A naprendszer bolygóin és holdjain lehet intelligens élet?
Lehet-e élet ezeken?
Például ezen:
Igencsak keveset tudunk róla!
Mondjuk ha nem is a felszíni, hanem felszín alatti?
Pl. a Vénusz tűzforró, de a felszín alatt lehet élet?
Azon gondolkoztam nem-e lehet az, hogy bizonyos holdakon/bolygókon vannak földönkívüli bázisok. Így ez olyan nekik, mint egy megálló. Innen küldik a gépeket a Föld látogatására. Gazdaságosabb és egyszerűbb mintha X fényévnyiről jönnének mindig, nem?
Bár az a baj, hogy csak magunktól tudunk kiindulni, de lehet van olyan intelligens faj akinek kevesebb oxigén is elég vagy nagyobb forróságot bír ki.
Szerintetek?
Az egész galaxisban nincs intelligens élet...
Amúgy van az a bolygó, ami full jégpáncél, de alatta víz van.
Talán az Európa vagy a Ló.
A lényeg, h ott nagyon gyanítják, h van élet.
Úgy van ahogy a második is írja. A Jupiter egyik holdján a jégpáncélja alatt valószínűsíthetően van élet. Hallszerű lények lehetségesek.
Talán még a Marson is lehetne találni kis baktériumokat a jég alatt... De nem valószínű, hogy valaha is beindul náluk az evolúció.
Régebben a Vénuszon lehet élet, mivel vizes bolygó volt a feltételezések szerint:
"Olyan meleg van a felszínen, hogy az egyes feltételezések szerint a felszínen valaha létezett, a földihez hasonló óceánok régen elpárologtak. A helyén csak sivatagszerű síkságok és szikladarabok maradtak. A leginkább elfogadott elmélet szerint az elpárolgott víz kivált, és a bolygó mágneses terének hiányát kihasználva a napszél szétterítette az űrben a hidrogénrészecskéket."
A Jupiter holdja, az Európa, amiről nem tudjuk biztosan, mi van a jég alatt, úgyhogy óvatosan a kijelentésekkel, hogy máshol nincs élet, még lehet, hogy van. Persze nem valószínű, hogy intelligens.
A másik hold meg Ió, nem Ló. :)
Esetleg még sok sok idő múltán szóba jöhet a Szaturnusz Titánja, van rajta minden, ami kell. Légkör, évszakok, "eső". Persze az a folyékony valami a felszínén földgáz, nem víz, de legalább szerves. :)
Amúgy régen engem is foglalkoztatott ez, hogy azt mondják pl. hogy a Mars felszínén nincs élet. De mi van a felszín alatt? De már kinőttem belőle.
Köszi az új válaszokat! :)
Engem kicsit azért érdekel, mert a régi ufós történetekben azt mondták az idegenek hogy a naprendszer bolygóján élnek/vagy ott van bázisuk. Én azért még egy talaj alatti bázist el tudnék képzelni az itt körülöttünk lévő bolygók közül. A Holdnál meg sok anomáliát és fényjelenséget láttak már.
De azért kérdeztem hol merülhet fel alapból élet a naprendszeren belül mert érdekelne az is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!