Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A mai világban hány éves...

A mai világban hány éves gyereknek lehet már tabletet venni?

Figyelt kérdés
Érdemes már 6 évesenek tabletet adni, vagy az még túlzás?
2014. ápr. 8. 13:26
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
6 évesem van, néha megkapja az enyémet játszani. Szeretne sajátot, most elsős, és az osztályában nagyon sok gyereknek van. Van olyan órájuk, amikor interaktív táblánál dolgoznak, és szorgalmi feladatnak gyakran kapnak "letölthető" feladatokat. Nyáron tervezzük, hogy kap sajátot. Korainak érzem egyébként, de a suliban is azt mondják haladni kell a korral.
2014. ápr. 8. 14:10
 12/21 anonim ***** válasza:
48%

Anyum tanító néni, az osztályába járó másodikosok kb. 70%-ának van.

A lányunk 2 éves, nekem is, a férjemnek is van tabletünk, ha hosszabb útra kell menni, repülőn, vagy várakozás közben szokta használni a pici is, vannak olyan alkalmazások, amelyeket kifejezetten nekik találtak ki: az állatokat húzzuk a nekik megfelelő élőhelyhez, vagy van rajzolós (=firkálós) alkalmazás, gyerekdal hallgatós, youtubeon is nézhet rajta ezt-azt, ill. van rajta 1-2 bogyó és babóca. De nem az övé, és csak ezeken a meghatározott alkalmakon használhatja.

Én nem érzem ezeket a dolgokat ördögtől valónak, ugyanakkor azt gondolom, hogy 10-12 éves kora előtt nincs szüksége (saját felhasználásra) ilyen kütyüre egy gyereknek.

2014. ápr. 8. 14:11
 13/21 anonim ***** válasza:
A 7 éves ikreimnek most vettünk, játszanak rajta.
2014. ápr. 8. 14:13
 14/21 anonim ***** válasza:

Az én 6 éves lányom max. fél órát játszhat a gépen egy nap. Nem minden nap játszik, de ha eszébe jut, akkor ennyit engedek neki, Ő többnyire öltöztetős, főzős, fodrászos, lovas online játékokat játszik. Ettől még minden mást játszik, játszóterezik, társasozunk, kirakózunk, dominózunk stb.stb. Én sem vagyok annak a híve, hogy zéró tolerancia és nem engedek neki ilyet, mert tényleg ilyen világban élünk, otthon mi is leülünk a férjemmel kicsit netezni, tehát látja is. Mindenben az arany középutat kell megtalálni szerintem.

Ettől függetlenül 6 évesnek egyáltalán nem vásárolnék tabletet, számítógépet, akármit, mert annyit nem szabadna, hogy játsszon rajta, hogy emellett a család többi tagja ne tudjon hozzáférni. Ha annyit játszik, hogy ezt egy neki vásárolt tablettel tudnád kiváltani, az már sok (szerintem).

2014. ápr. 8. 14:22
 15/21 anonim ***** válasza:
14-es vagyok. Azt hozzáteszem, hogy ha iskolai feladatokat kap rajta, amit ott kell megoldani, akkor oké, de mondjuk az én lányom még ovis, azért nem kell tablet neki, elég a mi gépünk, hogy ennyit játsszon.
2014. ápr. 8. 14:28
 16/21 anonim ***** válasza:
Nos én nem vennék csak érettségire, gimis ballagásra,különben feleslegesnek tartom,pláne hogy szerintem nincs olyan család ahol apukának,anyukának en legyen gépe,van családi gép.
2014. ápr. 8. 14:50
 17/21 anonim ***** válasza:

(Elnézést, off vagyok, de a 11. válaszoló írása meghökkentett.

Milyen iskolába jár a gyereked, ahol ilyen felszereltség van? Budapesten? „Sima” önkormányzati suli?

Nálunk az egész suliban egy osztályban van interaktív tábla, és soha nem adtak még a gyerekemnek olyan feladatot, amihez net kéne. :( )

2014. ápr. 8. 14:52
 18/21 anonim ***** válasza:

Az uokahúgom 2 évesen kapott mesenézésre! Nagyon ledöbbentem rajta.

Az oviban a nagycsopisoknak már van szép számmal, illetve nagyon sok anyukától hallom,hogy ez lesz a húsvéti ajándék. Nekem fura. Én lehetőleg nem veszek a gyerekeimnek ilyen korban, lányom 4 éves de nagyon kiváncsi,érdeklődő ha látja, hogy ezen játszanak.

2014. ápr. 8. 14:55
 19/21 anonim ***** válasza:

Szerintem sajátot még túlzás venni.

A fiam 7 éves elsős, ő is nyaggat érte, mert az osztályban elég sok mindenkinek van már sajátja, de elmondtam neki, hogy oké tök menő persze, de azon kívül tök felesleges lenne neki, mint ahogy a telefon is (az is van egy csomó osztálytársának). Nekem egy elég komoly telefonom van, azon játszhat időnként kb. fél órát és úgy veszem észre, hogy ez elég is neki.

A pc-nél is kb. heti 1x30 percet szokott ülni, nem is igényel nagyon többet, jobban szeret igazi játékokkal játszani, focizni, biciklizni, na meg persze az öccsével játszani :)

2014. ápr. 8. 15:23
 20/21 anonim ***** válasza:
62%
Nekunk iPad van, apuka ezen tanit a suliban. Kislanyunk mar szerette hasznalni 3.5 evesen. A melos iPhone-omat is ugy kezeli mar.... Ok ebbe nonek bele. O most 4.5 eves, ovis, es van ICT (szamitastechnika) foglalkozasuk. Itt 5 evesen kezdik a sulit, es magan, kereszteny, katolikus suliban mar 5 evesek iPad-en tanulnak. Magansuliban mindenkinek sajatja van. Egyebkent nagyon jo tanuloprogramok vannak rajta, o pl igy tanulta meg az ABC-t es leirni a nevet.
2014. ápr. 8. 18:53
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!