Egy általános iskolából ballagó gyereknek mennyi pénzt szokás adni a mai világban?
Szerintem 5-20 ezret SZOKÁS, de nem tartom helyesnek.
Inkább tárgyi ajándékra szavaznék: mobil, fényképezőgép, valamilyen felnőttes ruhadarab vagy táska, bicaj... Akár a csaladtagok részéről összedobva az összeget.
5ös vákaszoló, elvárja a 10ezer ftot..
Tudod, vannak gondok a hozzáállásoddal. Nem minden a pénzről szól, de ha mégis kapsz pénzt, akkor légy hálás érte, ne pedig elvárd. Csak és kizárólag magadat segítenéd, ha így állnál a dolgokhoz.
Én spec semennyit nem kaptam, mert egyetértett a család abban, hogy az általános iskola elvégzését nem kell pénzzel jutalmazni. Kaptam sok szép csokrot, volt családi vacsora utána, ennyi.
Mindenki hogy utálja, hogy a pénz kerül forog az életünk, az esküvők, a karácsony, stb.. pedig mindenki generálja, aki pénzt ad és vár el ilyen alkalmakkor.
Szóval kérdező, szerintem ne pénzt adj, hanem annak értékében valami ajándékot. Max 5. ezer ft értékben, de persze attól is függ, ki neked a gyerek, és mennyi pénzetek van.
Általános iskola elvégzéséért ajándék, pénz?
Semennyit sem adnék, sem másnak sem a saját gyerekemnek. Alapkövetelmény. Nem is értem miért alakult ez így ki. Szerintem esetleg az érettségi után, vagy főiskola, egyetem után fog kapni egy vacsorát stb. de még az érettségit is meggondolnám, nem azért mert sajnálom, hanem mert az a normális ha befejezi a tanulmányait, önmagáért nem pedig egy ajándékért.
én két éve ballagtam és mindenkitől egy 10-est kaptam.
egyébként én is úgy gondolom, hogy nagyjából a családnak annyit kéne visszakapni amennyibe a megrendezés került, vagy közösen venni valami ajándékot
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!