Pár kérdés másfél évesetekkel (+ pár hónap) kapcsolatban, megírnátok a választ rájuk?
19 hónapos kislány
Napközben fél 1-fl 3 között alszik nagyjából.
Este elvileg 8-kor van lefekvés, de nem mindig jön össze. Reggeli kelés 6-fél 7 között.
A kiságy mellé fekszem, úgy alszik el.
Kap tízórait és uzsit is, gyümölcsöt vagy gyümölcsjoghurtot, esetleg sütit, ha sütöttem.
Közepesen válogatós.
Önállóan eszik kisasztalnál.
Az önálló játék eddig ment, mostanában kezd hadilábon állni vele.
20 hós kislány:
1. 12.30-14.30 ig van alávásidő - erre állt rá.
2. este változó de 20.30- 22.00 között fekszik -bár inkább a 21.00 előtti idő a jellemző
3. felkelni, keltjük, 6.45-7.00 között
4. külön alszik vagy a mi szobánkban vagy a bátyja szobájában ezt Ő dönti el..
5. tízórai van de csak valami pici. pár szelet alma, stb.
6. uzsonna az van
7. néha válogat, de rendesen eszik
8. elég szépen eszik önállóan
9. kis asztalnál eszik 14 hós kora óta - bár mostanában ha együtt eszünk akkor az etetőszékbe rakjuk és oda ül az asztalhoz, sőt mostanában próbál rendes széken ülni ott velünk dupla párnával
10. eljátszik egyedül - építőkocka és legó és rajzolásnál
21 hónapos kislány.
1. kb. 14:00-17:00
2. 21:00
3. 09:00
4. csakis egyedül tud elaludni
5. tízórai: igen, valami hideget, pl. vajas kenyér vagy gyümölcs
6. uzsonna: igen, valami könnyebbet, pl. joghurt, vagy amit tízóraira
7. közepesen válogatós; nem vészes a helyzet, de azért nem eszik meg mindig mindent
8. Kanállal vagy villával, nem túl híg ételt, előkével, egész ügyesen. Azért potyog illetve folyik mellé is, de szerintem ügyes. Szívesen eszik egyedül.
9. Többnyire etetőszékben. Rágcsálnivalókat néha babakocsiban vagy mászkálás közben.
10. Nagyon tud önállóan játszani. Szívesen elvan egyedül, "olvasgat", rajzol, kirakózik, akár 20 percet-fél órát is.
22 hós fiú
13-15-ig alszik
este 21.30 körül alszik el
reggel 7.30-8 körül ébred
együtt alszik el velünk este, aztán zsuppolom át az ágyába (egy szobában vagyunk)
Ébredés után kakaó; később 9 körül szilárd reggeli; napközben gyümölcs; aztán ebéd; du ébredés után joghurt; vacsora a papával 6 körül; fürdés után még egy joghurt, vagy kefír, vagy semmi.
Nem válogat!
Nem eszik önállóan, a kézzel történő csipegetés mostanság van csak.
A legelső és a legutolsó az ágyunkban, a többi csak az etetőszékben. Ha nem ott kapja, akkor nem eszik rendesen, csak mászkál.
Jól elvan kis ideig egymaga, különösen az udvaron mászkál, dumál, homokozik.
20hónapos
Napközben 16hós korától alszik egyszer, 12-15óráig általában- +/-fél óra.
Este 8kor fekszik, reggel 8kor kel, egyedül alszik el, nem kellett altatni sosem, és egész éjszaka alszik, nem ébred meg egyszer sem.
EGy szobában alszunk, de külön ágyikója van.
Napi 5x eszik általában, reggel-este 200ml tejet kap- azaz tejitalt, és 9-fél10 körül eszik, délben, és 5óra körül vacsizik. Nasinak gyümölcsöt néha édességet kap. Ez utóbbi ritka, ha a nagyobbak kapnak és észreveszi, akkor kap egy-egy kis kocka csokit- de nem igazán akarnám még édességgel tömni.
Tudna egyedül enni, de még sokszor én etetgetem, illetve falatokat eszik egyedül. Etetőszékben eszik az asztal mellett velünk. én általában mellette ülök, és a leves, főzelékféléket, vagy ami folyékony az én rakom a szájába.
Abszolút tud önállóan játszani, nálunk ő a legkisebb a 3 gyerek közül és nagyon szeret a nagyokkal is játszani. Tudnak is akár egy óra hosszat is eljátszanak együtt.
11kg és 85cm, és kisfiu!
1,5 éves kislányom van.
1. Ált. 11-13-ig, de mostanában szerintem át fog tevődni későbbre.
2. 8-kor fekszik fél 7-fél 8 körül kel. Saját ágyában, külön szobában alszik, nem kell altatni, berakom a kiságyba és alszik. Van, hogy rögtön, van, hogy még "dumálgat", pakolgatja a macijait.
3. Elvileg reggel tejital, utána reggeli (csak csipeget), tízórai joghurt, gyümölcs, ebéd, uzsonna kb, mint tízóraira. Elvben vacsora és lefekvéskor tejital, de van, hogy nem akar se vacsizni, se a tejitalt meginni. Van, hogy egyik lecsúszik, másik nem.
4. Nem túl válogatós, sajnos nem eszik önállóan, csak a darabos ételt, kanállal még ügyetlen. Általában etetőszékben eszik, de ha úgy alakul egy kis gyümölcsöt kap "futtában" is.
5. Viszonylag el van önnállóan, de semmi nem köti le sokáig. Szeret "olvasni", legozni, már amennyire megy neki. Tologatja a játékbabakocsit, pakolgat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!