Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyósom szerint nem kéne...

Anyósom szerint nem kéne bevonnom a házimunkába, főzésbe 2 éves fiamat. Ti mit gondoltok?

Figyelt kérdés

Szerinte ezek a dolgok nagyon lányosak, csináljak meg mindent amíg alszik.

A fiam szeret velem söpörni, port törölni, porszívózni, mosogatni, főzni-sütni. Nyilván a maga módján. Nem hinném, hogy ez baj lenne.

2013. okt. 22. 09:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

1. Anyósod gyereke már felnőtt, nem ő neveli a picikéd.

2. Nem lányos a házimunka, hasznos és értékes foglalatosság. A legjobb szakácsok is férfiak, és egyetlen férfinak sem hátrány, ha tud mosni, takarítani.

3. ÉLvezi, hogy veled van, felnőttes játékot jobban élvezik a picik, utánoz és tanul egyszerre, és te is haladsz, stb.

Nekem is fiam lesz, most születik, de tuti mindent megtanítok neki, ahogy apukája is süt-főz-mos-takarít, magától értetődő. N30

2013. okt. 22. 09:49
 2/13 anonim ***** válasza:
96%

Ennyi idősen az én fiam is sokat segített.

Takarított, segített főzni, sőt 3 évesen babakonyhát kért karácsonyra.

Most 11 éves, és könyörögni kell, hogy legalább a szobáját tartsa rendben

2013. okt. 22. 09:50
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk a férjem lesz itthon gyeden a kisfiúnkkal, így ha vevő lesz rá, akkor apukának fog segíteni a házimunkában. Egyáltalán nem lányos, a férjem sem lett nő attól, hogy sokat segít a háztartásban. Szerintem inkább örülj, hogy tudsz haladni, nem szalad a lakás, és mégis időt tudsz tölteni a fiaddal.
2013. okt. 22. 09:56
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

A kedves "mamának" meg tudod mit nem kéne? Beleszólni....

Az én fiam is 2,5 éves. Akkor a legboldogabb, ha segíthet. Együtt szoktunk kipakolni a mosogatógépből, bepakolni a mosógépbe, jön port törölni, porszívózni, a kertben "bogarászunk", tereget, csipeszt adogat.

Imádom, hogy ilyen kis segítőkész, néha már szinte terhes a nagy segíteni akarása, amikor tolja a székét a pulthoz, hogy jön és "segít" mosogatni.

Minél kisebb a gyerek, annál könnyebb megtanítani ezekre a feladatokra, és szerintem igenis fontos, hogy a fiúk is megtanulják ezeket. Nem fog neki megártani, ha később egyedül húz ágyat, elmosogat maga után, vagy összeüt egy rántottát.

Jól csinálod, csak így tovább! A mama meg söprögessen a saját portáján!

2013. okt. 22. 09:58
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is nagyon jól csinálod! Egyrészt, mert ez olyan, mint egy közös játék, másrészt, mert hasznos dolgokat tanítasz neki! Ráadásul te is tudsz haladni a munkáddal és talán picit tudsz pihenni, amikor alszik. Én is ezt szeretném majd csinálni a kisfiamnál, és nem fogom hagyni, hogy más beleszóljon!
2013. okt. 22. 10:10
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

anyósodnak magyarázd el, hogy ma már nem az a módi hogy asszonynak a konyhában, férfinak a munkában a helye.

Ahogyan egy nő nem esik kétségbe ma már attól hogy dolgoznia kell, vagy villanykörtét cserélni, esetleg családfenntartónak lenni, úgy egy férfinak sem kell hasraesnie a mosogatástól, porszívózástól :)

2013. okt. 22. 10:11
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek élvezi, és neked még segítséged is van, miért ne? Vagy anyósod azon aggódik, hogy az unokájából olyan férfi lesz még a végén, aki ki tud maga után mosni, vasalni, takarítani, neadjisten meg tud főzni magának egy ebédet? Tényleg, szerintem is borzalmas lehet egy ilyen pasi :)
2013. okt. 22. 11:14
 8/13 anonim ***** válasza:
Inkabb orulj neki, hogy ilyen lelkes a kisfiad. En sosem tudtam a kisfiamat semmi hazimunkaba bevonni a portorolgetesen meg a sajtos pogacsa szaggatason vagy sutidiszitesen kivul. Ot egyszeruen nem erdekelte es erdekli mai napig. Inkabb eljatszott amig takaritottam vagy foztem. Pedig probalgattam de otthagyott 2 perc utan. :) En inkabb orulnek, hogy lelkes es nem foglalkoznek azzal ki mit mond. Figyelj inkabb az o igenyeire es akaratara mint anyosodra.
2013. okt. 22. 11:43
 9/13 anonim ***** válasza:
Ne hallgass rá.A házimunka nem a nők feladata nyilván ha a férj rengeteget dolgozik egész héten semmi ideje akkor a nő csinálja,de amúgy normális esetben közös feladat.Régi módi gondolkozás,hogy a fiúnak nincs otthon semmi dolga.Én fiam is besegít,és főzni egyenesen imád.
2013. okt. 22. 12:55
 10/13 sumergo ***** válasza:
Amíg szívesen csinálja, addig semmi gond ezzel. :-) Felnőttként sem lesz emiatt gondja. A legnagyobb baj ami történhet, hogy sütni tud majd magának egy rántottát. :-) A kedves mamának meg csak ennyit: Kedves mama! Ez a 21. század ,a nők is járnak dolgozni....
2013. okt. 22. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!