Akinek sokat mászott és viszonylag későn tanult meg a gyermeke járni, másnál is volt, hogy nagyon nehezen váltott járásra?
Egyik gyerek bizonytalan, a másik megfontolt, a harmadikat meg hajtja a vére:) Két gyerekem van mindkettő másképpen csinálta.
Lányom mindenben nagyon gyors volt, 6 hónaposan mászott, 2 hétbe telt mire megtanult mászni, gyötrelem volt, mert az akarata megvolt, az ereje eleinte még nem sírt: akartaakarta nem ment.10,5 hónaposn ment egyedül, úgy hogy soha nem vezetgettem.
Fiam 6 hónaposan kúszott, aztán 7,5 hónaposan állt fel, féltem, nem fog mászni hetekig,mikor kúszott mentünk vele és emeltük a popóját, aztán gyönyörűen mászott, kapaszkodva lépegetett, de úgy tűnt, őt nem készteti semmi az önálló járásra. Őt vezetgetni kellett, sőt itt bent más javában egyedül közlekedett de kint, kb 1 hónappal később kezdett el csak járni több, mint 13 hónapos volt ekkor. Ő megfontolt, higgadt a nővéréhez képest.
enyém nagyon gyors ütemben tanulta meg a mozgásformákat, még nem volt 6 hónapos mikor már mászva "rohanta" körbe a lakást, egyből utána felült majd felállt, de ehhez képest elég nehézkesen indult el.
már 10 hónaposan tudott volna járni, pár lépést tett, majd "hasraesett" és mászott :) 1 évesen indult el végül, de mai napig sokat mászik, most 4 éves és az itthon töltött idő 70%-át mászva tölti, persze autókkal teszi, de nagyon szereti :)
az orvos szerint meg kifejezetten jó, minél többet mászik egy gyerek, annál jobb, okosodik tőle :D
állítólag 4 éves korig az agyi kapcsolatokat kapcsolgatja a mászás, szóval örülj neki :)))
A fiam 10 hónapos korától 17 hónapos koráig mászott, utána kezdett el ónállóan járni.
A kislányom 7.5 hónaposan állt fel, szinte rogtón utána elkezdett kapaszkodva lépegetni, tologat mindent maga előtt, mint a szél, de ónállóan még egy lépést tett csak meg, 1 éves lesz.
Köszönöm szépen. Tudom, ha jó a sok mászás, a szabályos kúszás mindkét gyerkőcnél kimaradt. Tudom nem hasonlítgatunk, de leírom én is, kisfiam nagy nehezen 12,5 hósan kezdett mászni, ő alig 4 hónap után kezdett lépegetni, bukdácsolva, már egész sokat megy. Lánykám egy nappal később, lehet ő azért, mert többet mászott, azért bátortalanabb még.
Mindketten hónapok óta mennek a bútorok mellett, tologatnak mindent, amit bírnak :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!