Mit gondoltok arról, hogy egy 4-5 éves heti kétszer alszik a nagyszüleinél?
A lányomról van szó. Egyedül nevelem születése óta, 3 éves koráig csak 2-3 éjszakát töltött távol tőlem, 3 évesen vezettük be, hogy péntekenként a nagyszülőknél alszik, én pedig végre élek egy kis felnőtt életet is, és csak szombaton a délutáni alvás után mentem érte, olyan 3-4 körül. Tök jól ment ez a rendszer, kölcsönös az imádat a nagyszülőkkel, mindenki nagyon örült. Télen már 5 éves lesz a gyerkőc.
Most újra itt az ősz, és a tavalyinál már aktívabban eljárunk mindenféle gyerekszínházba, koncertre, így szombaton már reggel 9-kor elhozom a nagyszülőktől (pénteken pedig este 6-ra viszem). Viszont adódott egy nagyszerű, és szinte ingyenes 2-3 órás sportolási lehetőségem szerdán este, így aznap is a nagyszülőknél alszik a lányom. 15:30-ra megyek érte az oviba, játszunk, 17:30-ra viszem a szüleimhez, majd reggel ők viszik oviba 8:30-ra. A történet minden szereplője örömmel teszi, amit tesz, és tudom, hogy emellett nagyon is sok időt fordítok a lányomra. De vajon mások fejében mi fogalmazódna meg, ha azt hallanák, hogy egy 4-5 éves gyerek a nagyszülőknél tölt heti két éjszakát? Tudom, ne törődjek másokkal, de azért még érdekel, a nagy többség hogyan áll az ilyesmihez.
Én azt gondolom, hogy irigyellek.
Még csak 10 hónapos a lányom, én is egyedül nevelem, de már alig várom, hogy nagyobb legyen és néha átpasszoljam a nagyszülőknek.ű
Borzalmas, hogy egy szabad percem sincs tőle, már nagyon várom, hogy óvodás legyen, vagy legalább a nagyinál tudjam hagyni 1-1- teljes napra, éjszakára.
Szerintem semmi gond nincs ezzel, főleg, ha mindenkinek jó, senkinek nincs ellene kifogása (mármint a családban).
Másoknak meg semmi közük hozzá.
Én éjszakázom ,férjem külföldön dolgozik,nagyszülők nélkül nem boldogulnánk .
Amikor éjszakás vagyok ,vagy hétvégézem a nagyszülőkkel vannak a gyerekek .
A férjem anyukája rég elhunyt,apukája újranősült ,náluk még soha nem voltak a gyerekek nélkülünk ,egyébként is ritkán találkozunk.
Az én szüleim vannak szerencsétlenek nagyon terhelve.
Egy gyerek akkor boldog, ha az anyukája is az. Egy feszült, túlhajszolt anyuka mellett a gyereknek pszichés problémái lesznek, úgyhogy szerintem te nagyon jól teszed, hogy törődsz magaddal is úgy, hogy közben a kislányodra is rengeteg időt fordítasz. Az, hogy még itt is felteszed ezt a kérdést megmutatja, hogy mennyire jó anyuka vagy, mert még ez a heti két alvás is bűntudatot ébreszt benned.
Csak így tovább, az egyedülálló anyukáknak pokoli nehéz lehet 24 órában helytállni, kell heti pár nap kimenő, lazítás.
Ez így teljesen jó,nem az idő mennyisége,hanem a minősége fontos amit a kislányoddal töltesz.
Én is voltam egy darabig egyedül,és akkoriban magam alatt voltam és sokat volt kislányom nagyszüleivel(igaz,hogy délutánokat hétköznap,de sokak számára ellenérzést váltott volna ki,hogy milyen sokat)közben viszont az idő amit együtt töltöttünk minőségi volt,ez fontos.
Bevallom, egészen más válaszokra számítottam.
Tudjátok, a "minek kellett neki gyerek, ha folyton lepasszolja" típusúakra. Már kezdtem is magam felvértezni, hogy na most megkapom a magamét, de örülök, hogy ez ennyire elfogadott :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!