Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Egy gyereket el lehet pusztán...

Egy gyereket el lehet pusztán azzal kapatni/kényeztetni, ha sok játékot kap?

Figyelt kérdés

Úgy értem, hogy ha otthon nincs vasszigor, de azért meg vannak húzva a határok, és nem hagyja a szülő a fejére nőni a gyereket. Viszont eközben rengeteg játékot kap, kisebbet nagyobbat (értékre), mikor milyet, csak úgy.

A túl sok ajándék/játék torzíthatja az amúgy rendesen nevelt kisgyermek viselkedését, személyiségét?

2014. jan. 7. 13:28
 1/4 anonim ***** válasza:
Nem a targyi ajandekok mennyisege a meghatarozo.
2014. jan. 7. 13:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem. A tárgyak csak tárgyak. A személyiséget az emberi kapcsolatok színvonala epíti.
2014. jan. 7. 13:37
 3/4 anonim ***** válasza:
Előidézi,hogy a gyerek nem fogja értékelni a dolgokat,és nem lesz elégedett,mert úgyis mindig kap.Nem túl jó,ha elhalmozzátok ok nélkül is játékkal.Nem azt mondom,hogy ne vegyetek neki ha nincs alkalom de ne sűrűn és ne túl nagy ajándékot.
2014. jan. 7. 13:40
 4/4 anonim ***** válasza:
Ez nem igazán elkényeztetés, ha csak ebben nyilvánul meg.Van abban igazság amit az utolsó mond, én is ellátom játékkal a gyereket (én nem érzem túl soknak), de azt érzékelem, hogy könnyen mondja: ez már nem tetszik, dobjuk ki! és ehhez hasonlók, amiből az derül ki, hogy tényleg nem eléggé értékeli a dolgokat. Már 4 múlt, meg tudom vele beszélni, és szoktam is mondani, hogy elajándékozhatjuk, de automatikusan nem kap helyette másikat. Szóval jobb a mértékletesség szerintem is.
2014. jan. 7. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!