Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves fiam úszni tanul, de...

4 éves fiam úszni tanul, de nem mer a víz alá menni. Hogyan lehetne segíteni neki? Másnál hogyan oldódott meg?

Figyelt kérdés
2014. jan. 9. 15:21
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nem szabad erőltetni!

Majd a maga tempójában megtanúlja/megmeri csinálni.

Lányom csak a víz alatt akar úszni, ő viszont a háttal nem mert felfeküdni a vízre, és nem mert bele ugrani.

Fél éve jár úszni, s karácsony előtt mert először bele ugrani!

Minél inkább erőltettük, annál inkább nem csinálta, hisztizett.

2014. jan. 9. 15:39
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt tudom mondani mint az első:nem szabad erőltetni annál rosszabb!

Először otthon este a kádban próbáljátok egy kis pohár vízzel az arcát locsolni!Ha azt kibírja fullákolás nélkül akkor esetleg egy picit merülhet is a kádban közben fújja ki a levegőt az orrával!

Az a rossz hogy őket ilyenkor nagyon zavarja ha az arcukba folyik a víz,ettől a félelemtől kell megszabadítani!

2014. jan. 9. 20:05
 3/11 anonim ***** válasza:

Én kisfiam most kezdte a nagycsoportot ősszel és az úszást is, ő sem mer lemerülni. Már nem esik totál pánikba, ha a víz az arcához ér, de még midnig kicsit izgatottá válik.. szóval halad, de türelmesnek kell lenni vele.

Nálunk jobban bevált, hogy nem vagyunk ott vele az úszásórán, csak a tanárnő, vele bátrabb, vagy szófogadóbb... vagy nem tudom. vAgy jobban meg akar felelni neki, nekünk hamarabb ellentmond.

Mi mindenesetre az öltözőben várjuk azóta. De nem oldódott még meg a merüléses kérdés, csak már nem totál pánik a fiunk, ha viz megy az arcába.

:)

2014. jan. 9. 21:21
 4/11 anonim ***** válasza:

nem írtad, mióta jár úszni, de ha csak nemrég kezdte, nincs ezzel gond. szerintem nincs olyan gyerek a világon, akinek ez ne okozott volna gondot a kezdetek kezdetén. olykor több hétig is eltart, hogy egyáltalán nem teszik bele a fejüket a vízbe, és többen még utána is sokáig kelletlenül merülnek le. nem szabad erőltetni. először még ne merüljön el, csak a száját, majd az orrát tegye a vízbe és fújjon buborékokat a víz felszíne közelében, ezt mutasd meg neki te is, együtt csináljátok, és ha csak 1-2 mp-ig fúj buborékokat, már az is nagyon jó! legyen rajta úszószemüveg is.

az úszásóráin kívül pedig gyakran járjatok el strandolni, pancsoljatok sokat, fröcsköljétek egymást, ringasd a vízen, hogy a vizet jól ismert, biztonságos közegként élje meg.

a lányom 3.5 évesen kezdett el úszni tanulni, rögtön egy úszótábor keretén belül, és ő se merte betenni a fejét, nagyon tiltakozott, el se tudtam képzelni, hogy fogják rávenni az oktatók, de szép lassan, türelemmel, sok 1-2 másodperces buborékolással és vízhezszoktatással csak sikerült túljutni a problémán. egy év múlva nyáron a strandokon már több időt töltött a víz alatt, mint a víz felett, hová csak egy gyors levegővételre jött fel.

2014. jan. 9. 21:54
 5/11 anonim ***** válasza:

én a medence szélére ültettem, kértem, hogy ugorjon bele és elkaptam, így nem került a víz alá. ezt eljátszottuk 1000x utána megpróbálta úgy, hogy nem kaptam el. 2 nap múlva már nekiszaladt és úgy ugrált be :) ekkor 3 éves volt.

na meg azt is játszottuk, hogy fogtam őt és együtt merültünk a víz alá, lehet ez is beválik.

de otthon a fürdőkádban is gyakorolhattok. lényeg, hogy ne erőltesd, csak játékosan próbálj hozzáállni, ha nem szeretné, akkor majd pár hét-hónap múlva majd :)

2014. jan. 10. 00:40
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Még most kezdte az úszást, eddig 2-szer volt. Teljesen egyetértek a leírtakkal. Itthon gyakoroljuk a kádban a merülést játékosan. Nagyon jól halad, már pár másodpercre lebukik és megnézni a kád alján eldugott "kincset". :) Ezt találtam ki, és működik. Csak kíváncsi voltam, hogy más gyereknél hogy van ez, mert az edzésen a kis gyerekek is úgy ugrálnak, mennek víz alá, mint a kis halacskák. Egyedül az én kisfiam nem mer még, igaz a többi gyerek 1 éve oda jár, a 4 évesem pedig most kezdte. Mondtam neki,hogy a többi gyerek is ugyan így kezdte, sőt ő még sokkal ügyesebb, mert mindent meg tud csinálni, hátra pedig ügyesen kifeszít, az edző is megdicsérte érte. Vajon mennyi idő alatt tanul meg egy kisgyerek úszni?
2014. jan. 10. 08:33
 7/11 anonim ***** válasza:
az úszás nem olyan, mint a biciklizés, hogy vagy megtanult már, és akkor megy, vagy még nem tud, és feldől. sokkal fokozatosabb dolog főleg ha nagyon korán kezdi és sokan mást és mást értenek "úszás" alatt. egy 6 éves fél/egy év alatt elsajátíthatja az úszásnemek alapjait. egy 3-4 évesnek ehhez min. 2 év kell. arra a szintre persze már korábban eljutnak, hogy a mély vizű medencében már nem fulladnak meg, és a maguk módján kievickélnek.
2014. jan. 10. 13:59
 8/11 anonim ***** válasza:
2-3 év.
2014. jan. 10. 21:59
 9/11 A kérdező kommentje:
Kedves két utolsó. Mire alapozzátok ezt az időt? Tapasztalat, tudományos, etc...?
2014. jan. 11. 08:13
 10/11 anonim ***** válasza:
részemről tapasztalat és sok beszélgetés az úszóedzővel.
2014. jan. 11. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!