Mikor vettétek meg az első "rendes" cipőt, szandit a gyermeketeknek? Milyen márkát érdemes venni?
Szia!Kisfiam 13 hónaposan kezdett el önállóan menni,ekkor adtam rá először cipőt.Egy szinte új,2-3 alkalmas Siesta cipőcskét kapott a kis unokabátytól.
Mostanában egyre többször olvastam, hogy a Siesták nem is annyira jók a kis babalábakra a harántemelő miatt.
Most a Deichmannban kapható olcsóbb kategóriás cipőt,szandált hordja a kisfiam....csak ajánlani tudom!Ott is találsz drágábbat,de én feleslegesnek tartottam beruházni rá,mert ugyanazt tudják,mint az olcsóbb társaik.
Jó válogatást,mert bizony nehéz döntés lesz! :)
Lányom 9,5hónaposan kezdett el menni a bútorok mellett, utána egy hónapig a kezünket fogta, majd egyik napról a másikra egyedül kísérletezett, egész jó eredményekkel...
Mivel télen történt, inkább lakásban voltunk, így cipőt nem vettem neki, egy puha talpút kapott anyukáméktól, azt náluk használta mert nagyon hideg volt a járólap. Otthon csak zokni volt rajta. Februárban amikor már ki tudtam vinni, akkor vettünk neki cipőt, keménytalpút, nagyon ügyesen ment benne,pedig féltem tőle hogy nincs hozzászokva és nem fog menni neki,de semmi gond nem akadt.
Ortopéd ismerős javasolta hogy minél többet legyen cipő nélkül,még most is, itthon még mindíg zokni a menő, vagy puhatalpú, kint legtöbbször rendeset használ, de előfordult már hogy levette és mezítláb rohangászott. A lábujjazáshoz nem tudok hozzászólni,nálunk ilyen nem volt, de biztos hamar rájön hogy az egész talpát kell majd használni.
Szia! Kisfiam 6 hónaposan állt fel, 6,5 hónaposan kezdett el bútorok mellett lépegetni. 8 hónaposan tette meg az első lépéseket kapszkodás nélkül. Rá egy hétre vettem neki liliputis cipőt, ezt csak bent használja és csak akkor ha a járólapon is megy. ha csak a nappaliban van akkor zokniban.
Jövő héten lesz 9 hónapos és tegnap vettem meg neki az első kinti cipőjét. Ő egy Linea márkájú félig szandi, félig cipőt kapott, aminek a teteje lukacsos. Még nem mertem neki sima szandit venni. ez a cipőmárka magyar, és sok orvos ezt ajánlja. ebben van harántemelő és tartja a bokáját, de nekünk az orvosunk ezt mondta h ilyen legyen, én hallgatok rá, mert jó szakembernek tartom. A talpa a siestától puhább, de nem a legpuhább. én nem is gondoltam h ennyire nehéz az első cipőválasztás, de tényleg jól meg kell gondolni. sztem te is kérdezd meg az orvosotokat h ő milyet ajánl.és rá hallgass!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!