Ez normális hozzáállás egy nagyszülőtől?
Gyermekem 25 hónapos, amellett hogy igen eleven, vannak problémáink is, ami matt fejlesztésre járunk. Anyukám itt lakik tőlünk kb 20 percre, a párom szülei vidéken. Anyukám az elején még úgy ahogy segített, ez mostanában jelentősen elmarad. Nem szorulna rá, de sokat dolgozik, a munkája a hobbija. Mostanában a gyerkőcöt egyre ritkábban tudjuk rábízni és ezek az idők is szigorúan behatároltak, ahol ő szabja meg az intervallumot. Ez, ha hivatalos dolgot kell intézni, nehéz. Csak 1-2 órára vállalja, tehát elvárja, hogy este 6-7 re legyünk otthon, úgy mint kamasz koromban. Nekem ez nagyon megalázó, egyre inkább. 2 hónap után el szerettünk volna menni picit a párommal kettesben, hogy megünnepeljük a házassági évfordulónkat. Erre is azt mondta, hogy 6-ra menjünk haza, mert neki még mosnia kell. (szombaton). Miután ennek hangot adtam, elkezdett felháborodni, hogy nem igaz, hogy nekünk nem elég 2 óra.
Más családnál látom, hogy alig várják, hogy unokázhassanak. Nálunk meg azt látom, hogy ez a nagyszülőknek csak teher. A párom szülei még problémásabbak, ott anyósomnak vannak komoly pszichés gondjai, ami miatt nem bízhatom rájuk a gyereket. A testvéremék sem gyerekközpontúak, nem tudnak vele mit kezdeni.
Borzasztó nagyot csalódtam a családomban. Úgy érzem egyedül maradtam a nehézségekkel, problémákkal, orvoshoz nem tudok eljutni az örökmozgó gyerek nélkül.
Amikor én voltam kicsi, nekem csodálatos nagymamám volt (anyukám anyja), aki imádott minket, nagyon sokat voltunk nála. Most meg úgy látom, hogy a gyermekemnek nincsen helye a családban. Bébiszitteren gondolkodtam, de elég drága dolog. Nagyon jól esne időnként a párommal kettesben egy pár órát eltölteni, amikor senki nem hajt, mielőtt még elindulok, hogy azért siessek már haza..
44es válaszoló vagyok. Minden indulat nélkül kérdezem, miért 0%- os a válaszom? Nem a százalék érdekel, félre ne értsetek, hanem az ok. Mi rosszat írtam azok szerint, akik lepontoztak?
Nem egyezett a véleményünk? Komolyan kérdezem. Le mertem írni, hogy szerintem ez normális egy nagyszülőtől? SZERINTEM? Tehát aki nem a kérdező véleményén van, az nem számít? Mit vártok akkor?
A kérdező engem :))))))))) Ha ettől jobb napja van, legyen tőle boldog. Egyáltalán nem csodálkozom, hogy kerüli a saját anyja is.
Kérdésedre a válasz édesanyám 80 km-re lakik és aktív dolgozó ezért jön csak havonta, de naponta telefonálunk és mi megyünk még kétszer, ami nagy nagy örömet okoz neki. Igaz, nem passzolom oda neki olyankor a gyerekeket, hanem hatalmas családi beszélgetéseket nyomunk és játszunk. Ja ez is narcisztikus? Egye fene, de legalább boldogok vagyunk :) Én elgondolkoznék mikor és hogy szólom meg anyukámat mások előtt, ne várj többet mint amit adsz, ezt sose feledd!!!
Az összes hozzászólásom (megjegyzem van másik 80%-os is, őt nehogy megszidd) nem azt akarta sugallni, hogy nem bírsz egy gyerekkel és ki vagy bukva (mi lesz később), mert ez a te "nyomorod", szebben a te bajod, én azt próbáltam minden egyes hozzászólásomban megértetni, hogy ne bántsd anyukádat! Igazad van, nem ismerem az életeteket. DE! Ha rossz volt a viszony köztetek és csak 18 éves koráig törődött veled, akkor mit vársz tőle? Miért vársz segítséget? Ha meg jó volt a viszonyos mire föl szólod meg és várod, hogy többen is megszólják. Ez undorító. Mielőtt félreértesz, AZ, hogy anyukádat esteleg több száz ember előtt leírod és várod a saját hozzáállásod megerősítését. De persze ez nem az én bajom. Nem is akartam többet hozzászólni, de a kedves szavaid nem engedték, hogy én is csendben maradjak.
Én egyébként azt mondom, amikor te nagyot csalódsz a családodban, amikor azt érzed mindenkivel csak a baj van és magadra hagynak, nézz tükörbe. Nagyon hasznos tud lenni! Amikor mindenki sz@r csak én vagyok a jó,ott érdemes elgondolkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!