Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te miért szerettél volna...

Te miért szerettél volna gyereket?

Figyelt kérdés
Leszámítva a "világon a legnagyobb boldogság" rózsaszín felhőt. Annyi aggódás, félelem és idegeskedés jár a gyerekvállalással - éjszakázások, dackorszak, hiszti és egyéb nehézségek. Akkor miért? Nem leszúrásokat és bántásokat kérek, hanem egy kis biztatást.
2014. jan. 18. 11:11
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

:) Köszönöm a válaszokat! Jó érzés töltött el olvasás közben, ahogyan a gyermeketekről írtatok!

Őszintén szólva már van egy gyerekem, akit nagyon szeretek és nem adnám a világ minden kincséért sem. 2 éves múlt és borzasztóan akaratos. Az első 2 évben nem aludtam vele 1 óránál többet egyszerre, éjszakánként max. 5 órát összeadva - és akkor már jó éjszakánk volt. Volt, hogy óránként 10 percig aludt az ágyon, a többi időt ölben töltötte. Most a dackorszakát éli, mindent maga akar csinálni. Szeretgetésből állandóan tépi a fülemet, csíp, mar, olyan erősen ölelget, hogy felér egy fojtogatással. Este elalváskor annyira forgolódik, hogy 1,5 órán át rugdossa a fejemet, de ha nem hagyom neki, hogy oda forduljon és felrakja a lábát rám, akkor még hajnali 2-kor sem alszik el.

Lassan esedékes lenne a kistesó, de egyszerűen nem tudom rávenni magam. Úgy érzem, hogy még 1hez is kevés vagyok...egyszerűen kevés vagyok a feladatra. Személyes kudarcként élem meg, hogy ennyire nem lehet vele bírni - egyébként nem rossz, de annyi energiája van, hogy nem tudja levezetni, csak akkor ha pörög, mint akit felhúztak. Gondolkodás nélkül leugrik az ágyról (ha kell hátrafelé is) mert tudja, hogy úgyis elkapom. Próbáltam már, hogy a kevésbé veszélyes helyzetekben nem kapom el, de ha koppan, akkor sem tanul belőle.

Teljesen ki vagyok, nem tudom mihez kezdjek...egy csőd vagyok a gyereknevelésben...kettővel nem is tudom mit kezdenék...

2014. jan. 20. 09:24
 12/13 anonim ***** válasza:

7es vagyok kedves kérdező

Fiunk utál aludni,szerencsére azért éjjel alszik,de borzalmasan makacs és önfejű,semmi nem hat rá,teljesen úgy érzem itt a vég nem tudom mit csináljak,következetes vagyok,igyekszem megbüntetni pl beküldöm a szobába,vagy elveszem a játékokat ha nem hajlandó elpakolni,és szét dobálja stb.,ha ügyes megdicsérem.Mostanában úgy viselkedik,mint egy őrült,pedig nagyon értelmes,lassan 3 éves.Beszéltünk már mi is a tesóról,hogy az év második felében próbálkoznánk,szerencsére már ott tartok,hogy nem tudja a fiam elvenni a kedvem tőle,és bízom abban,hogy a 2. kevésbé lesz makacs és nem lesz két emberes.:)

2014. jan. 20. 09:30
 13/13 anonim ***** válasza:

6 vagyok,

Én is azt hittem, hogy ezt már nem lehet kibírni, mikor 2 éves volt, de aztán jött a bölcsi, akkor a beszoktatás után már megszusszantam, most meg az ovi... mostanában 10ből 4 nap katasztrófa, 3 nap közepes, 3 nap meg szuper vele, szóval javul a dolog...:)) mondjuk az azért tuti, hogy az első idő akkor is szörnyű lesz...nem áltatnálak, te is tudod, hogy nehéz...

De addigra a 2 évesed 3 lesz, elmegy az oviba, még hiányozni is fog, meglásd!

Nem beszélve a gyereknek gyerek a barátja mondásról...én életem baklövését követtem el azzal, hogy ilyen későn vállaltuk a gyereket, mert már tesót nem merünk, de havi 1x tuti bőgök ez miatt, hogy egyedül van/lesz, nagyon sok kérdés vetül fel bennem ez miatt...de ez a téma már megérne egy másik kérdést..:-))

2014. jan. 20. 13:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!