Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyire gyakori hogy egy...

Mennyire gyakori hogy egy 4.5-5 éves gyereket érdekli a naprendszer?

Figyelt kérdés

Tudja a bolygók nevét, tudja hogy a nap nem aludni megy nappal :), az egész folyamatot tudja és folyton kérdez.

Mennyire jellemző ez ebben a korban?

2014. jan. 7. 20:36
1 2
 1/15 anonim válasza:
48%

ez nagyon jó.:)

okos gyerek lehet, de foglalkozzatok vele, és ha kérdez nézzetek utána.:) ki tudja mi lesz abból a gyerekből ;)

2014. jan. 7. 20:42
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom mennyire jellemző, de az én testvérem is ilyen volt, még annyival kiegészítve hogy az űrhajókról is rengeteget tudott, űrhajósnak készült , de végül mezei programozó lett. Nincs ebben szerintem semmi különleges, fiam 5 éves és szinte mérnöki pontossággal tervez (vonalzó, körző, szögmérő, pontosság, kreativitás stb.) találmányokat. pl. tegnap malmot tervezett, hogy ne keljen lisztet vennünk (könyvekből képek alapján, tőlünk kérdezve nagyon pontos malmot tervezett. De saját találmányokat is szokott tervezni.)
2014. jan. 7. 20:46
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
ez teljesen normális, van gyerek, aki ennyi idősen az autómárkákat ismeri és rajong értük, más gyerek a bolygókért. Semmi extrára nem utal, sőt, sok gyerekes tapasztalat (tanítónő vagyok), hogy akikről ezt mesélik a szülők, alsóban már egyáltalán nem tartoznak azok közé, akik kitűnnek bármiben.
2014. jan. 7. 20:52
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk volt nagy nagy vonatos korszak, autós korszak, bolygós korszak, és most ezerrel sakkozik a fiam! 5,5éves.

Ezekről a témákról magától kezdett el érdeklődni, pl a sakkot is maga találta most ki legutóbb.

2014. jan. 7. 21:00
 5/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat. Kis ügyes manók mind:). Akkor most lehet hogy ez a korszak van rajta, de azért próbáljuk kielégíteni a kíváncsiságát, mióta internet van ez könnyen megy :).

Köszi mégegyszer :).

Szép estét kívánok!

2014. jan. 7. 21:05
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Ebben a korban a legtöbb gyereknek van egy preferált témája, amiben nagyon jó, nálunk is a csillagászat volt az ennyi idősen. Más gyereknek a dínók vagy az autók ezek (nálunk erről pl nagyon keveset tud a gyerek)
2014. jan. 7. 21:07
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk volt egy csomó csillagászatról, term. tudományokról szóló könyvünk is, mert engem érdekelt. :) A mai napig érdekel a csillagászat, és term. tudományos szakterületen van diplomám. Ki tudja, lehet, hogy a jövő űrkutatóját neveled :)
2014. jan. 7. 23:58
 8/15 anonim ***** válasza:

Az enyémet szintén érdekelte, a másikat egyáltalán nem. Sok gyereknek van kedvenc témája, egy dínókiállításon voltunk, jött egy csomó törpike és sorolták, hogy melyik milyen dínó, én még ki se tudom ejteni ezeket a szavakat. Az én lányomnak a dínók voltak a mániái, egyszer még ovisként a Balatonnál pakolgatta a műanyag kis dínókat egy boltban, majd a középkorú eladónőt megkérdezte, hogy tessék mondani, van parasaurolophus? A nő arcát nem tudom leírni....

Az iskolai nyílt napon meg rendeztek egy vetélkedőt az ovisoknak, állatokat kellett mondani. Nem ám boci, malac meg kutyus, hanem olyanokat mondtak, mint szirtisas, kőszáli kecske meg mittomén milyen fajtákat soroltak fel, de én csak pislogtam.

De jó, ha érdeklődik valami iránt ennyire. Planetáriumban jártatok már?

2014. jan. 8. 01:11
 9/15 anonim ***** válasza:
4-7 éves kórban a gyerekeknél van egy hatalmas tudás utáni vágy amikor egy vagy több téma után érdeklődnek és mindent tudnak róluk, ez természetes, nem véletlenül mennek ilyen idős korban suliba. (ahol van, hogy kiölik belőlük az érdeklődésüket, de ez más téma) Aztán szépen csökken ez a fejlődés, körvonalazódik mi az ami továbbra is érdekli őket stb. Általában ha zseni gyerekről hall az ember az 4-10 év közötti, de végül 90% nem is "zseni" pusztán csak egészségesen fejlődő tökéletes gyermek. Volt régen a Szász Marci (kis vörös hajú) zseniális matekos volt, még a Fridi showban is volt , aztán most felnőttként "csak" egy mezei dolgozó férfi.
2014. jan. 8. 07:57
 10/15 zabmester ***** válasza:

Az ekkora gyerekeket szinte minden érdekelheti, ilyenkor nagyon fogékonyak :) Az enyémnél ez még annyira nem került elő, de nála is megfigyeltem, hogy időről időre előkerül egy téma, és akkor hónapokig arról kérdez, és mindent megjegyez azzal kapcsolatban. Nála pl. ennyi idősen az építkezés meg a gyártás volt a legérdekesebb dolog a világon, kedvenc műsora volt a Hogyan készült, és bármerre jártunk, mindenről elmondta, hogyan gyártják, miből, milyen gépekkel :D

Szóval igazából ez teljesen normális ilyen korú gyerekeknél, de nagyon változó lehet, hogy mi az, ami éppen érdekli őket.

2014. jan. 8. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!