishajak...huh!

2010. júl. 26. 11:00
 9/10 anonim ***** válasza:
A terhesség alatt nekem is gyönyörű volt a hajam, de szülés után 3-4 hónappal elkezdett hullani, de brutálisan. Én is sírtam hajmosáskor, mert több marék haj kijött. Nekem is teljesen megkopaszodott a halántékom, cudarul néztem ki. Most 8 hós a babám és tele van a fejem 3-4 centis hajjal. Most nő, mint a gomba eső után, de azért még elég hülyén néz ki így is. A hízásról meg én úgy gurultam be a szülőszobára, 17 kilót híztam, de 4 hónap alatt mindet leadtam fogyókúra nélkül. Egyrészt a baba leszívta rólam, másrészt pedig egész napokat toltam a babakocsit. (Az más kérdés, hogy szerintem ez a hirtelen nagyon nagy súlyveszteség is hozzájárult a kopaszodáshoz, pedig a dokim tanácsára kétpofára szedtem a vitaminokat)
2010. júl. 26. 17:35
 10/10 anonim ***** válasza:
Nekem mind a két terhességem után nagyon hullt a hajam. Nekem is kevés van és vékony szálú. Szedtem rá vasat, meg mindenféle hajszeszt használtam, nem sokat érnek. A tejtermelő hormontól van állítólag, nem sokat tudsz vele csinálni. Talán aki nem szoptat, annak nem hullik annyira? Ezt nem tudom, én szoptatok.
2010. júl. 26. 17:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!