Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akiknek 1 gyerekük van, ti...

Akiknek 1 gyerekük van, ti nem gondoltok a kistesóra hogy de jó lenne?

Figyelt kérdés
Mostanában nagyon belém jött hogy de jó lenne egy kisbaba,még babusgatni valakit,a lányom 3 éves.Vele nem igazán tehetem már meg.Nézem a kis ruhákat,milyen szépen lehetne öltöztetni.Nagyon rá kaptam erre a témára.Eddig úgy voltam hogy nekem nem kell még egy gyerek,ez hirtelen megváltozott. :/ Sajnos a körülmények sem igazán engedik.
2013. dec. 8. 18:11
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
74%
Nekem nem, 2,5 éves a fiam és ezer ördög lakja :)
2013. dec. 8. 18:16
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem, a kisfiam születésétől fogva folyamatosan beszélünk róla. Még egy évet biztosan várunk, és utána megbeszéljük, hogy konkrétan mi is legyen :) Szerintem min. 2 lesz :)
2013. dec. 8. 18:19
 3/17 anonim ***** válasza:
74%

Nem.

Problémás terhesség, problémás szülés, szülés után több betegség, műtétek, megromlott házasság, anyagi helyzet. Ezek mind-mind gátolnak benne.

És hogy őszinte legyek, a fiam kitesz kettőt, így türelmem se volna szerintem még egyhez. Márpedig ha nincs elég türelem, akkor ha minden adott is volna, akkor sem szülnék még egyet. Csak a gyerekeknek lenne rossz.

2013. dec. 8. 18:19
 4/17 anonim ***** válasza:
52%
4 éves a lányom, és annyira élvezem hogy már milyen okos, és milyen sok mindent lehet vele együtt, hogy egyáltalán nem hiányzik kistesó. Látok több kétgyerekes családot a környezetben, és anyukákat rendesen bedarálja az első kb 3 év a kicsi születése után. Én sokkal több hátrányát látom mint előnyét őszintén szólva... Nekem és a férjemnek is jó így hármasban.
2013. dec. 8. 18:22
 5/17 anonim ***** válasza:
54%

Mi sem szeretnénk még egy gyereket. Egyébként nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen szép lenne megint babázni, meg aranyos volt meg minden, de most is alig tudjuk megoldani, hogy mikor ki vigye bölcsibe, ki hozza haza a kicsit. Nem is igen jutunk el vele sehova, vannak gondok. Szóval, ha eszembe jut milyen jó lenne a nagycsalád, még legalább egy gyerek, rögtön eszembe jut, hogy már így is gond a logisztika, 2 éve semmi mozi, színház, koncert, alig tudom megoldani a karácsonyi vásárlást, nincs barátnőzés, edzés semmi szórakozás, csak a gyerek. Egyébként persze szórakozás az is, de azért eléggé igénybe vesz. Legalább ha lenne egy nagyi, aki segít, de nincs senki.

Szóval nem, nem kell még egy lurkó.

2013. dec. 8. 18:27
 6/17 anonim ***** válasza:
54%
Naná, hogy kell testvér. A világon a legborzalmasabb dolog, ha nincsen testvére az embernek. Köztem és a bátyám között 22 év korkülönbség van, sose alakult közöttünk igazi testvéri kapcsolat. Gyerekkoromban semmire nem vágytam úgy, mint egy testvérre! Soha eszembe sem jutott, hogy a személyes kényelmem miatt ne legyen testvére a lányomnak.
2013. dec. 8. 18:34
 7/17 anonim ***** válasza:
59%
Én is és a párom is nagycsaládos, el sem tudnám képzelni az életem testvérek nélkül, ennél jobb a világon nincs...nem fosztanám meg a gyerekemet tőle, és magamat sem!!!
2013. dec. 8. 18:52
 8/17 anonim ***** válasza:
Jaj ne is mond,itt őrlődök ,ráadásul 3 hete volt egy korai spontán vetélésem azóta meg még jobban szeretnék 2. babát,fiam 2,5 éves már olyan nagy fiú,bízom benne max fél év múlva összehozhatjuk,mert adottak lesznek a körülmények.Már nagyon régóta szeretnék,őszintén egy kislányra vágyom,de a legfontosabb,hogy egészséges legyen Ő is.Állandóan ruhákat nézek babacuccokat,azt hiszem most értem meg rá igazán(kisfiunk meglepetés baba volt).
2013. dec. 8. 19:04
 9/17 anonim ***** válasza:
2,5 éves a fiam, szerettünk volna tesót, 8 hónapos kora óta, de nem estem teherbe, most meg már kiöregedtem így sajna nem lesz tesója.
2013. dec. 8. 19:04
 10/17 anonim ***** válasza:
58%

Dehogynem. Mi mindenképp szerettünk volna kistesót, fel se merült, hogy ne lenne (én egyke vagyok és mindig hiányzott egy tesó, mindig egyedül voltam gyerek a felnőttek között). Csak azon gondolkoztunk hogy mikor jöjjön. 2.5 év lesz a gyerekek között.

Persze biztos nehéz az első 1-2 év, de ez olyan gyorsan elrepül és annyira kevés idő az egész életünkhöz képest, hogy teljesen elhanyagolható ahhoz képest, hogy lesz még egy gyerekünk, aki aztán életünk végéig a családunk tagja lesz.

Lányom lassan 2 éves lesz, és már nagylány, már most úgy tűnik, hogy olyan rég volt, mikor ilyen kis pici "mozdulatlan" kisbaba volt. Szeretném ezt az időszakot is még egyszer átélni és remélem jó tesók lesznek majd.

2013. dec. 8. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!