Egy általános iskolából ballagó gyereknek mennyi pénzt szokás adni a mai világban?
ma 12:21
de ha keresztelőre mész, nem a babának adod a pénzt, hanem a szülőknek.
"akkor azért elvárom, hogy legalább 10000ft-ot kapjak."
Elvégezted a 8 általánost, gratulálok hozzá! Ezért még pénzt is??? Ugyan...
Amikor az unokatesóm ballagott, a szüleimmel meg a tesómmal összedobtunk neki egy nagy csomag mindenfélét, füzetekkel, tollakkal, édességekkel, kapott új táskát is,, ilyesmivel, aminek örült is a leányzó, nem kell mindig mindenről a pénznek szólnia!
Én sosem kaptam pénzt, ellenben kaptam egy nyakláncot, ami azóta is a szemem fénye, pedig már lassan 10 éve ballagtam. Kaptam egy karórát és egy számológépet. Ezek sem olcsók, de a mai napig emlékszem rájuk. Én is a tárgyi emlékek híve vagyok. Ha kifejezetten pénzt kér valaki, akkor annyit adj, amennyit nem megterhelő, nincsenek elvárások szerintem (jobb helyeken).
Egyébként én lehet zöldfülű vagyok a témához, de engem nem úgy neveltek, hogy mindenért várjunk cserébe valamit. Ha egy családi kaját, összejövetelt szervezünk, pláne valakinek az "ünneplésére", akkor azt nem azért tesszük, hogy mások busás összegekkel érkezzenek, mert "illik annyit adni, amennyibe a ballagás került". Hozzon a kedves vendég azt, amit jónak lát és annyit, amennyit adni szeretne, ne azt nézze, mi mennyibe kerülhetett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!