A mai világban hány éves gyereknek lehet már tabletet venni?
Anyum tanító néni, az osztályába járó másodikosok kb. 70%-ának van.
A lányunk 2 éves, nekem is, a férjemnek is van tabletünk, ha hosszabb útra kell menni, repülőn, vagy várakozás közben szokta használni a pici is, vannak olyan alkalmazások, amelyeket kifejezetten nekik találtak ki: az állatokat húzzuk a nekik megfelelő élőhelyhez, vagy van rajzolós (=firkálós) alkalmazás, gyerekdal hallgatós, youtubeon is nézhet rajta ezt-azt, ill. van rajta 1-2 bogyó és babóca. De nem az övé, és csak ezeken a meghatározott alkalmakon használhatja.
Én nem érzem ezeket a dolgokat ördögtől valónak, ugyanakkor azt gondolom, hogy 10-12 éves kora előtt nincs szüksége (saját felhasználásra) ilyen kütyüre egy gyereknek.
Az én 6 éves lányom max. fél órát játszhat a gépen egy nap. Nem minden nap játszik, de ha eszébe jut, akkor ennyit engedek neki, Ő többnyire öltöztetős, főzős, fodrászos, lovas online játékokat játszik. Ettől még minden mást játszik, játszóterezik, társasozunk, kirakózunk, dominózunk stb.stb. Én sem vagyok annak a híve, hogy zéró tolerancia és nem engedek neki ilyet, mert tényleg ilyen világban élünk, otthon mi is leülünk a férjemmel kicsit netezni, tehát látja is. Mindenben az arany középutat kell megtalálni szerintem.
Ettől függetlenül 6 évesnek egyáltalán nem vásárolnék tabletet, számítógépet, akármit, mert annyit nem szabadna, hogy játsszon rajta, hogy emellett a család többi tagja ne tudjon hozzáférni. Ha annyit játszik, hogy ezt egy neki vásárolt tablettel tudnád kiváltani, az már sok (szerintem).
(Elnézést, off vagyok, de a 11. válaszoló írása meghökkentett.
Milyen iskolába jár a gyereked, ahol ilyen felszereltség van? Budapesten? „Sima” önkormányzati suli?
Nálunk az egész suliban egy osztályban van interaktív tábla, és soha nem adtak még a gyerekemnek olyan feladatot, amihez net kéne. :( )
Az uokahúgom 2 évesen kapott mesenézésre! Nagyon ledöbbentem rajta.
Az oviban a nagycsopisoknak már van szép számmal, illetve nagyon sok anyukától hallom,hogy ez lesz a húsvéti ajándék. Nekem fura. Én lehetőleg nem veszek a gyerekeimnek ilyen korban, lányom 4 éves de nagyon kiváncsi,érdeklődő ha látja, hogy ezen játszanak.
Szerintem sajátot még túlzás venni.
A fiam 7 éves elsős, ő is nyaggat érte, mert az osztályban elég sok mindenkinek van már sajátja, de elmondtam neki, hogy oké tök menő persze, de azon kívül tök felesleges lenne neki, mint ahogy a telefon is (az is van egy csomó osztálytársának). Nekem egy elég komoly telefonom van, azon játszhat időnként kb. fél órát és úgy veszem észre, hogy ez elég is neki.
A pc-nél is kb. heti 1x30 percet szokott ülni, nem is igényel nagyon többet, jobban szeret igazi játékokkal játszani, focizni, biciklizni, na meg persze az öccsével játszani :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!