Hogyan kell az általános relativitás elméletet figyelembe venni számolásoknál, és hogyan kell számolni gyorsuló vonatkoztatási rendszerben?
Nem teljesen értem, hogy miért is fordul el az égitestek pályája.
Amit szeretnék számolni: A naprendszerben a nap körül kering egy test és milyen a pályája? A Naptól való távolság négyzetének reciprokával arányosan kell nyújtani a testet és a Napot összekötő egyenes mentén a távolságokat? (mást nem tudok kitalálni, de ez biztos rossz)
Tesó, akkor felejtsd el a számolást az ált. rel. elmélettel.
Nálunk ELTE fizika szakon negyedikben volt anyag, fizikus szakon tán harmadikban, de asszem a legnehezebb cucc volt mind a tízegynéhány elm fiz. ág közül (elm. mechanika, termodinamika, elektrodinamika, hidrodinamika, statisztikus fizika, atomfizika, magfizika, anyagszerkezet, molekulafizika, kvantummechanika, optika, relativitáselmélet)
Szóval bőven ráérsz, az előttem szóló jól írta a tenzorszámítást, de még sok-sok simeret kell majd.
Arról sem a suliból meséltek nekem...
Differenciálegyenletek is messze vannak még látom :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!