Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van vkinek tapasztalata...

Van vkinek tapasztalata arról, hogy mi történik mikor 6éves kor előtt szeretném iskolába adni? Milyen bizottság és mit vizsgál?

Figyelt kérdés

novemberi akkor lesz 6éves és sztem még egy év oviban ez a két hónap egyszerűen nem lenne már nevelő hatású, számol ír olvas. most öt éves és márciusban kellene beiratni hogy szeptemberben mehessen. hova kell és mit beadni hogy vki eldöntse lehet e járatni.? valaki aki meglépte ezt és tapasztalatok írna? köszi előre is.

és tisztelettel megkérnék mindenkit aki azt akarja írni hogy miért nem lehet tovább gyerek miért kell siettetni kérem ne írjon.

2014. jan. 16. 18:29
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
én úgy tudom abszolút eltörölték a magasság és súly megkötéseket, de írom folyamatosan mi lesz. ha nem sikerül sem lesz semmi. nem erőltetem, csak egy próba, és még akkor is dönthetünk úgy hogy várunk, meglátjuk mit mondanak, de köszi mindenkinek
2014. jan. 17. 20:55
 22/31 anonim ***** válasza:
bár én lányom még csak 3,5 éves (lesz) 107cm és 19kg, én visszatartom őt mert aug.elején született, ráadásul két hónappal hamarabb, de érdekel engem is hogy mire jutottok a lányoddal kapcsolatban :) mit néznek nála. majd írd meg.
2014. jan. 17. 23:40
 23/31 anonim ***** válasza:

9. vagyok, nagyon érdekelne mire jutottatok.

Az enyém nyári, de marad egy évet az oviba, mert még a ceruzafogás sem megy rendesen. Rokon kisfiú viszont hasonló, mint a te gyerkőcöd, csak ő kb 16 kiló, szerintem őt biztosan nem engedik így suliba.

Majd írd meg lécci mi volt!

2014. jan. 18. 13:27
 24/31 A kérdező kommentje:

itt van egy tábla ami szerint az én lányom teljesen átlagos 5 éves. pont annyi mint a leírtak. nyomtatott betűket ír már szépen fogja a ceruzát, emiatt nem félek. ami aggaszt, igaz még messzebb van meg még nem is volt teszt hogy tuti ő lesz a legfiatalabb az osztályban és majd ha már nagylányosodni kezdenek a többiek lehet hogy lemaradva érzi majd magát. bár nálunk volt olyan lány aki egy évet csúszott külföldi tanulmányok miatt és ő már menstruált a többiek még nem és mindenki cikizte szóval egyik sem jó...jó ez még messze van.

mindenképp megírom mi volt/lesz, mert a teszt után, ha sikerül is még az ovi is véleményez, nálunk korcsoportban vannak de én ismételtettem a kicsit kétszer a fene sem gondolta hogy ez esetleg gond lehet, mert ha nem kérem anno most a nagyot ismételné...szóval talán ebbe sem köt bele senki, de egyenlőre várom a jövő hetet akkor kapunk időpontot a tesztre. bár ahogy a neten olvasgattam nem egy gyaloggalopp:-) de ha másért nem kíváncsiságból már azért is megcsináltatjuk. aztán még ha sikerül is dönthetek úgy hogy várok, még igazán nem tudom. a csajszi nagyon készül, folyton gyakorolni akar mindenfélét, hiába mondom hogy ez úgy jó ha ott derül ki mi lesz mert az nem ad pontos képet arról mennyire okos és mit bír majd el.de hát ez van:-))) ma kapta meg a színjátszókörben a főszerepet, és teljesen oda volt meg vissza hogy most akkor két hét múlvára a szerepet is tanulni kell meg a vizsgára is készülni...:-) írom majd folyamatosan amit már tudunk.)

2014. jan. 18. 13:36
 25/31 A kérdező kommentje:
aa link lemaradt bocsi [link]
2014. jan. 18. 13:40
 26/31 anonim ***** válasza:

egyet felejtesz el

és a gyerek vajon hogy érzi majd magát a nagyot között ?

mindig ö lesz a kicsi ö lesz akit csúfolnak majd meg kisebb fiatalabb mint a többiek

ezt átgondoltad?

mert az iskola már nem ovi ott nincs aki megvédje a gyereket a többi gyerekkel szemben !

nem csak az a lényeg h mit tud hanem az h megfelelően értett e a személyisége arra h iskolába menjen

elég erős hozzá h megvédje magát?

2014. jan. 18. 15:27
 27/31 A kérdező kommentje:
nem felejtem el, ezért is írtam hogy nem erőltetem. meg ezért is nem engedig simán a szülő kérésére...ezért van a vizsgálat, ha azt mondják még ne, akkor ennyi. de kíváncsi vok. ha meg azt mondják mehet és az óvónő is, akkor menjen. amúgy hallottunk már pár emberről aki korábban ment suliba érettségire egyetemre, nem egyedi eset. lehet hogy ritka de nem példanélküli
2014. jan. 18. 19:41
 28/31 anonim ***** válasza:

Kisfiam is 5 éves, ír, olvas, számol, sőt kétnyelvű, mivel az apukája angol. Mégsem siettetem. Tanárként látom, hogy nem nyerne vele.

Mindenesetre nálatok is a nevelési tanácsadóban döntenek majd róla, szerintem hagyatkozz az ő döntésükre.

2014. jan. 18. 20:51
 29/31 A kérdező kommentje:
tegnap megvolt a vizsgálat, 8gyerek volt, az első háromnegyed órában lévő pszichológus imádta, majd jött rögtön az egyéni verzió, mi végeztünk a leghamarabb. azt mondták ritka mikor ennyire egyértelmű hogy mehet-e. semmi kétség, mindent tudott, figyelt, sok olyat is amit hét évesek sem mind, szóval azt mondták teljesen felesleges ovi még egy évig, unná, nem fejlődne semmit, a gyerek nagyon örül elújságolta mindenkinek, büszke magára, én meg úgy gondolom elengedem. ha egy kicsit is vacilált volna a két pszichológus akkor nem engedném, de így megnyugtattak hogy ismerem a saját gyerekem és nem én akarom nyomni előre hanem szimplán ezek az igényei. köszi mindenkinek. most az ovi vélemény jön meg a pecsét a korm.hivatalban és elvileg márciusban beiratás:-)))
2014. febr. 4. 23:28
 30/31 anonim ***** válasza:

Én gratulálok, mert szerintem egyébként ugyanolyan káros viszsatartani egy iskolaérett gyereket, mint mondjuk egy nem iskolaérettet iskolába küldeni.

Csak egyetlen egyet szeretnék kérdezni, hogy te, illetve a pszichológusok hogy látták, hogy érzelmileg is érett az iskolára?

Nekem ez a bajom a kisfiammal, ő most lesz 6éves, tehát 6,5lesz mire suliba megy, hogy nagyon okos, és már tavaly óta iskolába akar menni, de nagyon érzékeny és félős, kis muja, és úgy érzem meg fogja még így is szenvedni a sulit. Abban bízom, hogy még fél év alatt erősödik sokat.

:)

Majd később írjál, hogy hogy megy a suli az ügyes kislányodnak!!!

:))

Gratulálok!

2014. febr. 5. 10:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!