Mit gondoltok erről a hisztikezelési módszerről?
Utaztam ma busszal. Amikor felszálltam, már akkor hisztizett egy 2-2,5 éves forma kislány, mert le akarta venni a gumicsizmáját. Az anyja egy ideig türelmes volt, ez tény.
De aztán (úgy 30 perc után?) megmondta a lánynak hogy ha leveszi, mezítláb megy haza és kidobja a kukába a csizmát. A gyereket ez nem hatotta meg, levette. Ugyanott szálltunk le, és az anya tényleg kidobta a csizmát az első kukába, a gyerek meg mezítláb ment haza.
Ez csak nekem nagyon durva?
Én is arra gondoltam, hogy tuti felfázik szegény gyerek.
Amúgy az anyja nem kiabált vele, nem emelte fel a hangját, nem volt ideges. Nem is értem, hogy bírt olyan nyugodt maradni, hiszen tényleg folyamatosan hisztizett a gyerek.
5ös vagyok.
Az a baj sok szülővel, hogy csak ígérgeti a gyereknek, hogy így megbüntetlek, meg úgy megbüntetlek, de általában nem tesznek semmit, csak ordítoznak a gyerekkel. Sokkal jobb az, amit az a nő csinált. Megmondta, betartotta.
Mondjuk az is igaz, hogy már elég sok mindennel próbálkozott.
Meg mondta is a lánynak, hogy reggel ő választhatott, hogy a cipőben vagy a csizmában akar menni, ő meg a csizmát választotta.
De akkor is, úgy sajnáltam szegény gyereket :-( Mezítláb megy haza, aztán majd "leesik neki" hogy a csizmája sincs többet :-(
Biztos vagyok benne, hogy pár méter után , az anyja ölbe vette és úgy vitte haza. Vagy alig pár méterre lakhattak a csizma kidobásakor.
Tapasztalatból mondom, hogy nagyon is jó "nevelési módszer"
Igaz,én nem a csizmáját, de sok hisztit ugyanezzel a módszerrel szereltem le.
Nekem a fiam hisztizett sok mindenért. Sosem vertem meg, sosem ordibáltam vele. Amikor elfogyott a birka türelmem, akkor jött nekem is ez a büntetés.
- Ha nem eszed meg az ebédet, kidobom a fagyit. Nem ette meg, a fagyi ment a nagy kukába.. Volt fagyi- nincs fagyi.
- lefekvéskor: Ha még egyszer kimászol az ágyból és 120x kell visszavinnem téged, akkor megy a kukába Balu kapitány.. Balu kapitány a kukában landolt.. és így tovább.
Hamar rájött a fiam, hogy a "fenyegetés" mindig valóra válik, és amikor jött a szokásos "ha nem csinálod, ha nem eszed, akkor ez és ez ki lesz dobva." leszokott a hisztiről..
Ma egészséges felnőtt férfi lett. Nyugodt természetű, akárcsak én voltam..:)
Én nem látok ebben nagy tragédiát? Most hagyta volna rá? Akkor a gyerek legközelebb még nagyobb patáliát csap, mert tudja, hogy nincs következménye. Verte volna meg?
Nem hiszem, hogy a gyerek maradandó sérülést vagy betegséget szedett volna össze, amúgy sem tudjuk, hogy nem-e pár kapunyira laktak. Ha idegbeteg, a gyerekével nem törődő nő lenne, akit nem érdekel, hogy megbetegszik-e, akkor az ilyen úgy lepofozta volna az első nyikkantáskor a kiskölköt, mint a szél.
Nálunk is sorakoztak szemeteszsákban a játékok az ajtónál, és lám, egy perc alatt felfogták a gyerekek azt, amit előtte hetekig mantráztam, kértem, utasítottam, magyaráztam. Én végül nem dobtam ki, de komoly tárgyalásokat folytattunk, feltételekkel és egyeztetésekkel, próbaidővel. Azóta is elég őket emlékeztetni erre az esetre, 5 perc alatt olyan pöpec rendet vágnak a szobájukban, hogy öröm nézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!