Van vkinek tapasztalata arról, hogy mi történik mikor
6éves kor előtt szeretném iskolába adni? Milyen
bizottság és mit vizsgál?
Figyelt kérdés
novemberi akkor lesz 6éves és sztem még egy év oviban ez a két hónap egyszerűen nem lenne már nevelő hatású, számol ír olvas. most öt éves és márciusban kellene beiratni hogy szeptemberben mehessen. hova kell és mit beadni hogy vki eldöntse lehet e járatni.? valaki aki meglépte ezt és tapasztalatok írna? köszi előre is.
és tisztelettel megkérnék mindenkit aki azt akarja írni hogy miért nem lehet tovább gyerek miért kell siettetni kérem ne írjon.
Igen, amit más is írt, hogy fontos lenne az is, hogy fizikailag is érett legyen a kicsi az iskolára!
Fiam is most megy, bár ő márciusban lesz most 6éves. Van egy augusztus végi csoporttársa, akit anyukája visz az iskolába. Az a kisfiu akkora cm és kg, mint az én 3,5éves fiam. Nagyon pici termetű, és ahogy én ismerem nagyon okos kisfiu, de nagyon játékos és szerintem neki sem fog jót tenni még a suli. De hát persze anyukája jobban tudja.
Majd írd meg mi lett a kisfiaddal!! Kiváncsi vagyok, engedélyezik-e neki az iskolát!
2014. jan. 16. 21:17
12/31 anonim válasza:
Gondold vegig, az ne legyen mervado hogy te is koran kezdted, mert nem ugyanaz a suli ugyanazzal a tanarral... ez mar nem az az oktatasi rendszer amibe mi jartunk.
2014. jan. 16. 21:29
13/31 A kérdező kommentje:
most 110cm és 18kg. lány amúgy:-) 3éves kora óta nem alszik du. másfél órás komolyzenei koncertet egy hang nélkül ült végig nem egyszer, hozzáteszem ő kéri hogy menjünk. azzal nem értek egyet, hogy még egy év kell neki mert csak két hónap késésben vagyunk egy aug.31-i 6 éveshez képest. utálja az ovit, folyton azt játsza hogy suliba megy, iskola táskát akar vetetni stb. én azt látom hogy szomjazik a tudásra. alkalmazkodó jó gyerek, azt csinálja amit mondanak neki, szeretik a gyerekek is. Tudom hogy nem én döntök, hanem a bizottság, de ha azt mondják alkalmas, elengedem iskolába. Színjátszó körre jár, táncol két éve,angolra is járt, hatalmas kitartás van benne. Szépen ír, folyton betűket akar gyakorolni. Tudom mindenki szupernek tartja a saját gyerekét, én sokáig nagyon hangosan pártoltam a 7éves korban való iskolakezdést, de most azt látom hogy lépnem kell, legalább is megpróbálni mert sztem jobbat tennék vele. csak azt sem tudom kihez menjek először. az óvónőkhöz nem akarok, mert baromi irigyek és még keresztbe is tehetnek ha akarnak bár nem tudom hogy működik ez.
2014. jan. 16. 21:37
14/31 A kérdező kommentje:
ja és még annyi hogy már 3 foga kiesett kettő már nő
2014. jan. 16. 21:38
15/31 anonim válasza:
most milyen csoportba jár? mert kizáró tényező lehet az is, ha középsős, hisz az iskola előkészítő iskola előtt kötelező.
na meg még a termete lehet kizáró ok, picike, 18kiló a min. magasságnál nem tudom.
Amúgy nem akarlak elkeseríteni, de 110 cm és 18 kg-val biztos, hogy nem fogja elbírni az iskolatáskát...
2014. jan. 17. 05:46
17/31 anonim válasza:
kicsi és tul sovány az iskolához ,nem hiném hogy szeptemberig nőne 15 cm és 3 kg hizna és bizony napi 5 óra tanulás plusz gyakorlás esetleg házi irás bizony lefárasztaná a gyereked ,5 óra tanulás nem egyenlő másfél óra komolyzene hallgatásal ,én biztos még 1 évet hagynám oviba adigra megnőne és megerősödne hogy elbirja táskáját,és ne legyen tul pici .
2014. jan. 17. 09:27
18/31 A kérdező kommentje:
most jövök a nevelési tanácsadóból. leírom mi a helyzet, hátha mást is érdekel. az első lépés egy ottani sima iskolaérettségi vizsgálat, mint bárki másnak. ha ez ok, akkor az ovi véleményezi a gyereket és ezzel a kettővel kell beadni a kormányhivatalba a kérvényt ahol már elvileg csak egy jogi döntés, szóval ott már nem szakmai vélemény van csak kell egy hivatalos határozat róla. Jókor mentem mert jövő héten osztják az időpontokat a vizsgálatokra ami két hétig van csak és utána már nem lehet, mert ugye márciusban meg már beiratkozás. Arról nem volt szó, hogy kicsi vagy nagy kövér sovány szóval ennyi. majd írom a fejleményeket, hátha másnak is segít
2014. jan. 17. 15:14
19/31 anonim válasza:
110cm és 18kg az alsó határ, de nem hinném, hogy mondjuk emiatt nem vennék fel a suliba a lányodat. Végülis éppen akkora, amekkora a minimum.
EGyébként egyedül Te dönthetsz a lányod felől, akárki akármit mond itt, te tudod hogy milyen a kislányod, te ismered. Ha te úgy látod, hogy ez a legjobb megoldás neki, akkor látod, el lehet intézni valahogy, hogy iskolás legyen.
2014. jan. 17. 19:03
20/31 anonim válasza:
azért kiváncsi vagyok,ird meg miket néznek,milyen szempontokat.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!