Mennyire gyakori hogy egy 4.5-5 éves gyereket érdekli a naprendszer?
Tudja a bolygók nevét, tudja hogy a nap nem aludni megy nappal :), az egész folyamatot tudja és folyton kérdez.
Mennyire jellemző ez ebben a korban?
ez nagyon jó.:)
okos gyerek lehet, de foglalkozzatok vele, és ha kérdez nézzetek utána.:) ki tudja mi lesz abból a gyerekből ;)
Nálunk volt nagy nagy vonatos korszak, autós korszak, bolygós korszak, és most ezerrel sakkozik a fiam! 5,5éves.
Ezekről a témákról magától kezdett el érdeklődni, pl a sakkot is maga találta most ki legutóbb.
Köszönöm a válaszokat. Kis ügyes manók mind:). Akkor most lehet hogy ez a korszak van rajta, de azért próbáljuk kielégíteni a kíváncsiságát, mióta internet van ez könnyen megy :).
Köszi mégegyszer :).
Szép estét kívánok!
Az enyémet szintén érdekelte, a másikat egyáltalán nem. Sok gyereknek van kedvenc témája, egy dínókiállításon voltunk, jött egy csomó törpike és sorolták, hogy melyik milyen dínó, én még ki se tudom ejteni ezeket a szavakat. Az én lányomnak a dínók voltak a mániái, egyszer még ovisként a Balatonnál pakolgatta a műanyag kis dínókat egy boltban, majd a középkorú eladónőt megkérdezte, hogy tessék mondani, van parasaurolophus? A nő arcát nem tudom leírni....
Az iskolai nyílt napon meg rendeztek egy vetélkedőt az ovisoknak, állatokat kellett mondani. Nem ám boci, malac meg kutyus, hanem olyanokat mondtak, mint szirtisas, kőszáli kecske meg mittomén milyen fajtákat soroltak fel, de én csak pislogtam.
De jó, ha érdeklődik valami iránt ennyire. Planetáriumban jártatok már?
Az ekkora gyerekeket szinte minden érdekelheti, ilyenkor nagyon fogékonyak :) Az enyémnél ez még annyira nem került elő, de nála is megfigyeltem, hogy időről időre előkerül egy téma, és akkor hónapokig arról kérdez, és mindent megjegyez azzal kapcsolatban. Nála pl. ennyi idősen az építkezés meg a gyártás volt a legérdekesebb dolog a világon, kedvenc műsora volt a Hogyan készült, és bármerre jártunk, mindenről elmondta, hogyan gyártják, miből, milyen gépekkel :D
Szóval igazából ez teljesen normális ilyen korú gyerekeknél, de nagyon változó lehet, hogy mi az, ami éppen érdekli őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!