Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszintén! Szoktátok valamivel,...

Őszintén! Szoktátok valamivel, valakivel riogatni a gyereket?

Figyelt kérdés

Töredelmesen bevallom, hogy én déli alvás előtt szoktam emlegetni a gyerekszedő bácsit, aki ilyenkor az utcán járkál, és nézi, alszanak-e mindenhol a gyerekek. A szót nem fogadó, nem alvó gyerekeket elviszi. Korábban nem volt gond a déli alvással, majd jött valami hirtelen, nem is aludt vagy 2 hétig, azután pedig kemény melóval úgy, hogy mellette vagyok, és hogy bevonuljon a szobájába, néha ezt a bácsit emlegetni kell. Nem fél tőle amúgy, meg is akarja néha nézni az ablakon keresztül, de pont elmegy addigra... :-D

(Tudom, nem jó szokás, de emlékszem, szintén déli alvásnál nálam is eljátszották ezt pár alkalommal. Nem lettem lelki beteg, egészséges felnőtt ember lettem, a gyerekeimet szeretetben, összhangban nevelem, alapvetően a kiegyensúlyozottság jellemző mindenkire. Szóval légyszi, bántásra nem vagyok vevő.)

2014. ápr. 9. 14:04
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
74%
Nem fogok semmi egyebet írni, de nagyon vissza kell magam ehhez fogni: SOHA nem riogatnám semmivel a gyerekem... Nálunk sem mindig könnyű délben lefektetni, de ettől kulturáltabb módszerrel is sikerült eddig.
2014. ápr. 9. 14:10
 2/43 anonim ***** válasza:
94%
Nem tudom mennyi idős a gyereked, az enyém 2 éves lesz, ilyet nem tennék, mert nem tartom ezt jó módszernek. Nagyon nem.
2014. ápr. 9. 14:14
 3/43 anonim ***** válasza:
81%
Akármi is van, nem riogatom semmivel és senkivel. Nem akarom megfélemlíteni és ezzel tönkrevágni a gyerekkorát, de ez akár egész életére elkísérhetné. Ha nem alszik, akkor ő baja, majd este hamarabb elalszik. Se nem riogatom.
2014. ápr. 9. 14:14
 4/43 A kérdező kommentje:
Nincs megfélemlítve, nem fél tőle!!!
2014. ápr. 9. 14:16
 5/43 A kérdező kommentje:
Hogy tönkre vágnám a gyerekkorát??? Úristen, ezek igazán erősen eltúlzott kijelentések.
 6/43 anonim ***** válasza:
31%
Bántásra nem vagy vevő? Szerintem elítélendő, amit teszel. Vedd bántásnak nyugodtan! A te lelki világod ennyit elbír.
 7/43 anonim ***** válasza:
76%
te magad írod: "riogatni". nyilván te is érzed, hogy ez így nem teljesen oké.
2014. ápr. 9. 14:17
 8/43 anonim ***** válasza:
58%

gyerekszedő bácsi???Jézus nemtudtál jobbat kitalálni,pl:nem olvasok este mesét ha nem alszol,nem megyünk játszótérre délután ha nem alszol!

Az még egy dolog hogy most nem fél tőle de majd pár hét-hónap múlva jösszi de kiírni újjabb kérdést hogy vajon mitől riad fel sírva éjszaka a fiam..hát a gyerkszedő bácsi miatt!Nemtudhatod ők ebbe mit képzelnek bele!

2014. ápr. 9. 14:23
 9/43 A kérdező kommentje:

Nem tudom, ki miből von le következtetést a lelki világommal kapcsolatban. Eddig kívülről olvastam, most átélem, hogy hogyan is tudják megalázni egyesek azt az anyát, aki esetleg nem a nagykönyv szerint tesz egy-két dolgot. Megjegyzem, mennyivel jobb az, ahol anyuka kiabál a gyerekkel??? Az nem károsabb?

Nyilván nem a legjobb dolgot teszem, elismerem, nem is vagyok rá büszke, de épp erre a kioktató stílusra nem voltam kíváncsi. Nem 8 általánossal teszem amit teszek, nem rémítem halálra a gyereket, és nem is mindennapos. A gyereket nem érdekli különösebben, nem vagyok hülye, hogy rosszat akarjak neki. A legcsekélyebb negatív hatását is észrevenném, azonnal, soha többet nem mondanám.

De azért megköszönöm, hogy ilyen "kedvesek" vagytok.

2014. ápr. 9. 14:25
 10/43 A kérdező kommentje:
Még annyit azért hozzátennék, hogy egyszerre altatom a nagyobbat egy 1 éves kicsivel, külön szobában.
2014. ápr. 9. 14:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!