Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » "Én házam, Én szabályaim, Te...

"Én házam, Én szabályaim, Te házad, Te szabályaid" -mennyire értetek vele egyet?

Figyelt kérdés
Olyanokra gondolok, hogyha pl. nálunk nem szokás a nappaliban enni, csak az asztalnál ülve. Ha vendégek jönnek, és a kisgyerek betrappol a nappaliba egy nagy kiflivel, vagy bármivel, szépen megkérem, hogy az étkezőasztalnál egye meg...Jogos, ha a vendég anyuka megsértődik ilyen miatt? Ez csak példa. Írnátok olyan dolgokat, ami miatt szóltok?
2013. dec. 30. 14:01
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én az evést tűröm, majd felporszívózom utána. Persze olyanért valószínűleg szólnék, amivel hamar összeken valamit vagy épp kiöntheti.

Ismerős érzés egyébként ez, a sógornőmék voltak nálunk a 3 éves kisfiukkal, és rászóltam, hogy légyszíves szállj le az asztalról, mert épp azon guggolt (nem túl magas ún. dohányzóasztal). A kisfiú keserves sírásba fakadt, mire az anyuka nyugtatgatta, jól van, nem gondolta komolyan, mássz vissza, ha neked ott tetszik... Köpni, nyelni nem tudtam erre.

2013. dec. 30. 17:55
 12/16 anonim ***** válasza:
nem szólok ilyenek miatt, vendégségbe jöttek, érezzék magukat vendégként. Amíg nincs semmi eget rengető (nem gyújtják fel a nappalit, nem hányják össze a szőnyeget stb.), érezzék felszabadultan magukat. Ha elmennek, élünk a mi szabályaink szerint, ennyi belefér.
2013. dec. 30. 20:17
 13/16 anonim ***** válasza:
Legjobb, amikor a saját kisgyereked szépen megtanulta, hogy kint eszünk, és utánna magyarázd el neki, hogy a másik kisgyereknek miért szabad bent enni, amikor hozzánk jönnek.
2013. dec. 30. 21:41
 14/16 A kérdező kommentje:
Ige, valami ilyesmire gondoltam, mint amit az utolsó válaszoló írt... Anya, a Pistike miért ehet bent a nappaliban, én meg miért nem ??
2013. dec. 30. 21:48
 15/16 anonim ***** válasza:

Ilyenkor kell megtanítani a saját gyerekednek hogy nem mindig jó, és szabad azt csinálni amit a másik csinál.

Épp ma volt utcán egy ilyen szitu hogy álltunk a zebránál, és még piros volt nekünk gyalogosoknak a lámpa.Szemben asszonyság elindult, majd nevetve lépett vissza amikor le lett dudálva. Melletem 4 éves forma kislány azonnal kezdte feszegetni hogy a néninek miért szabad elindulni amikor még piros a lámpa.Anyuka pedig szépen nem a másikat (lelépő nőt) alázva, szidva elmagyarázta hogy vannak olyan dolgok amit neki nem szabad de másnak igen, vannak olyanok amit senkinek nem szabad de más még is csinálja, éppen ezért soha ne azzal foglalkozzon hogy a másik mit csinál, hanem azzal hogy neki mit tanít meg.

2013. dec. 30. 22:26
 16/16 anonim ***** válasza:
46%

Erre írtam én azt,hogy az én gyerekem is az asztalnál eszik, és azért mert kb. két havonta egyszer megengedem,hogy a vendég gyerekkel ne ott egyen, még nem fog rászokni.

Ha igen, akkor nem is volt neki megszokva!

Anyuéknál pl., ahol hetente legalább kétszer van, nem engedjük neki!

Ez olyan, hogy azért mert valaki mondjuk elmegy nyaralni és nem pontban 8-kor fekteti le a gyereket pár napig, még nem fog felborulni utána a rend!

2013. dec. 31. 06:04
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!