Anyósom szerint nem kéne bevonnom a házimunkába, főzésbe 2 éves fiamat. Ti mit gondoltok?
Szerinte ezek a dolgok nagyon lányosak, csináljak meg mindent amíg alszik.
A fiam szeret velem söpörni, port törölni, porszívózni, mosogatni, főzni-sütni. Nyilván a maga módján. Nem hinném, hogy ez baj lenne.
1. Anyósod gyereke már felnőtt, nem ő neveli a picikéd.
2. Nem lányos a házimunka, hasznos és értékes foglalatosság. A legjobb szakácsok is férfiak, és egyetlen férfinak sem hátrány, ha tud mosni, takarítani.
3. ÉLvezi, hogy veled van, felnőttes játékot jobban élvezik a picik, utánoz és tanul egyszerre, és te is haladsz, stb.
Nekem is fiam lesz, most születik, de tuti mindent megtanítok neki, ahogy apukája is süt-főz-mos-takarít, magától értetődő. N30
Ennyi idősen az én fiam is sokat segített.
Takarított, segített főzni, sőt 3 évesen babakonyhát kért karácsonyra.
Most 11 éves, és könyörögni kell, hogy legalább a szobáját tartsa rendben
A kedves "mamának" meg tudod mit nem kéne? Beleszólni....
Az én fiam is 2,5 éves. Akkor a legboldogabb, ha segíthet. Együtt szoktunk kipakolni a mosogatógépből, bepakolni a mosógépbe, jön port törölni, porszívózni, a kertben "bogarászunk", tereget, csipeszt adogat.
Imádom, hogy ilyen kis segítőkész, néha már szinte terhes a nagy segíteni akarása, amikor tolja a székét a pulthoz, hogy jön és "segít" mosogatni.
Minél kisebb a gyerek, annál könnyebb megtanítani ezekre a feladatokra, és szerintem igenis fontos, hogy a fiúk is megtanulják ezeket. Nem fog neki megártani, ha később egyedül húz ágyat, elmosogat maga után, vagy összeüt egy rántottát.
Jól csinálod, csak így tovább! A mama meg söprögessen a saját portáján!
anyósodnak magyarázd el, hogy ma már nem az a módi hogy asszonynak a konyhában, férfinak a munkában a helye.
Ahogyan egy nő nem esik kétségbe ma már attól hogy dolgoznia kell, vagy villanykörtét cserélni, esetleg családfenntartónak lenni, úgy egy férfinak sem kell hasraesnie a mosogatástól, porszívózástól :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!