Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák hogyan oldjátok meg,...

Anyukák hogyan oldjátok meg, hogy több cipője legyen a gyereknek?

Figyelt kérdés
2 éves múlt a kislányom, most derült ki az ortopédiai vizsgálaton, hogy befelé dől a bokája, ezért szupinált cipőt javasoltak. Vettünk is egy Szamos márkájút, ami elég drága volt és nem is arra való, hogy játsszon benne vagy homokozzon. Hallottam, hogy az sem jó, ha állandóan szupinált cipőben van és váltogatni kell a cipőket. Nem tudom, hogy ki hogyan oldja meg, de nekünk állandóan csak egy cipője van a gyereknek, amit hord 3 hónapig, aztán kinövi. Ahogy kitavaszodott, láttam, hogy a játszótéren már minden gyereknek félcipő volt a lábán, míg az én kislányomon még mindig csizma volt, mert nem volt rá pénzünk, hogy újat vegyünk. Márpedig az orvos szerint a kitaposott, használt cipő egy ilyen lábra nem jó, csak az új. És ilyenkor szégyenlem és rossz anyának tartom magam, hogy az én gyermekemnek belesül a lába a csizmába 20 fokba, de az új cipőre még várni kell. Megmondom őszintén én is csizmából lépek már a nyári papucsba, mert nekem sincs átmeneti cipőm. Innen-onnan hallom, hogy mindenki gyerekének van 2-3 pár cipője, köztük játszó cipő is. Mégis hogyan csinálják? Még a lakásba is szupinált szandált kellene viselnie az orvos szerint, de azt már tényleg nem tudjuk megfizetni. Most nézegettem a Next cipőket az adok-veszek netes oldalakon és újonnan 3-4 ezerbe kerülnek. Gondoltam veszek neki egy kis balerinát, amibe rohangálhat, hogy mégis legyen egy váltócipője, de nem tudom, hogy mennyire jók ezek? A Nextnek állítólag csak nálunk van jó hírneve, külföldön már egyáltalán nem egy jó márka...
2014. ápr. 4. 23:08
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
AZ ország legjobb ortopd orvosához jártam a fiammal, aki egészséges. És ő mondta, hogy a suerfit a legjobb a lábnak. Nem gyógycipő, nincs benne emelő. Tartja a bokát és rugalmas a talpa, a többi cipőnek mind sokkal keményebb.
2014. ápr. 8. 20:39
 42/47 A kérdező kommentje:
Utolsó két hozzászólónak is nagyon köszönöm! Igen, a Superfit régi álom, többször néztem már, valóban két ujjal be lehet hajlítani az egész cipőt, olyan könnyű és rugalmas...csak hát borzasztó drága. Tegnap hallottam egy anyukától, hogy neki is azt mondta az ortopéd orvos, hogy nem jó, ha csak szupinált cipő van a gyerek lábán, mert nagyon kemény, rugalmatlan a talpa, ha teheti vegyen Superfitet. Lehet, hogy pár év múlva meg az lesz majd a nagy hír, hogy a szupinált cipő jobban tönkreteszi a lábat, mint ha normál cipőt venni az ember. Állítólag külföldön egyáltalán nincs szupinált cipő...én már nem tudom, elvesztem ebben az egészben. Szerencsére most kaptam segítséget, így megoldódik a cipőgond. :-) Szép napot mindenkinek!
2014. ápr. 9. 14:37
 43/47 anonim ***** válasza:

Elokeresem neked a heten, de MArtfun a regi Tisza cipo gyarnal arulnat Superfit cipot aminek kicsi pl szin hibaja van, vagy megfakult, a toredekeert. Ha jol tudom pentekenkent vannak cask. Nem tudom h vannak e meg, de tavaly nyarin voltak. Sajnos nekem tul rovid volt az idom Mo-n igy nem jutottam le, igy bolti aron vettem. Eleg draga mert egy atmeneti cipo kerult 20ezer korul. A kislanyomnak a bal laba befele dolt. En siesta cipon nottem fel, akkor anno a 70 es vekben a siestanak supinalo sarka volt, anya elrakta emlekbe.Igy en legelso ciponek siesta-t vettem. Mivel a Fold teke masik felerol importaljuk, ekkor meg en csak ezt ismertem. Aztan megismertem a Falcon cipot, az is jo es olcsobb mint a siesta. sokaig falcon-t vettunk meg siesta-t a lanyomnak. tavaly nyaron vettunk eloszor superfit-et, meg dd step-et. Nekem a supinalo nem nyerte meg a tetszesem nagyon merev, a szandalja tul feljon a boka fele, olykor mar kenyelmetlenul is. Nalunk 40 fokos melegek is tudnak akar lenni, abba belerohad a lab. most mar nem dol be a bokaja a kislanyomnak tehat superfit cipo nelkul is rendbe jot. A lenyeg ne a kinai gagyit vegyed meg. Ha nem tellik a legdragabbra vmi atmenetet keress.

Egyebkent orulok h megoldodott a cipokerdes. Es sose legyen lelkiismeretfurdalasod. Probald megvenni amire tellik, nem kell mindig a legdragabb es ezert ne erezd magad rosszul.

2014. ápr. 9. 19:14
 44/47 anonim ***** válasza:
kedves 41es hozzaszolo, meg tudnad adni legyszi az ortoped orvosotoknak az elerhetoseget? A kisebbik kislanyomnak kiderult h csecsemodiszplaziaja van, most kapott kengyelt, de azert otthon is megnezetnem, mikro tudok mar vele utazni. Tudom h nem ide tartozik de megkoszonnem az elerhetoseget.
2014. ápr. 9. 19:19
 45/47 anonim ***** válasza:

Dr. Lengyel Zsuzsanna

[link]

2014. ápr. 9. 21:56
 46/47 anonim ***** válasza:
koszi
2014. ápr. 10. 08:24
 47/47 anonim ***** válasza:
nincs mit
2014. ápr. 10. 20:51
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!