Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mennyi idősen tudják kirakni...

Mennyi idősen tudják kirakni a puzzlet a gyerekek?

Figyelt kérdés
okt. 31. 21:46
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
15%

Sose

Neem erdekelte.

okt. 31. 21:46
 2/18 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az egyik kb 5 évesen max 24 darabosat rakott ki, mert nem is érdekelte annyira. Ha picit is elakadt, feladta. Sokminden más jobban érdekli.

A lányom a 100 darabosakkal is elvan most 5 évesen, de megküzd vele. Ő nagyon szereti. Piciként is érdekelte, nyilván akkor még a 4-6 darabosok, olyan 1,5 éves korában, vagyis picit később. Júliusi és húsvétra kapta, rögtön rakta ki, akkor még a 4 darabosat.

okt. 31. 21:51
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Három évesen már tudott kirakni puzzlet.
okt. 31. 22:00
 4/18 anonim ***** válasza:
100%

A kereszt lányom 5 évesen kezdte, 7 évesen már 500 darabosokat rakott ki, 10 évesen már az 1000 darabost is keveselte. Mindenkitől puzzlet kért mindenre, 12 évesen a 2000 darabost amit karácsonyra vettem neki 2 nap alatt rakta ki. Most 13, ha bárki venne neki egy dobozzal, szerintem hozzá vágná az illetőhöz.

A kereszt fiam most 7 éves, abszolút nem érdekli, szerintem egy 50 darabost sem tudna kirakni.

okt. 31. 22:11
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Gyereke válogatja. Lányom kb másfél éves kora körül kezdte ilyen egyszerűbb pár darabosokkal, ~24 darabosakat már gond nélkül kirakja, annál több darabosakhoz igényel még segítséget, de inkább csak a széleihez. 40+ darabosakkal még nem próbálnám terhelni, szerintem egyelőre nem menne neki. 3 éves lesz hamarosan. Mielőtt még bárki ezzel jön, nem gondolom, hogy zseni :D Tornyot építeni például még életében nem láttam, legózni sem szokott. Vannak gyerekek, akik ilyen korban már nem is tudom miket építenek 🤷‍♀️ Ő ilyen puzzle-s típus. Őszintén szólva, a 36 darabos puzzle-jét előbb kirakja egyedül, mintha én is "besegítenék", nekem annyira nincs ráállva a szemem. Vagy az agyam.
okt. 31. 22:26
 6/18 anonim ***** válasza:
60%
A lányom 3,5 éves, és nincs hozzá türelme. Sokat szerepjátekozik, babázik, eljátszik magaban, enekelget, rengeteget beszél, udvaron elvan akármeddig, ügyesen számol, összead 5-ig, a memóriája es a logikaja egeszen elképesztő, de egy egeszen kis puzzle teljesen kifog rajta. Mintha nem is értené, hogyan álljon neki.
okt. 31. 22:39
 7/18 anonim ***** válasza:
89%

Egyévesen kezdtük: előbb a fogantyúsok, majd a felezős, 4-6 darabos. 1,5 évesen a 12-15 darabos keretes ment. 2 évesen a 24 darabosok. 3 évesen az 5+ korosztálybesorolásúakat rakosgatta.

Utána megunta. Most 5 évesen max. ~70 körülieket rak nagy ritkán, inkább a lego megy. Abból a 8+ kategória.

Ez a fiam.

Lányom meg sose jutott túl a ~49 darabosokon. Nem érdekli 9 évesen se.

okt. 31. 22:47
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
41 éves vagyok, de egy 100 darabost sose tudnék kirakni.
okt. 31. 23:16
 9/18 anonim ***** válasza:

Két éves, még csak a 2+ korosztálynak ajánlott pár darabosokkal próbálkozik. Általában már megy szépen, de ha nem sikerül, akkor gyorsan feladja, inkább velem rakatná 🙂

Most amúgy is ilyen korszaka van, a "gyurmázzunk!" is úgy néz ki általában, hogy én csinálom a figurákat, amiket ő kér 🙃

Remélem túllép majd ezen és szeretni fogja, mert én imádom a puzzle-t, alig várom, hogy lehessen vele is játszani rendesen ilyesmit.

okt. 31. 23:39
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

A lányomat sose érdekelte igazán. Ha én kiraktam, nézte, néha segített.

A fiam most lesz 2,5 éves, ő nagyon szereti. A24 darabosat kirakja. Néha picit kell segíteni, de nagyon ügyes.

nov. 1. 04:19
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!