Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén! Szoktátok valamivel,...

Őszintén! Szoktátok valamivel, valakivel riogatni a gyereket?

Figyelt kérdés

Töredelmesen bevallom, hogy én déli alvás előtt szoktam emlegetni a gyerekszedő bácsit, aki ilyenkor az utcán járkál, és nézi, alszanak-e mindenhol a gyerekek. A szót nem fogadó, nem alvó gyerekeket elviszi. Korábban nem volt gond a déli alvással, majd jött valami hirtelen, nem is aludt vagy 2 hétig, azután pedig kemény melóval úgy, hogy mellette vagyok, és hogy bevonuljon a szobájába, néha ezt a bácsit emlegetni kell. Nem fél tőle amúgy, meg is akarja néha nézni az ablakon keresztül, de pont elmegy addigra... :-D

(Tudom, nem jó szokás, de emlékszem, szintén déli alvásnál nálam is eljátszották ezt pár alkalommal. Nem lettem lelki beteg, egészséges felnőtt ember lettem, a gyerekeimet szeretetben, összhangban nevelem, alapvetően a kiegyensúlyozottság jellemző mindenkire. Szóval légyszi, bántásra nem vagyok vevő.)

2014. ápr. 9. 14:04
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
73%
Szia! Én három gyermeket szültem, de egyiket se ijesztgettem semmivel. Szerintem te se tedd!!
2014. ápr. 9. 15:12
 32/43 anonim ***** válasza:
Kislanyom 1 eves es 8 honapos, de meg soha semmivel, vagy senkivel nem riogatnam, nem talalom jonak.
2014. ápr. 9. 15:20
 33/43 anonim ***** válasza:
34%
Igen....persze....sérült lesz a gyerek...ugyan már....csak akkor lesz sérült ha annak neveled...Fluor Tomit akarsz nevelni, vagy másik kis buzát? Semmi baja nem lesz a gyereknek, ha azt mondják, hogy vagy jó leszel, vagy jön a gyerekszedő bácsi, és elvisz. Mégis mi baja lenne? Ez a baj a mai fiatalokkal...még nevelni sem szabad őket, mert attól "sérülnek". Gondolom, keresztre is lennék feszítve, ha tudnátok, hogy én még büntetni!!! is szoktam a gyerekeimet!!! úúúúúúúristeeeen!!!! Most biztos minden vagyok, csak jó anya nem.....de az én fiam ember lesz, nem egy, a tanárait leköpdöső beképzelt páwamajom!
2014. ápr. 9. 15:21
 34/43 anonim ***** válasza:
Szivesen. A lányom is szeret ellenkezni, de a manó tényleg bevált. Sok sikert!
2014. ápr. 9. 15:24
 35/43 anonim ***** válasza:

Ezt annyira "imádom", amikor valaki kérdez valamit, és nem a kérdésre van válaszolva, hanem kritizáltok. Szerintem a kérdező nem erre kíváncsi. Na mindegy.

Én nem szoktam "riogatni" a lányomat, max azt mondom neki, ha nem akar aludni vagy hisztizik, hogy "Ott les a télapó az ablakon, mindent lát".

Na látjátok, ilyen egyszerű egy kérdésre válaszolni :-)

2014. ápr. 9. 15:41
 36/43 anonim ***** válasza:

Utolsó, ilyent én is szoktam, vagy nyuszival mostanában. Bár már nagyobb, de amikor böcsis volt nem akart otthon aludni. Én mondjuk nem foglalkoztam vele egy idő után, ha nem alszik, akkor nem alszik. Ennyi.

Viszont másban volt már olyan, hogy "zsaroltam" tudom ez sem szép, de még mindig jobb hogy azt mondom neki, hogy edd meg szépen a vacsorát, mert különben nem kapsz meglepit, vagy indulás fürödni, mert nem lesz esti mese. Meg ilyenek. Mondjuk az én lányom így is nagyon félős :)

Ez miatt nem vagy jó anya, csak éppen találj ki valami mást, tudom hogy végső elkeseredésében mondd és tesz az ember olyant, amire később rájön, hogy nem volt olyan jó, mint abban a pillanatban.

2014. ápr. 9. 16:20
 37/43 anonim ***** válasza:

Bocsi, ez miatt nem vagy rossz anya, elírtam.

Utolsó vagyok.

2014. ápr. 9. 16:21
 38/43 anonim ***** válasza:

Nem. SOha nem riogatom a gyerekemet. FŐleg nem azért, hogy elaludjon.

Ahogy nagyobb lesz egyre kevésbé igényli a déli alvást, riogatással nem fogod elérni nála hogy aludjon, ha egyszer nem álmos. SZerintem butaságot csinálsz.

2014. ápr. 9. 17:25
 39/43 anonim ***** válasza:

Basszus ez a gyerekszedő bácsi... Felállt a szőr a hátamon, pedig lassan 30 éves leszek. :D

Férjem szokta mondani, hogy jajjjj siessünk, mert jönnek a cuclik és a vuclik (lsd. Micimackó). De én akkor is rászólok. Utálom az ijesztgetést. Apám régen engem is minden túróval ijesztgetett. Biztosan ezért is érint érzékenyen.

2014. ápr. 9. 19:48
 40/43 anonim ***** válasza:
68%
Alvás és (számomra) egyéb apróságok miatt nem ijesztgetném soha, de pl. ha elmegyünk vásárolni, plázába, akkor szoktam neki mondani, hogy nem szabad elmenni messzire, csak amég anya lát, mert jön a gonosz bácsi, aki elvisz, és ha nem vagy velem, nem tudlak megvédeni. Egyszer elszaladt egy boltban, nem találtam a sorok közt (nem egyszerű a kicsire és a picire is egyszerre figyelni), na akkor megfordult velem a világ. Annyi ilyen rémtörténetet hall az ember, hogy gyermekeket elrabolják, stb. És nem gondolom, hogy ezzel kárt okoznék a lelkivilágában, mert igenis meg kell tanulnia, hogy nem minden ember jó és nem lehet megbízni mindenkiben. Lehet ezért elítélni, lepontozni, én nem gondolom, hogy ezzel szó szerint ijesztgetném a gyermekemet, egyszerűen sajnos ez a valóság.
2014. ápr. 10. 01:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!