Anyukák hogyan oldjátok meg, hogy több cipője legyen a gyereknek?
17-es vagyok. Elfelejtettem belinkelni neked a sarokéket bocsánat!
Ne sírj, vannak gonosz és szánalmas emberek, majd a sorsuk elintézi őket úgyis! A lényeg, hogy a sarokék miatt úgyis egy számmal nagyobb cipőt, szandit kell venni, és így tovább jó a lábikóra. Mert ugye az utcaiból is előbb-utóbb játszós lesz, abba meg nem kell semmi, mert nem azon az egy-két órán múlik a lábacskája míg játszadozik a szabadban. Inkább az ovis a fontos a benti mert az van rajta egész nap. Meg a haza menős, de tudod cserélni a betétet. Sőt később már ő maga is megoldja majd :) Egyszóval ne keseredj el, fel a fejjel! Legyél pozitív, és kicsit jobban gondold át hogy esetleg miből tudnál lefaragni a kiadásokban. Pl. Tusfürdő helyett, babafürdető krémet írass a dokival az nem drága. Ezt a krémet felfőzöd vízzel, akár egy kis levendulás illóolajat is tehetsz bele. Az egész családnak kiváló, olcsó, és a legjobb bőrápoló! Máris spóroltál havi szinten 1-2 ezer Ft-ot. Kenyeret is én sütöm. Olcsóbb, tudom miből van és egy hétig eláll. Ha megmarad, jó melegszendvicsnek, bundás kenyérnek, töltelékhez beáztatva, vagy prézlinek ledarálva. Szóval ilyen sok kis apróságon is tudsz spórolni pl. cipőcskére a picikédnek. És igen, ahogy előttem írták is sokszor vadi új címkézett ruhát, cipőt lehet kifogni a turiban, bár ha falun laktok lehet ott nincs ennyi lehetőség ezt nem tudom és sajnos városi vagyok. De egy kis odafigyeléssel pár ezret biztosan meg tudsz takarítani és akkor máris meg tudod venni a kislányodnak a legmegfelelőbb cipőcskét!
Nem olvastam vegig en sem. A rosszindulattal ne foglalkozz!
A Next cipok nem jok, marmint ortopediai szempontbol. En szoktam rendelni a next oldalarol (www.nextdirect.com) ruhat, azok nagyon jok, egyszer vettem toluk csizmat, egyszer volt rajta a fiamom ez veres lett a laba, annyira kisebezte, pedig vastag zokni volt rajta...
Nekunk a Superfit valt be orvosi tanacsra, de sajnos azok dragak, ugyhogy nem tudok ajanlani olcsobbat, mert nem probaltuk. Csak a next miatt irtam, hogy azt semmikepp nem ajanlom, foleg a balerina nem tul jo.
Egyebkent otthonra nekunk az ortopedus azt mondta, hogy nem kell cipo.
Az első válaszoló egy igazi bunkó, segíteni nem tud, és nem is akar, de a kötekedést nagyon élvezi, nem érdemes vele foglalkozni.
Ez a fordított cipő viszont jó dolog, és igen régi praktika, ezt már velem is csinálták a szüleim, orvos javaslatára. Állítólag minket is úton-útfélen megállítottak, hogy "anyuka, rosszul van rajta a gyerek lábán a cipő", anyu meg magyarázta mindenkinek, hogy direkt van így :D
Biztos nagyon nehéz lehet amúgy, ha ilyen spéci cipőre van szükség, amit csak drágán lehet megvenni, és nincs olcsóbb alternatíva, de esetleg szülinapkor, névnapkor lehetne venni egyet-egyet pluszban. Én legalább is így szoktam, persze kap a fiam ajándékot, de a dédiktől mindig pénzt kap, ebből szoktunk vagy cipőt, vagy kabátot, vagy ilyesmit venni, ami azért drágább dolog, de jól jön, ha van belőle váltás. Ilyen lehetőség nincs véletlenül?
Illetve a kinőtt cipőket is megpróbálhatod eladni, hidd el, van olyan, aki megveszi használtan is. Két cipő árán már csak lehet venni legalább egy újat.
Én úgy csinálom, hogy amikor bemegyek egy boltba, mindig megnézem a cipőket is és ha találok vmi leértékelt, utolsó páras cipőt, ami 1 éven belül jó lehet a fiaimnak, akkor megveszem nekik.
Így vettem már pl. 999 Ft-ért Bama gumicsizmát a Reno-ban és 2990 Ft-ért Elephanten, ill. 3990 Ft-ért Adidas cipőt.
A Decathlon-ban is nagyon jó cipők vannak, most tavasszal 2500 Ft-ért adták a sajátmárkás túrabakancsot, vettem is mindkét gyereknek a következő méretben is, ami majd kb. ősszel lesz jó nekik.
Persze, ehhez kell egy kis nélkülözhető pénz.
A gyógycipőhöz: egyet érdemes venni, amelyik a legtöbbet van a lábán, szerintem ez ilyen kicsi korban az ovis benti szandi legyen, az kb. 6e Ft. A többi cipőjében lehet a többiek által javasolt sarokék, így azért olcsóbban meg lehet úszni.
Uramisten, ha belegondolok, hogy nekem kb. 60 pár cipőm van, amiből csak átmeneti kb. 20 pár...
Az első válaszadó BUNKÓ! Kiváncsi lennék, hogy ő maga mennyire dolgozott meg tisztességesen azért amije van! Neki is fordulhat még a kockája..
Mi is diplomások vagyunk, és évekig takarékoskodtunk a gyerekek előtt, és van is félretett pénzünk. De nem engedhetjük meg magunknak, hogy szezononként 3-4 pár 10.000 Ft-os cipőt vegyünk a gyerekeinknek, ezek szerint akkor nekünk sem kellene gyerek??
Egyébként én is előre vásárolok, ill akciósan, pontosabban csak úgy, vagy esetleg amit a család ajándékra szán a gyerekeknek, annak egy részét, cipőre, kabátra fordítom, és eldom a kinőtt ruháikat, abból veszek nekik.
A ti esetetekben a sarokék nagyon jó megoldás lehet, ebből vegyél több párat, és akkor lehet olcsóbb normál cipőt venni.
23-as vagyok, most vegigolvastam, folhaborito nehany valaszolo stilusa es kepmutatasa! Ne foglalkozz az ilyenekkel tenyleg, eleg szanalmas az ilyen hozzaallas.
Irok neked privat uzenetet, mert nekunk van olyan Superfit es Elefanten cipoink, amit kaptunk es nem sikerult egyszer sem folvennie. Es o tavaly volt 2 eves, szerintem meretben sikerul nehanyat talalnom, ami a ti meretetek. Persze, ha erdekel.
1-es válaszoló vagyok,és nem vagyok bunkó!!
Azért bunkóztok le,mert tudatosan vállaltuk a babát??!
Hogy mindent megadunk neki,és nem rajta spórolunk??
Dolgoztam elég sokat előtte,nagyon jó fizetésért,gyűjtögettünk,félretettünk,és úgy vágtunk bele.
Szerencsére olyan munkakörünk van,amire MINDIG szükség lesz,és sok pénzt keresünk vele!Miért fáj ez nektek??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!