Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg 'nem szokás' új...

Tényleg 'nem szokás' új szandit\cipőt venni a gyereknek?

Figyelt kérdés
Turiból öltöznek 1és3 éves fiaim csak az orvoshoz járo ruhájuk új,de a lábukra kizárólag új és jobb minőségű cipőket veszek 4-6000 ft max hiszen gerincük is most nö stb. Nem vagyunk gazdagok ezt tudni kell. De páromat munkahelyén szinte kiröhögte nem egy pénzes munkatársa, hogy minek új úgyis kinövik! 2000ft ért veszik a használtat. Szerintetek én ragaszkodom feleslegesen az újhoz?
2011. máj. 14. 14:03
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem,van a fiamnak használt szandija,cipője és rá is szoktam adni,de mindig kap uj cipőt,szandit.leginkább azt nyúzza és ha esetleg baj van az uj cipővel ott a használt pótnak.de azért nem ítélem el azt aki használt cipőt vesz,nem minden használt cipő le strapált,az én fiamnak volt olyan cipője ami még nem is volt a lábán csak egyszer,és kinőtte.simán eladtam és meg is vették.sokan még 4 ezer forintot se engedhetik meg maguknak sajnos.
2011. máj. 14. 14:11
 2/11 anonim ***** válasza:
Nagyon jól teszed, hogy új cipőket veszel nekik, fontos mert a boltozat is most alakul ki, én sajna nem így tettem, néha használt, unokatesók által kinőtt cipőt adtam az első gyerekemre, csodaszép szerzett lúdtalpa lett, azóta is betét hord, a dokink azt mondta, hogy fontos az új cipő, amit más gyerek még nem deformált el belül, mert ha deformált a cipő, akkor a gyerek lába ahhoz fog idomulni.Lehet ,hogy a cipő kívülről szép és újszerű de belül még ha szemmel nem is látható de már kialakult az előző viselőjének a "lenyomata".
2011. máj. 14. 14:13
 3/11 anonim ***** válasza:
Szerintem jól gondolod. Inkább az új cipőt használjátok, a férjem is nagyon mérges, ha turiból cipőt hozok haza, csak hát van olyan, amit nem tudok ott hagyni, olyan szép, olcsó...Az új cipő nagyon jó, a régi már idomult egy másik gyerek lábához. Mi is vettünk már több új cipőt a két éves kislányomnak, csak az a baj, hogy nálunk kidobott pénz volt. Egyszerűen nem hajlandó felvenni, csak az unokatestvéreitől örökölt, használt, kissé koszos, bejáratott cipőket. Nem értem. Rugdos, kapálózik, ha új cipőt akarok ráadni, ha sikerül ráadnom, addig sír, hisztizik, amíg le nem vesszük. De a használtak közt is van olyan, amit nem vesz fel, szóval már nem lehet mindent ráadni:-(
2011. máj. 14. 14:16
 4/11 anonim ***** válasza:

Nem,nem felesleges,én is úgy gondolom.

Éppen tegnap jártam az egyik helyi kínaiban,nagyon elcsodálkoztam,mert nagyon szép és jó minőségű cipőik voltak,ráadásul garanciával.Jól megvizsgáltam és bár laikus vagyok,úgy láttam,hogy semmivel sem rosszabbak,mint a méregdrága felkapott márkájú társai.

Én továbbra is maradok az új cipő megvásárlásánál.

2011. máj. 14. 14:37
 5/11 anonim ***** válasza:

Csak és kizárólag új cipőt/szandit/mamuszkát kap a kislányom. Az ok baromi egyszerű. Tőlem bokabedőlést örökölt.

Annak idején engem nem kezeltek, nem vittek sehova. Ráadásul a nővérem széttiport cipőit örököltem. 35 éves leszek és ortopédiára járok, lassan érik egy lábfej műtét is. Állandóan fájnak a lábaim a gerincem és sajnos egy csúnya bokatörés miatt enyhén meg is sántultam(nem sikerült 100%-ra helyreállítani), s ezt követően apuka is elkezdett kifelé kacsintgatni a házasságból. :( Nesze neked csinos anyuka ábránd...

Ha már ilyen betegséggel született a gyerkőcöm akkor próbálom a megfelelő lábbelikkel korrigálni. Nem a márkára megyek, hanem az orvos írja fel neki a cipiket és pluszban veszek hozzá mert ugye fél évente lehet 1-et...ami nem elég 2 éves örökmozgónak.

Inkább eszem száraz kenyeret hetekig, de ha meg kell venni a 10ezres cipőt a gyereknek akkor meg kell, hogy ne jusson oda, ahol én tartok.

2011. máj. 14. 14:52
 6/11 anonim ***** válasza:
A lányaim minden holmija használt, teszveszek. Nem telik nagy fényűzésre, de cipőből mindig újat veszünk. Általában Bobbi Shoes-t a Deichmannból 2900 ft-ért...
2011. máj. 14. 15:28
 7/11 anonim ***** válasza:
A kislányom kizárólag új cipőt,szandit és papucsot kap.Ruhát veszek neki turiból de a lábbelit nem.
2011. máj. 14. 17:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Mindene használt a lányomnak,de cipőt kizárólag újat és legjobb minőségűt veszek...
2011. máj. 14. 20:23
 9/11 A kérdező kommentje:
köszi mindenkinek a megerősitést!
2011. máj. 14. 20:50
 10/11 anonim ***** válasza:

Van sok használt, örökölt ruhája a kisfiamnak, de cipőt nem adnék rá használtat, inkább csak kv-n élek 2 hétig! Nem hiányzik egy gombásodás, vagy akármilyen láb, gerinc deformitás! És abból is csak megbízhatót és bizony drágát, mert a szandija is most 8000ft volt.(Salus)

Cipője Falcon volt, 6000ft, de 2 hónap alatt kinőtte. :DD

Felkerül a szélvédőre dísznek! :DD

2011. máj. 14. 22:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!