Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akinek sokat mászott és...

Akinek sokat mászott és viszonylag későn tanult meg a gyermeke járni, másnál is volt, hogy nagyon nehezen váltott járásra?

Figyelt kérdés
Kislányom 3 hete tette meg az első lépéseit több mint 6 hónap mászás után (17 hós lesz), még mindig inkább mászik, megfontolva megyeget néha.
2013. dec. 31. 14:23
 1/10 anonim ***** válasza:
Fiam 6 hónapos korától mászott,de 7 hónaposan már bútorok mentén ment,10 hónaposan már sokat ment kapaszkodás nélkül de 11 hónapos koráig még a mászva közlekedett inkább
2013. dec. 31. 14:33
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Normális. Egyik gyerekemmel így volt, ha "sietett valahová", akkor inkább mászott, jóval az után, hogy megtanult járni. Ő is 16 hónaposan ment először egyedül.
2013. dec. 31. 14:35
 3/10 anonim ***** válasza:
Az én 14 hónapos kisfiam is inkább mászva közlekedik.7 hónapos kora óta mászik,felállni nagyon gyorsan megtanult a bútorok mellett,rögtön utána,hogy elkezdett mászni.Azóta lépeget a bútorokba kapaszkodva,néhány lépést megtesz már egyedül is,de instabil még nagyon.Néhány lépést eltávolodik pl az asztal szélétől,aztán letottyan és mászva közlekedik.
2013. dec. 31. 14:37
 4/10 anonim ***** válasza:
Kislányom 10-11 hónaposan felállt és elindult, nem mászott előtte szinte semmit. Most 15 hónapos, nagyon szépen megy, de ha siet valahová, vagy tudja, hogy nem fér be pl. sátorba kis ajtón, akkor ledobja magát és gyorsan bekúszik-mászik. Szerintem nincs semmi baj, sőt, azt mondják, ha mászik, akkor jók az agyban a két féltekét összekötő szálak. Kisebb a valószínűsége, hogy diszlexiás lesz. Nyugi, majd rájön, hogy ha megy, akkor magasabb, jobban lát, elér dolgokat.
2013. dec. 31. 15:30
 5/10 anonim ***** válasza:
10 hónaposan kezdett mászni a lányunk és 15 hónaposan indult el. Most 16 és fél hónapos és még jóval többször mászik, mint jár.
2013. dec. 31. 15:43
 6/10 anonim ***** válasza:
Kb az a helyzet, mint utolsónál. Csak az én lányom 16 hónapos elmúlt, mire járni kezdett. Most 18 hónaposan egyedül sétálgat overálban és csizmában is.
2013. dec. 31. 16:40
 7/10 anonim ***** válasza:

Egyik gyerek bizonytalan, a másik megfontolt, a harmadikat meg hajtja a vére:) Két gyerekem van mindkettő másképpen csinálta.

Lányom mindenben nagyon gyors volt, 6 hónaposan mászott, 2 hétbe telt mire megtanult mászni, gyötrelem volt, mert az akarata megvolt, az ereje eleinte még nem sírt: akartaakarta nem ment.10,5 hónaposn ment egyedül, úgy hogy soha nem vezetgettem.

Fiam 6 hónaposan kúszott, aztán 7,5 hónaposan állt fel, féltem, nem fog mászni hetekig,mikor kúszott mentünk vele és emeltük a popóját, aztán gyönyörűen mászott, kapaszkodva lépegetett, de úgy tűnt, őt nem készteti semmi az önálló járásra. Őt vezetgetni kellett, sőt itt bent más javában egyedül közlekedett de kint, kb 1 hónappal később kezdett el csak járni több, mint 13 hónapos volt ekkor. Ő megfontolt, higgadt a nővéréhez képest.

2013. dec. 31. 20:44
 8/10 anonim ***** válasza:

enyém nagyon gyors ütemben tanulta meg a mozgásformákat, még nem volt 6 hónapos mikor már mászva "rohanta" körbe a lakást, egyből utána felült majd felállt, de ehhez képest elég nehézkesen indult el.

már 10 hónaposan tudott volna járni, pár lépést tett, majd "hasraesett" és mászott :) 1 évesen indult el végül, de mai napig sokat mászik, most 4 éves és az itthon töltött idő 70%-át mászva tölti, persze autókkal teszi, de nagyon szereti :)

az orvos szerint meg kifejezetten jó, minél többet mászik egy gyerek, annál jobb, okosodik tőle :D

állítólag 4 éves korig az agyi kapcsolatokat kapcsolgatja a mászás, szóval örülj neki :)))

2014. jan. 1. 01:50
 9/10 anonim ***** válasza:

A fiam 10 hónapos korától 17 hónapos koráig mászott, utána kezdett el ónállóan járni.

A kislányom 7.5 hónaposan állt fel, szinte rogtón utána elkezdett kapaszkodva lépegetni, tologat mindent maga előtt, mint a szél, de ónállóan még egy lépést tett csak meg, 1 éves lesz.

2014. jan. 1. 08:12
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. Tudom, ha jó a sok mászás, a szabályos kúszás mindkét gyerkőcnél kimaradt. Tudom nem hasonlítgatunk, de leírom én is, kisfiam nagy nehezen 12,5 hósan kezdett mászni, ő alig 4 hónap után kezdett lépegetni, bukdácsolva, már egész sokat megy. Lánykám egy nappal később, lehet ő azért, mert többet mászott, azért bátortalanabb még.

Mindketten hónapok óta mennek a bútorok mellett, tologatnak mindent, amit bírnak :)

2014. jan. 1. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!