Egy gyereket el lehet pusztán azzal kapatni/kényeztetni, ha sok játékot kap?
Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy ha otthon nincs vasszigor, de azért meg vannak húzva a határok, és nem hagyja a szülő a fejére nőni a gyereket. Viszont eközben rengeteg játékot kap, kisebbet nagyobbat (értékre), mikor milyet, csak úgy.
A túl sok ajándék/játék torzíthatja az amúgy rendesen nevelt kisgyermek viselkedését, személyiségét?
2014. jan. 7. 13:28
1/4 anonim válasza:
Nem a targyi ajandekok mennyisege a meghatarozo.
2/4 anonim válasza:
Nem. A tárgyak csak tárgyak. A személyiséget az emberi kapcsolatok színvonala epíti.
3/4 anonim válasza:
Előidézi,hogy a gyerek nem fogja értékelni a dolgokat,és nem lesz elégedett,mert úgyis mindig kap.Nem túl jó,ha elhalmozzátok ok nélkül is játékkal.Nem azt mondom,hogy ne vegyetek neki ha nincs alkalom de ne sűrűn és ne túl nagy ajándékot.
4/4 anonim válasza:
Ez nem igazán elkényeztetés, ha csak ebben nyilvánul meg.Van abban igazság amit az utolsó mond, én is ellátom játékkal a gyereket (én nem érzem túl soknak), de azt érzékelem, hogy könnyen mondja: ez már nem tetszik, dobjuk ki! és ehhez hasonlók, amiből az derül ki, hogy tényleg nem eléggé értékeli a dolgokat. Már 4 múlt, meg tudom vele beszélni, és szoktam is mondani, hogy elajándékozhatjuk, de automatikusan nem kap helyette másikat. Szóval jobb a mértékletesség szerintem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!