Anyukák hogyan oldjátok meg, hogy több cipője legyen a gyereknek?
Balerina még egészséges gyerekre semi ajánlott. A fiadnak a doki szerint folyamatosan kell szupinált. És az baromi egészségtelen, hogy még csizmában van.
Venni kell még hozzá újat. Nincs más választásotok, ha a gyereketek egészsége fontos. Fiamnak is 3 pár cipője van db-ja 16ezer forint, de ezt tudtuk, hogy így lesz mikor vállaltuk. Párod menjen el akármit dolgozni.
Keress a közelben cipészt, nálunk egy anyuka a sima tavaszi szandálra alulra rakatott egy ék alakú talpszerűséget és sokkal olcsóbb volt mint a spéci cipő. Neki az ortopédián javasolta a doki, hogy az is jó.
Az enyémnek is necces volt, én is mentem az orvoshoz, aki még azt is javasolta, hogy fordítva adjam rá néha az ilyen szandált: [link]
A bölcsiben amúgy a gondozónő is ezt javasolta és napközben ő maga párszor felcserélve adta rá a szandált, persze sok szülő amikor meglátta, akkor szólt, hogy fordítva van a gyereken, de mondtuk, hogy direkt..
Gratulalok a sok olvasni tudo okos anyukanak! A kerdes nem az volt, hogy mikent juthatna tobb penzhez, hanem ti hogy oldjatok meg a tovb cipos kerdest. Osztjatok az eszt, es bantjatok a kerdezot, akinek amugy is faj a szive, hogy nem tud tobb cipot venni! Tisztelet a kivetelnek!
Kerdezo! Deichman, ruhafalva.hu, vagy kinai. En a csizmat es az ovis szamdikat megveszem ujonnan, de az itthoni es a jatszosok hasznaltak. 3 lanyom van, en raadom a kapott cipoket is. Tudom, hogy nem javasolt, de nincsenek ia benne sok idot.
Ha végképp nem telik a supinált cipőre, akkor vegyél sarokemelőt, vagy supináló talpbetétet. Amikor kiderült, hogy a lányomnak a térde dől befelé, akkor a téli cipőt már nem cseréltem le hanem tettem bele sarokemelőt. Kb 800 Ft volt.
Egyébként igenis a játszós cipője legyen supinált, mert az van legtöbbet a lábán. Legyen mellé egy csinosabb olcsóbb cipője, amit mondjuk orvoshoz, boltba fel tud venni. A lányomnak is a bölcsis cipője supinált, meg az itthoni szandálja. A bölcsis még nem, majd ha kinövi. Egyébként nekem azt mondta a doki, hogy nem kell azonnal minden cipőjét lecserélni, majd ha kinövi, mert ezt az egészet majd kb 5-6 év alatt lehet rendbe tenni.
Mármint a bölcsis benti nem.
Egyébként nekünk szerencsénk van, egészségpénztárra veszem általában a cipőit.
Most van 4 pár kinti cipője, de ebből egy kimondottan szoknyához való csinos cipő. Meg gumicsizma. De majd nyárra kell még 2 szandál, egy nyitott meg egy zárt.
Nos, nekem 6 éves a kislányom. Amikor vállaltuk őt, akkor igen csak jól ment a sorunk. Mára pont ellenkezőleg van. egyszer fent, máskor lent. Akkor nem gondoltam volna, hogy majd ilyen helyzetbe kerülünk, és mégis. Munkanélküli lett a párom, autóbalesetünk volt, (vétlenek voltunk) stb.... Nem lehet tudni mit hoz a sors, nem szabad ítélkezni senki felett.
A kérdésedre válaszolnék. Először is vegyetek sarokéket. Nem kell két pár, elég egy is. Ez kb. 3000 Ft. Szilikonból van és kivehető. Tehát bármelyik cipőbe bele teheted. Nekünk is ez van már évek óta és nagyon sokat javult a kislányom lába.
Valóban nem jó használt cipőt venni, főleg ilyen picike lábra ami még fejlődésben van. Én úgy szoktam, hogy nyáron veszek neki egy Salus szandált. Az fogja a bokáját is. Abból lesz majd a bölcsis/ovis benti szandija. Aztán van egy kinti nevesincs játszós cipője. Ebbe sosem teszem bele a betétet mert arra az egy-két órára felesleges. Van egy utcai cipője, az Deichmanos, ebben van alapból a sarokék, és van egy otthoni játszóteres. Abba sem teszek betétet. A lényeg, hogy otthon sokat legyen zokniban mezítláb a gyerek. Csizmát is a Deichmanban veszek és kizárólag Elephantent.
Igen, nagyon drágák a cipők ez tény, de a láb főleg egy ilyen picikénél nagyon fontos. A gerincoszlop fejlődésére is hatással van. Nincs mese, ha kell kölcsön szoktam kérni és részletekben visszafizetem. Vagy szülinap-névnapra pénzt "kérünk" a mamától és "összedobjuk" a minőségibb cipőre a pénzt. A lényeg, hogy megoldjuk. 20 fokban már nem egészséges a zárt csizma. Befülled a kis lába, akár el is gombásodhat. Nagyon nehéz megoldani amikor annyi gond van és kiadás, de nincs más választás. Első a gyerek. Én mondjuk nem veszek magamnak ruhákat, max. turkálóban, de mostanában már ott sem. Nem vagyok már csinos sem, nyilván tiszta vagyok, csak nem járok már szép ruhákban mint azelőtt tettem. Ha a ruhácskáit turiban veszed, vagy használt rucikat veszel neki, akkor amit ezeken megspórolsz rá tudod költeni a lábbelikre. Én legalábbis így csinálom. Szép ruhákat lehet kapni a turiban is, és nincs ráírva, hogy az már volt valaki máson. A neten is vannak ruhacsomagok viszonylag jó áron. Esetleg ha van ismerős akinek van már kinőtt ruhája nyugodtan fogadd el tőle, nem szégyen az. És te is eladhatod a már kinőtt ruhácskáit. Én is így szoktam. És amit eladok abból veszek a kislányomnak új dolgokat amire szüksége van. Ne keseredj el, lesz majd jobb is, újra. Addig is sok erőt és kitartást kívánok. És próbálkozz ahogy csak bírsz mert a lábbeli kérdés nagyon fontos még ilyen picikénél. Minden jót kívánok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!