Ikres ovodás korú anyukák ti hogy oldjátok meg ha betegek a gyerekek?
Mossatok kezet, fertőtlenítsd minden nap a vécét, mást nem tudsz tenni.
Ha egyik beteg, másik megy oviba.
Ha én is elkapom, de nagyon, akkor próbálok segítséget hívni.
Ha valaki kórházba kerül a hányás miatt, az már a gáz kategória, olyankor az egész család bevonásra kerül, de akkor már mindenki hányik.
De elsősorban ne ettől a betegségtől féljél, vannak ennél rosszabbak is az oviban, fülgyulladás, tüdőgyulladás, ilyen olyan típusú mandulagyulladások és a hetekig tartó köhögések és orrfolyásokról már ne is beszéljünk.
De nem féljél, mert akkor bevonzod a bajt. Majd ha betegek lesznek, úgyis meggyógyulnak.
Meg te is meggyógyulsz, de készülj fel, hogy te is mindig beteg leszel.
Enyémek ugyan még bölcsisek, jövőre lesznek ovisok, de: Nálunk sincs nagyszülő, de apuka szerencsére velünk van. Ennek ellenére mindig én maradok táppénzen velük. Márciusban pl. 19 napot voltunk itthon! Egyszer sem tudtam elérni, hogy a másik menjen bölcsibe, míg az egyik beteg: mindketten itthon vannak olyankor, ami olyan szempontból könnyebb, hogy nem kell a beteget is elcipelni a tesóval a bölcsibe meg vissza.
Fosás csak nyáron volt, kórházba nem kerültünk. A gyerekeknél két napig tartott, én egy hétig döglődtem. Szerencsére apuka megúszta, ő tartotta a frontot. Ahogy előző írta, a megfázások jelentik a legnagyobb gondot nálunk is, szinte állandó az orrfolyás, felülfertőződés. Az egyik meggyógyul, két napra rá köhög a másik. Plusz szobatisztaság, plusz bölcsis evés-gondok (konkrétan nem esznek meg ott semmit, ill. egyik ráadásul tejérzékeny, szóval itthon is főzni kell), plusz a fegyelmezésük.
Ha tök egyedül akarsz visszamenni dolgozni, szerintem szervezz segítséget, ha apa nincs itthon. Egyedül ezt igen nehéz lesz megoldani. Ha nem dolgozol, akkor könnyebb a helyzet. Ritka, hogy a felnőtt úgy megbetegszik, hogy nem tudja ellátni a kicsiket, nálunk is csak nyáron volt ez. A megfázásokat én simán kihordtam lábon, volt, hogy semmi hangom nem volt, úgy mentem dolgozni. Hát életem egyik legnehezebb éve van mögöttem, de túl lehet élni. Ha nagy a gáz, készíts fel valaki családtagot, hogy alkalom adtán bizony fel kell ülni a vonatra, és beköltözni pár napra hozzátok. Nekünk erre csak egyszer volt szükség, a legtöbb betegség azért nem akkora gáz. Lázcsillapító, hörgtágító van itthon, és ha már nincs annyira sz@rul az a gyerek, el lehet menni vele egy gyors bevásárlára, gyógyszertárba. Javaslom, ha eddig nem dobtad ki, a babakocsit még tartsd meg egy ideig!
Ja, és ami a megelőzést illeti: próbálhatok én bármit, eddig még MINDENT elkaptak egymástól, hiszen elzárni őket nem tudom. Magamra is vigyázok, úgy 50%-ban elkapom azért én is, szóval életemben nem voltam ennyit beteg, mint mostanában :( Így erősödik az egész család immunrendszere :)
És vagyonokat hagyok a patikában, de ez már nem ikres probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!