Akiknek 1 gyerekük van, ti nem gondoltok a kistesóra hogy de jó lenne?
Nem.
Problémás terhesség, problémás szülés, szülés után több betegség, műtétek, megromlott házasság, anyagi helyzet. Ezek mind-mind gátolnak benne.
És hogy őszinte legyek, a fiam kitesz kettőt, így türelmem se volna szerintem még egyhez. Márpedig ha nincs elég türelem, akkor ha minden adott is volna, akkor sem szülnék még egyet. Csak a gyerekeknek lenne rossz.
Mi sem szeretnénk még egy gyereket. Egyébként nekem is sokszor eszembe jut, hogy milyen szép lenne megint babázni, meg aranyos volt meg minden, de most is alig tudjuk megoldani, hogy mikor ki vigye bölcsibe, ki hozza haza a kicsit. Nem is igen jutunk el vele sehova, vannak gondok. Szóval, ha eszembe jut milyen jó lenne a nagycsalád, még legalább egy gyerek, rögtön eszembe jut, hogy már így is gond a logisztika, 2 éve semmi mozi, színház, koncert, alig tudom megoldani a karácsonyi vásárlást, nincs barátnőzés, edzés semmi szórakozás, csak a gyerek. Egyébként persze szórakozás az is, de azért eléggé igénybe vesz. Legalább ha lenne egy nagyi, aki segít, de nincs senki.
Szóval nem, nem kell még egy lurkó.
Dehogynem. Mi mindenképp szerettünk volna kistesót, fel se merült, hogy ne lenne (én egyke vagyok és mindig hiányzott egy tesó, mindig egyedül voltam gyerek a felnőttek között). Csak azon gondolkoztunk hogy mikor jöjjön. 2.5 év lesz a gyerekek között.
Persze biztos nehéz az első 1-2 év, de ez olyan gyorsan elrepül és annyira kevés idő az egész életünkhöz képest, hogy teljesen elhanyagolható ahhoz képest, hogy lesz még egy gyerekünk, aki aztán életünk végéig a családunk tagja lesz.
Lányom lassan 2 éves lesz, és már nagylány, már most úgy tűnik, hogy olyan rég volt, mikor ilyen kis pici "mozdulatlan" kisbaba volt. Szeretném ezt az időszakot is még egyszer átélni és remélem jó tesók lesznek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!