Őszintén! Szoktátok valamivel, valakivel riogatni a gyereket?
Töredelmesen bevallom, hogy én déli alvás előtt szoktam emlegetni a gyerekszedő bácsit, aki ilyenkor az utcán járkál, és nézi, alszanak-e mindenhol a gyerekek. A szót nem fogadó, nem alvó gyerekeket elviszi. Korábban nem volt gond a déli alvással, majd jött valami hirtelen, nem is aludt vagy 2 hétig, azután pedig kemény melóval úgy, hogy mellette vagyok, és hogy bevonuljon a szobájába, néha ezt a bácsit emlegetni kell. Nem fél tőle amúgy, meg is akarja néha nézni az ablakon keresztül, de pont elmegy addigra... :-D
(Tudom, nem jó szokás, de emlékszem, szintén déli alvásnál nálam is eljátszották ezt pár alkalommal. Nem lettem lelki beteg, egészséges felnőtt ember lettem, a gyerekeimet szeretetben, összhangban nevelem, alapvetően a kiegyensúlyozottság jellemző mindenkire. Szóval légyszi, bántásra nem vagyok vevő.)
Ezt annyira "imádom", amikor valaki kérdez valamit, és nem a kérdésre van válaszolva, hanem kritizáltok. Szerintem a kérdező nem erre kíváncsi. Na mindegy.
Én nem szoktam "riogatni" a lányomat, max azt mondom neki, ha nem akar aludni vagy hisztizik, hogy "Ott les a télapó az ablakon, mindent lát".
Na látjátok, ilyen egyszerű egy kérdésre válaszolni :-)
Utolsó, ilyent én is szoktam, vagy nyuszival mostanában. Bár már nagyobb, de amikor böcsis volt nem akart otthon aludni. Én mondjuk nem foglalkoztam vele egy idő után, ha nem alszik, akkor nem alszik. Ennyi.
Viszont másban volt már olyan, hogy "zsaroltam" tudom ez sem szép, de még mindig jobb hogy azt mondom neki, hogy edd meg szépen a vacsorát, mert különben nem kapsz meglepit, vagy indulás fürödni, mert nem lesz esti mese. Meg ilyenek. Mondjuk az én lányom így is nagyon félős :)
Ez miatt nem vagy jó anya, csak éppen találj ki valami mást, tudom hogy végső elkeseredésében mondd és tesz az ember olyant, amire később rájön, hogy nem volt olyan jó, mint abban a pillanatban.
Bocsi, ez miatt nem vagy rossz anya, elírtam.
Utolsó vagyok.
Nem. SOha nem riogatom a gyerekemet. FŐleg nem azért, hogy elaludjon.
Ahogy nagyobb lesz egyre kevésbé igényli a déli alvást, riogatással nem fogod elérni nála hogy aludjon, ha egyszer nem álmos. SZerintem butaságot csinálsz.
Basszus ez a gyerekszedő bácsi... Felállt a szőr a hátamon, pedig lassan 30 éves leszek. :D
Férjem szokta mondani, hogy jajjjj siessünk, mert jönnek a cuclik és a vuclik (lsd. Micimackó). De én akkor is rászólok. Utálom az ijesztgetést. Apám régen engem is minden túróval ijesztgetett. Biztosan ezért is érint érzékenyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!