Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Óvoda nagycsoportos, azaz 5....

Óvoda nagycsoportos, azaz 5. év előtti logopédia beszédfejlesztésre többet árt, mint használ?

Figyelt kérdés

kétféle választ szoktam kapni. Szakemberek szerint (gyermekorvos, védőnő, és itt is sokat olvastam), hogy majd az utolsó évben az oviban, azaz a gyermek 5 éves korában kell majd logopédushoz vinni a gyermeket, ha addigra még vannak nem tiszta hangjai.

mások itt meg, hogy ez hülyeség, mert előbb kell, akár 2-3 évesen már, ha nem beszél mondatokban és tisztán.

az első csoport szerint dadogás, kommunikációs zavar, mutizmus is kialakulhat, ha a gyereket elküldjük fejlesztésre, ahol állandóan kijavítják, ezért nem szabad ezt erőltetni, ezért elég, ha 5. évben látja logopédus, mert addig folyamatosan kitisztulnak majd a hangok.

én már semmit nem tudok, szerintetek melyik az egézségesebb?

#beszédfejlesztés #nem pedig beszédfejlesztésRE #elírtam az RE betüt.
2014. jan. 8. 14:16
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
3 évesen teljesen rendben van, hogy így beszél, az óvodában pár hónap alatt is sokat fejlődnek, amúgy 4 éves kortól ajánlja a szakirodalom/szakemberek a logopédust, akkor érdemes elkezdeni, ha szükség van rá. A mondókázás nagyon jó, létezik beszédjavító mondókás könyv is.
2014. jan. 11. 15:17
 22/24 anonim ***** válasza:
Betű az, amit írunk, hang az, amit ejtünk, ezért havják hanghibának. Betűhiba majd írásórán lesz :)
2014. jan. 13. 09:31
 23/24 A kérdező kommentje:
értem, tehát ha valakinek mondjuk 15 hanghibája van, akkor kb. 15 betűt nem tud helyesen kimondani, vagy egyáltalán nem, vagy csak egyik szóban igen, másik szóban nem...
2014. jan. 13. 15:33
 24/24 anonim ***** válasza:
Hát körülbelül igen, de ha pl a "j" hangot mondja hibásan, akkor az két betűt jelent, mert a "j" hangot írhatom "j"-nek vagy "ly"-nek. Nincsen semmi jelentősége egyébként. De igazából a betűt nem lehet hibásan ejteni, csak a hangot. Vica verza nem mondod például valakinek, hogy "olyan furán írod a t hangot" :)
2014. jan. 16. 14:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!