Mit gondoltok erről a hisztikezelési módszerről?
Utaztam ma busszal. Amikor felszálltam, már akkor hisztizett egy 2-2,5 éves forma kislány, mert le akarta venni a gumicsizmáját. Az anyja egy ideig türelmes volt, ez tény.
De aztán (úgy 30 perc után?) megmondta a lánynak hogy ha leveszi, mezítláb megy haza és kidobja a kukába a csizmát. A gyereket ez nem hatotta meg, levette. Ugyanott szálltunk le, és az anya tényleg kidobta a csizmát az első kukába, a gyerek meg mezítláb ment haza.
Ez csak nekem nagyon durva?
Nem kell beparázni, nem lesz mindig ilyen vele a nő. Max. 3x eljátsza a hisztit a kiscsaj, utána már komolyan fogja venni az anyját.
Jól tette!
Ha nem volt túl hideg, és a kislány nem tudott felfázni, akkor teljesen egyetértek.
Az a legrosszabb, ha mindig engedsz a gyereknek, mert sajnálod, pikk-pakk a fejedre nő, ezt tapasztalatból mondom. (Anyukáméknál a mai napig a kisfiam dirigál, mert mindent megtesznek, csak nehogy sírjon ez a kis gyerek. Hiába mondjuk nekik, hogy ez nem jó, ráadásul a mi helyzetünket is nehezítik, mert a kislurkó otthon is elvárná ezt a fajta bánásmódot.)
Egy-két ilyen drasztikus lépés, és a kislány megtanulja, hogy amit anya mond, azt komolyan mondja, és hisztivel nem ér el semmit. Egyáltalán nem volt durva szerintem, amit az anyuka csinált.
Valóban jó módszer vmi kedves tárgy elvétele v. elvételével fenyegetés.
de itt?
Épp az lett az eredmény amit a gyerek akart.
Mezitláb akart lenni, így az anya engedett neki, levették a csizmát és még ki is dobták.
A valódi megoldás az lett volna, ha leveszi a csizmát nem kap ebédet v. nem kap játékot, tévét csokit.
Így valóban azt tanulta volna meg ezzel a drasztikus, de sok gyereknél egyedüli eredményt produkáló módszerrel, ha ostobaságot akar annak súlyos következménye van!
14: Én viszont azt látom, hogy minden gyerek más, mindegyiknél más módszer válik be. Pl. nekem a kettőnél sem rendezhetek le mindent ugyanúgy, mert az egyik addig nem ért a szép szóból, amíg nem emelem fel a hangom, míg a másik ettől csak dacos lesz, viszont okos diplomáciával mindent el lehet nála érni.
Azt a gyereket is az anyukája jobban ismeri, mint mi, vadidegen kommentelők.
Nekem nem jön be az ilyen stílus, de lehet előbb célt ér vele, mint én a folyamatos magyarázásommal.
Mert azt látom, hogy nekem kezdenek a fejemre nőni a srácaim, mert megfogadtam, hogy nálunk nincs kiabálás, nincs verés, csak bünti. Na, a kiabáláson túl vagyunk, semmi haszna, csak magamat borítom ki. Rájuk csapni nem fogok, ha a fene fenét eszik se! A bünti meg nem mindig hat.
De ilyen drasztikus büntetés nem volt még nálunk, és tény, hogy sokszor csak ígérgetek, aztán nem tartom be...
De ebben az időben a felfázás miatt is durvának tartom. Még nyáron esetleg, de én akkor sem tudtam volna megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!