Vidékről Budapestre költöző fiatal családok, ti hogy oldjátok meg a gyerekek körüli teendőket ha mindkettő szülő dolgozik?
Szia,
Van szabadság és van a gyermek betegsége esetén is külön szabadság.
Ha ilyen végzettséged van, biztosan találsz egy jó munkahelyet, bár én csak 6 órásat keresnék. 8 órás munkánál két pici gyerek ellátása nem fog menni, ha nincs nagymama, senki aki el tudja hozni őket az oviból. Ha 8 órát vállalsz, estére mire hazaérsz ahhoz sem lesz erőd, hogy megkérdezd mi volt aznap az oviban :))
Egy jó állás 6 órában nem sokkal kevesebbet fizet mint a 8 órás. Nehezebb találni , de megéri hidd el!
Én 6 órában dolgozom, és még így is nagyon kevés idő jut a gyerekekre. Este max 1 óra. Mire végzek a bevásárlással, stb. A férjemre is egy pici időt fordítani, magamra ha marad valami.. általában semmi. :)
Köszönöm!
Én eleve attól tartok, hogy fel sem vesznek mert tudják hogy nincs segítség... Betegszabadság és sima szabadság a mai világban nem létező dolog. Vagy dolgozol vagy otthon vagy a gyerekkel mert kirúgnak ha rendszeresen szabira mész.
"fel sem vesznek mert tudják hogy nincs segítség"
Na ezt nem kell az orrukra kötni!
Én is 6 órában tervezek visszamenni dolgozni. 8 órában este fél 7-re érnék haza és senki nem tudná elhozni a gyereket az oviból.
Első vok:
Akkor én tartozom a kivételek közé, mindekét főnököm férfi, mindkettőnek van családja. Amikor felvettek még nem volt gyermekem. A próbaidő alatt lettem terhes. Majd elmentem szülni. Hat hónapos volt a kisfiam amikor felhívtak , hogy menjek be akár 1 napra is dolgozni.. majd ezt követte 2 nap, majd 3 nap. És mikor ovis lett a gyermekem visszamentem 5 napra, de csak 6 órában. Így is megfelelt a cégemnek. A mai napig van, hogy ha reggel beteg lesz a kicsi, betelefonálok hogy kések, vagy otthon maradok... persze nem könnyű.
Szerintem hagyd benne az önéletrajzodban a gyereket, mert ha kellesz, akkor ezzel együtt kellesz, ha meg nem akkor nem.
Kitartást kívánok. És ne aggódj, a te végzettségeddel gyerekkel is fel fognak venni. nyugi :)
üdv :
egy 37 éves anyuka
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!