Hogy bírjátok, hogyan kezelitek 2-3 év körüli gyermekeitek önállósodási törekvéseit? Értem az alatt, hogy pl. hiszti van, ha segíteni akarsz a cipőt, szandit felvenni, ha segítesz bármiben, mondjuk a wc-használatban.
Igen, ilyenekre gondoltam: ő "akar" tölteni.. nálunk pl. a hűtőn van italadagoló... néhány hete állandóan abból "pancsol". Mondanom se kell, mindenhol poharakba boltlom, sokszor ki is borul. Emellett: lassan 1 éve szobatiszta a lányom, ezzel nincs is gond! Csakhogy mostanában már egyedül megy wc-re, úgy, hogy nem is szól... Persze, maga is akarja kitörölni a popsiját... Hát, mondanom se kell, nem mindig sikerül tisztán :S Épp most voltam takarítani... Eddig a tesókkal játszott, aztán csak azt hallom, "Anya, kakiltam!" rohanok, de már kászálódik le a wc-ről és keni... meg törli a popsit, de ugye rosszul.. (bocs, hogy leírtam!)
Mondom, örülök, hogy nő, ügyesedik, de valahogy a nagyok ezt nem csinálták... :))
Nincs szó róla, hogy állandóan utána szaladgáltam volna eddig, mert nem ő van egyedül, nem is lenne erre időm. Csak néha elgondolkozom, hogy hogy bírtam régen a nagyokkal :D
:))))
A rutinnal nincs gondom, eddig minden ment is flottul :) de most ez számomra új :) Még nincs 3 éves, de néha "túl" önálló akar lenni... aztán meg takaríthatok :S
Igaz, egy igazi lány, hatalmas öntudattal..
Az én fiamnak sem lehet semmiben sem segíteni.
Küzd, veszekszik, sír, de akkor sem.
Makacs egy természet, de már egész kicsinek is nagyon önálló volt, el volt egyedül mint a befőtt.
Ilyenek imádom, igazi pasi!:)
Jövő hónapban lesz 3 éves.
Köszönöm, kedves vagy nagyon.:)
Neked is sok boldogságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!