Mennyi idősen tudják kirakni a puzzlet a gyerekek?
Nekem az egyik kb 5 évesen max 24 darabosat rakott ki, mert nem is érdekelte annyira. Ha picit is elakadt, feladta. Sokminden más jobban érdekli.
A lányom a 100 darabosakkal is elvan most 5 évesen, de megküzd vele. Ő nagyon szereti. Piciként is érdekelte, nyilván akkor még a 4-6 darabosok, olyan 1,5 éves korában, vagyis picit később. Júliusi és húsvétra kapta, rögtön rakta ki, akkor még a 4 darabosat.
A kereszt lányom 5 évesen kezdte, 7 évesen már 500 darabosokat rakott ki, 10 évesen már az 1000 darabost is keveselte. Mindenkitől puzzlet kért mindenre, 12 évesen a 2000 darabost amit karácsonyra vettem neki 2 nap alatt rakta ki. Most 13, ha bárki venne neki egy dobozzal, szerintem hozzá vágná az illetőhöz.
A kereszt fiam most 7 éves, abszolút nem érdekli, szerintem egy 50 darabost sem tudna kirakni.
Egyévesen kezdtük: előbb a fogantyúsok, majd a felezős, 4-6 darabos. 1,5 évesen a 12-15 darabos keretes ment. 2 évesen a 24 darabosok. 3 évesen az 5+ korosztálybesorolásúakat rakosgatta.
Utána megunta. Most 5 évesen max. ~70 körülieket rak nagy ritkán, inkább a lego megy. Abból a 8+ kategória.
Ez a fiam.
Lányom meg sose jutott túl a ~49 darabosokon. Nem érdekli 9 évesen se.
Két éves, még csak a 2+ korosztálynak ajánlott pár darabosokkal próbálkozik. Általában már megy szépen, de ha nem sikerül, akkor gyorsan feladja, inkább velem rakatná 🙂
Most amúgy is ilyen korszaka van, a "gyurmázzunk!" is úgy néz ki általában, hogy én csinálom a figurákat, amiket ő kér 🙃
Remélem túllép majd ezen és szeretni fogja, mert én imádom a puzzle-t, alig várom, hogy lehessen vele is játszani rendesen ilyesmit.
A lányomat sose érdekelte igazán. Ha én kiraktam, nézte, néha segített.
A fiam most lesz 2,5 éves, ő nagyon szereti. A24 darabosat kirakja. Néha picit kell segíteni, de nagyon ügyes.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!