2,5éves kisfiút ma beszédfejlesztésre utalt a doktornő. Nem korai ez?
babanyelven beszél, mindent megértet és megértünk.
mi történik egy ilyen beszédfejlesztésen?
Ha tényleg szüksége van rá, akkor jobb minnél korábban elkezdeni. Inkább örülj neki, hogy segítenek. Minnél hamarabb behozhatja a lemaradását. 2,5 évesen már "illik" nem babanyelven beszélni.
Nem történik ott semmi rossz. Először csak felméri a gyereket, utánna jönnek a fejlesztések. Mind játékos formában. Általán szokták szeretni a gyerekek, játéknak fogják fel. Persze lesz majd házifeladat is nektek.
sok sikert.
Lányom gyönyöráűen tisztán beszél régóta (most 28 hós) de az utóbbi időben nem beszél olyan szépen. Hadar, halandzsázik, sokszor nem értem, mit mond.
A védőnő szerint 3 éves korig semmi gond, akkor is az ovi küld el logopédushoz, ha kell.
Nem korai szerintem. Ha nincs 50 szava akkor vidd csak el.
MEgnézi logopédus, csinálnak mozgásvizsgálatot, meg pszichológus is megnézi talán, és neurológus is ha még nem látta. Kell előtte hallásvizsga is. Hová utalt?
Szia!
Szerintem nem korai, az én fiam 2 éves és nem beszél. Pont a múlt héten beszéltem erről a doktornővel, mert engem már nagyon aggaszt. És Ő is azt mondta, hogy 2,5 évesen majd lépünk ezügyben ha akkor még mindig nem fog beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!