Mit csinaljak, ha megut a 2.5 evesem?
Szerintem mindent rosszul csinálsz. De kezdjük a végén: nem szabad megalázni őt ennyi idősen azzal, hogy bocsánatot kell kérnie. Nem tanultatok a gimiben pszichológiát?! Ennyi idősen még nem fogja fel, és megalázó neki, ráadásul HAZUDIK is, hiszen nem is sajnálja, nem akar bocsánatot kérni. Majd, ha MAGÁTÓL akar, akkor kelljen neki.
Vajon honnan tanulja egy ilyen kicsi gyerek a csapkodást? Hiszen te magad írod, hogy ráütsz a kezére meg üvöltözöl. Azt hiszi, hogy anyu agresszív, akkor ez a megoldás nekem is bejöhet. Aztán anyu agresszív, ha én az vagyok, szóval ez szerinte már egy normális konfliktus rendezési forma.
Ne megtilts neki dolgokat, hanem lehetetlenítsd el, hogy csinálja azokat. Pl. nem megtiltom, hogy levegye a boltban a polcról a rágót, hanem a kezébe adok valamit, ahogy beértünk, hogy azzal ellegyen. És a lelkére beszélek, nem pedig üvöltök vele (nem is értem!) és főleg nem ütök a kezére.
Veled a férjed üvölt és verekszik, ha bajt csinálsz? Ha igen...megértem, honnan van a minta a gyereknek, ha nem, akkor gondolkodj el.
Úgy látszik, te nem beszélsz több nyelven, mert akkor tudnád, hogy kétféle bocsi van. A bocsi, hogy véletlenül neked mentem, és a bocsi, hogy megütöttelek, megbántottalak.
Ennyi idősen NEM TUDNAK empátiát érezni, nem a tied nem tud, hanem egyik sem. Ezért nem kényszerítheted bocsánatkérésre, mert megalázó neki.
De a te gyereked, ez csak egy kérdés, amiben tanácsot próbálunk adni. De tudod mit? Üsd meg és ordítsál, ha neked ez a nevelési módszered...
A boltban nincs gond vele. Alapjaraton jol nevelt kislany. Az utobbi 2 hetben kezdte el, hogy ellenkezes gyanant ramut.
A lelkere valo rabeszelesen mit ertesz? Mondjam el, hogy nem szabad? Ha nincs benne meg az empatia, akkor azt sem erti meg, hogy az faj es rossz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!