Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2,5éves kisfiút ma beszédfejle...

2,5éves kisfiút ma beszédfejlesztésre utalt a doktornő. Nem korai ez?

Figyelt kérdés

babanyelven beszél, mindent megértet és megértünk.

mi történik egy ilyen beszédfejlesztésen?

2010. okt. 26. 21:23
 1/7 anonim ***** válasza:
51%

Ha tényleg szüksége van rá, akkor jobb minnél korábban elkezdeni. Inkább örülj neki, hogy segítenek. Minnél hamarabb behozhatja a lemaradását. 2,5 évesen már "illik" nem babanyelven beszélni.

Nem történik ott semmi rossz. Először csak felméri a gyereket, utánna jönnek a fejlesztések. Mind játékos formában. Általán szokták szeretni a gyerekek, játéknak fogják fel. Persze lesz majd házifeladat is nektek.

sok sikert.

2010. okt. 26. 21:29
 2/7 anonim ***** válasza:

Lányom gyönyöráűen tisztán beszél régóta (most 28 hós) de az utóbbi időben nem beszél olyan szépen. Hadar, halandzsázik, sokszor nem értem, mit mond.

A védőnő szerint 3 éves korig semmi gond, akkor is az ovi küld el logopédushoz, ha kell.

2010. okt. 26. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Nem korai szerintem. Ha nincs 50 szava akkor vidd csak el.

MEgnézi logopédus, csinálnak mozgásvizsgálatot, meg pszichológus is megnézi talán, és neurológus is ha még nem látta. Kell előtte hallásvizsga is. Hová utalt?

2010. okt. 26. 22:07
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
Mit értesz babanyelven? Ha még csak gügyög és halandzsázik és kevés szót mond, akkor mindenképpen el kell vinni. A kisfiam 26 hónapos, de komplett hosszú mondatokat használ, ragoz, és szinte minden új szót mond utánunk.
2010. okt. 26. 22:50
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem nem korai, az én fiam 2 éves és nem beszél. Pont a múlt héten beszéltem erről a doktornővel, mert engem már nagyon aggaszt. És Ő is azt mondta, hogy 2,5 évesen majd lépünk ezügyben ha akkor még mindig nem fog beszélni.

2010. okt. 27. 07:48
 6/7 A kérdező kommentje:
anya,baba,mama,nyenye,jah,...meg ilyeneket mond.engem nem aggaszt ,a környezetünkben nem ismerek ilyen koru kerek mondatokban beszélő gyereket.és még a szavak is ritkák.
2010. okt. 27. 12:21
 7/7 anonim ***** válasza:
Tegnap 22:50-es válaszoló vagyok. Azzal tényleg nem árthatsz, ha elviszed a beszédfejlesztésre. Maximum gyorsabban fejlődik, ami nem baj. Én nem tartom a kisfiamat extrém jól beszélő 26 hónaposnak, mivel az én ismeretségi körömben lévő hasonló korú gyerekek nagy része is rövidebb-hosszabb mondatokban beszél már és többnyire ragoznak. Viszont ha jól tudom, Einstein 3 éves koráig meg sem szólalt, és mint tudjuk, nem volt semmi baj nála:). Szóval a beszédfejlesztés csak jót tehet, de nagyon aggódnod szerintem nem kell.
2010. okt. 27. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.