Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kislanyom fel hinatzni meg...

Kislanyom fel hinatzni meg csuzdazni, masnal volt ilyen?

Figyelt kérdés
2 eves a kislanyom es fel ha belerakom a hintaba rogton ki akar szalni es kapaszkodik fel,hogy kiesik. A csuzdaval is ez a helyzet nem mer lecsuszni.Amikor kicsi volt hintzatatuk es elvezte is es nem tortent vele semmi olyan ami miatt ennek meg kellett volna valtozni. Nem tudom,hogy honnan ez a nagy ovatosag de kicsinek is igy vigyazott magara.Soha nem kellett felnem,hogy leesik a lepcson mert mar amikor megtanult jarni akkor is megallt elotte es megvarta amig lesegitem.Regen nagyon orultem neki,hogy ilyen kis ovatos mert nem voltak nagy esesek de most mar kicsit aggaszt nem elveznie kene ezeket a dolgokat?

2013. jún. 26. 22:47
 1/5 Kerria ***** válasza:

Ez nálunk kb 2 hónapig tartott, most már mindent szeret :)

Én sem tudom megmagyarázni, mi lehetett vele, mert nálunk sem esett le, vagy esett ki belőle.

Annak tudtam be, hogy az idegrendszere most nem erre vágyik. Szerintem ne aggódj, próbálj más szórakozást találni neki. Esetleg ha tudod vidd többször játszótérre, hátha látja, más élvezi, és ezért ő is akarna menni.

Kislányom jelenleg másfél éves.

2013. jún. 26. 22:54
 2/5 anonim ***** válasza:

enyém egy éves kora óta hintázott, nem félt tőle. A csúszdától 2 évesen ő is félt, de 3-4. alkalommal már simán csúszott.

Most 3 éves, most is van, hogy fél valamitől, pl mászókától.

2013. jún. 26. 23:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Én ugyan nem vagyok anyuka, de már fél éves koromból is vannak emlékeim, tehát nagyon jól emlékszem még a kisgyermekkoromra is. Én is nagyon óvatos gyerek voltam, soha nem is sérültem meg, tehát első komolyabb horzsolásom azt hiszem már 5-6 éves koromban volt. A hintától és a csúszdától is féltem, most már persze nem, de tériszonyom a mai napig van. Lehet, hogy neki is ennyi a baja. De nem hinném, hogy emiatt aggódnod kellene, és is felnőttem ezzel a túlzott óvatosságommal együtt, persze ma most már a közelében sem vagy annak, amiket anno leműveltem :DD
2013. jún. 27. 02:26
 4/5 anonim ***** válasza:

kislányom is ugyanez volt, de mostanában elmúlt neki ez a félelem, lassan 3 éves...

Igaziból ez sztem egy normális fejlődési folyamat része, eddig neked kellett rá figyelned, mert nem volt benne félelemérzet, és ez most kezd el kialakulni, ahogy majd ügyesedik, akkor merészebb lesz, ne csinálj belőle nagy ügyet.

Inkább homokozzatok, meg szöszöljetek, gyűjtsetek kavicsokat, falevelet..:-)

2013. jún. 27. 07:29
 5/5 anonim ***** válasza:
Most két éves a lányom, mintha róla írtál volna, ugyanilyen óvatos, sosem féltettem különösebben. Tavaly még kacagva hintázott, most meg be sem akart ülni, vagy ha beleült, rögtön szállni is akart ki. Nem erőltettem. Majd a nagyival kipróbálták a laphintát (nincs hátulja sem), amiért én majd frászt kaptam, de a gyerek azóta hintázik. A babahintába nem hajlandó beleülni, csak a "felnőtt"hintába. Biztos, hogy a félelemérzet is kezd kialakulni bennünk, de legalább kapaszkodik is. Hagyj neki egy kis időt, a játszótéren látja majd a többieket hintázni, az is hat majd rá, csak ki kell várni. A csúszdával is óvatos a lányom, mindig kell fogni a kezét, eleinte én is csúsztam vele együtt, utána ment nélkülem is, de inkább mással játszik.
2013. jún. 27. 13:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!