Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olvastam ma egy kérdést az...

Olvastam ma egy kérdést az inzulinrezisztenciával kapcsolatban a véleményetek érdekelne, ezek lehetnek a tünetei?

Figyelt kérdés

8 éves a lányom és mindig eszik, de azt ugy higgyétek el hogy óránként vagy másfél óránként ennie kell mert nem érzi jól magát!A cukrát megmértem eléggé szélsőséges értékeket mutat, volt h izzadt és remegett olyan éhes volt!És folyamatoan ezzel az éhséggel van elfoglalva,már a cirkuszba sem akar elmenni mert mondja 2órás az előadás úgyis éhes lesz és az Neki nem jó....:-(

A hipózás ez egyszer fordult elő 2 hete elvittük ügyeletre az orvos azt mondta biztosan sok édességet evett és leesett a cukra.Akkor vettük a cukormérőt, de azóta nem volt ilyen!viszont eszik megállás nélkül,vigyem endokrinológushoz?vagy belgyógyász is elég?ti mit gondoltok?

2014. márc. 28. 20:14
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Szerintem vidd, itt vmi anyagcserezavar lehet, nem jo ezzel jatszani, a cukorral meg plane!
2014. márc. 28. 20:39
 2/16 anonim ***** válasza:

A szélsőséges cukor értékek mit jelentenek?

Szerintem inkább endokrinológushoz vidd, ír majd beutalót terheléses cukor és inzulin vizsgálatra.

2014. márc. 28. 20:41
 3/16 anonim ***** válasza:
Ne belgyogyaszhoz vidd, hanem endokrinologushoz. Ne várj tovább, az ugralas, hipozas nem jo...
2014. márc. 28. 20:42
 4/16 anonim ***** válasza:

mik a mért értékek? azért azt elárulhatnád, mert ezek a tünetek nem cukorra mutatnak, inkább pajzsmirigyre vagy hormonra...

nem tudom, nekem soha nem volt ilyen farkas éhségem, csak azért éhezem meg a következő étkezésre mert ugye kicsik az adagok :)

viszont nagyon sokat ittam, és ez tünete. na meg az acetonos lehelet.

csinálj egy terhelést holnap:

reggel éhgyomornál mérés, majd egyen meg egy zsemlét (bármit tehetsz bele) és igyon meg egy pohár tejet. utána 2 és 3 óra múlva mérés.

2 órásnál a határ alatt kéne lennie, de eléggé fönt, az éhgyomorinak meg a 3 órásnak kb. egyeznie.

2014. márc. 28. 21:14
 5/16 anonim ***** válasza:
Endo dokihoz vidd. Mensmentisben van gyerek endokrinológus.
2014. márc. 28. 21:14
 6/16 A kérdező kommentje:

huu,köszönöm a válaszokat,nem is hittem hogy ennyien irtok!A szélsőséges érték azt jelenti vagy 5 vagy 7 vag y6 vagy 10...szal nagyon ingadozik.

És igen,rengeteget iszik!!Nagyon szomjas folyton minden hova vizzel megyünk.Ez is feltűnt!

Akkor endokrinológus lesz!!Nagyon köszönöm a választ!

Pajzsmirigy?!Hát...az is evéssel jár?Ezt nem tudtam!D hízik is...

2014. márc. 28. 21:38
 7/16 A kérdező kommentje:
ezt a terhelést megpróbálom!!!!köszi a tippet!!
2014. márc. 28. 21:39
 8/16 anonim ***** válasza:

az 5, 6 és a 7 is jó. bár a 7 már necces. viszont a 10 nagyon nem jó.

ezt mikor mérted? étkezés után 1-2 órával esetleg?

mert az se mindegy. szóval míg orvost találsz, hétfőn akkor első dolgod legyen a gyerekorvostól egy terheléses vizsgálatot kérni, addig is szerint holnap azért csináljatok otthon is egy terhelést.

én amúgy nem reggelinél hanem ebédnél szoktam mérni, 3 órával az előző étkezésnél már éhgyomori mértéket kéne mérni, szóval ez is lényeges, hogy vissza megy-e.

írd le, hogy mit evett és nézd meg akkor 1 és 2 órával az evés után. nekem 3 szelet kenyér és süti után 10, szóval az tényleg rengeteg :(

2014. márc. 28. 22:00
 9/16 anonim ***** válasza:
1 óránál is mérni kell.
2014. márc. 28. 22:03
 10/16 A kérdező kommentje:
Na megcsináltuk,éhomi 6volt aztán megreggelizett rá egy órára 7,3 2órára 7,8....ez nem hangzik tul jól, szendvicset evett szalámiva, paradicsommal, retekkel.
2014. márc. 29. 11:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!