Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nektek hogy esne? és mit...

Nektek hogy esne? és mit tennétek?

Figyelt kérdés

Bocs, kicsit hosszú leszek, de már teljesen tanácstalan vagyok!

Kezdem az elején...Párom, én és anyósom egy lakásban, 100%-ig külön háztartással élünk együtt!

Másfél éves született a lányom. előtte is mindenbe beleszólt anyósom, de ahogy hazaérkeztünk a kórházból, mindent máshová tett (cumi,pelus,krémek stb..) mert neki ott volt jó! rengetegszer átjött napi szinten, kopogásnélkül, pihenni sem tudtam. a gyereket folyamatosan pólyába kötötte, pedig sokszor szóltam, ne tegye mert nekem úgy nem jó. Párommal emiatt sokat veszekedtem, mert ő áltlában a pártjára állt!

Azóta is folyton beront kopogás nélkül, mindent pakol, sokszor meg sem találom amit keresek, szó szerint mindenbe beleszól. Kértem már szépen, nagyon sokszor hogy ne szóljon bele a dolgainkba,majd ha kell, kérek tanácsot! A mai nap mondtuk neki meg, hogy 24-én lesz a lányunk keresztelője. Kiderült, ő már virágot intézett, ezt meg azt csináltatott, a tudomásunk nélkül! Párom mamájának is ma mondtuk meg. Ő azon a véleményen volt, hogy ad pénzt a lánynak, és vegyünk neki "oda illő" ruhát, ne "kopott használtba"vigyük. Bevallom téli ünneplős nincs, de múlthéten vettem egy vadi újmeleg nacit. és kabát lesz rajta úgyis, nem értem miért adjak ki több ezer ft-ot fél óra miatt. És még folytatta hogy a vacsorára már nem jönnek el, mert párom nem fogllkozik se velük sem a családja többi tagjával, mert neki csak az én családom számít, és minden másodnap ottvagyunk. és "ne is pattogjak" ezen. Jelzem most várom második babát, 18 hetes vagyok, de semmit nemkérdeznek rólunk,azt sem,hogy vagyok, azt se tudják hány hetes vagyok. Vélemény? tanács?

2013. nov. 13. 22:49
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
73%

Nem kell anyóshoz költözni és oda szülni. Ez soha nem fog megváltozni,lehet külön háztartás meg minden de az az ő háza az ő vára.

Ezeket meg nem is értem

"gyereket folyamatosan pólyába kötötte, pedig sokszor szóltam, ne tegye mert nekem úgy nem jó."

Miért lényeges neked,hogy jó, nem az a lényeg, hogy a gyereknek jó legyen?

"Párom mamájának is ma mondtuk meg. Ő azon a véleményen volt, hogy ad pénzt a lánynak, és vegyünk neki "oda illő" ruhát, ne "kopott használtba"vigyük. Bevallom téli ünneplős nincs, de múlthéten vettem egy vadi újmeleg nacit. és kabát lesz rajta úgyis, nem értem miért adjak ki több ezer ft-ot fél óra miatt."

Kaptál pénzt, hogy vegyél a gyereknek keresztelős ruhát, és a bajod, hogy miért nem ehetsz valami más belőle?

Mert arra szánta a dédnagyi.

Bocs de ilyen hozzá állással ne is várd, hogy körül ugráljanak.

2013. nov. 13. 22:57
 2/20 A kérdező kommentje:
Ne érts félre. a gyerek keze lába járt volna, nekem sem esett kezemre egy nagy "szivacsba" tömve szoptatni...Azt a pénzt elkölteném hasznosabb dologra is,pl. pelenkára, vagy téli meleg ruhákra, amit nem egyszer vesz fel egy félórára. Anyós költözött gyakorlatilag hozzánk....nem az ő lakása. egyébként meg pont nem ő tudja mi a jó a gyereknek, hisz az egyik unokájának két adag gyógyszert adott epilepsziára feledékenysége miatt, a másik eset, hogy pálinkával öntötte tele a poharát mert azt hitte víz van benne, és ezt ő mondta de oly büszkén. Megkértem arra is hogy a pár hetes gyerekem ruháit ne mossa, majd én rendezem saját mososzerrel, de hiába, mert összemosta a koszos, retkes konyharuhákkal! Nem tudom te fordított heyzetben hogyan tűrnéd el ezeket?
2013. nov. 13. 23:02
 3/20 A kérdező kommentje:
Ja és azt sem várom hogy körülugráljanak, sőt! megkértem hogy ne is jöjjön a nyakunkra. a másik két gyerekéhez meg alig megy.
2013. nov. 13. 23:03
 4/20 anonim ***** válasza:
25%

Azt írod beteg epilepsziás akkor nem is lehet tőle elvárni semmit a gyerek körül. Azért az nem egy nátha.

De ők arra szántak pénzt, hogy a dédunoka szép ruhába vegye fel a keresztény szentséget nem másra. Gondolom te sem szabadidőben házasodtál.

2013. nov. 13. 23:07
 5/20 A kérdező kommentje:
nem anyósom, hanem a 12 éves unokája epilepsziás beteg akinek dupla adag gyógyszert adott. Egyébként meg ők erősködtek a pénzen. párom megmondt, ne adjanak semmit, nem arról szól ez az egész. ha annyira akarnak süssenek egy tepsi süteményt. egyébként meg az ő pénze nélkül is van a gyerekemnek szép új ruhája.
2013. nov. 13. 23:18
 6/20 anonim ***** válasza:
73%
Én értem a problémádat és nagyon megértelek!Csak határozottan tudsz tenni ellen.Pl tedd el a pólyát és akkor nincs mibe csomagolja.Ezt e második babánál tudod is alkalmazni.A krémeket és egyéb ilyen dolgot meg egyenesen eldugnám.Először figyelmeztesd mindenre.Ha kakaskodik nem érti a kérésedet akkor dugd el,csak pár napra!Így majd megtanulja,nem lesz más választása.Megsértődik és majd nem megy legfeljebb.A párod meg Téged választott.Akkor ne foglalkozz vele hogy az anyja pártjára áll.Ha számon kér akkor higgadtan szépen mond meg neki hogy megkérted nem tegye el onnan a krémet,nem értette ezért megakadályoztad hogy még egyszer előforduljon. Az ajtót zárd be!Vagy szerelj fel klamnit.Én tuti megoldanám!!
2013. nov. 13. 23:23
 7/20 anonim ***** válasza:
Ha tenyleg tanacsot varsz, akkor egy dolgot tudok csak javasolni: menekulj! Mindegy, hogy hogy, de valahogy koltozzetek kulon. Mivel terhes vagy, allatira nem hianyzik az ideg, amit megeszel az egesszel. Ha nem akarod polyazni, akkor ne polyazd es ha van mar olyan babaruhad amiben keresztelni szeretned, akkor kereszteltesd abban, a dedinek meg mondd meg, hogy atnezted a kicsi ruhait es nagyon szep holmit talaltal a keresztelore, viszont teli overal nagyon kene a kicsinek, ezert inkabb azt veszel. Annak is orulni fog a dedi. 2 gyerekkel meg tobb konfliktushelyzet tamad majd es meg tobb dolgot fogsz a mama szerint rosszul csinalni. Ha meg most leptek, akkor tavolrol mentheto a helyzet, de ha tovabb maradtok egyutt, akkor megorititek egymast szepen lassan.
2013. nov. 13. 23:24
 8/20 anonim ***** válasza:
28%

Ne lovagolj a ruha témán. Vegyél neki egy szép ruhát, nem a te pénzedet költöd vele, akkor meg mért fáj? Tudom, én is igy gondolom, hogy lehetne másra is költeni, de hagyd meg dédinek az örömöt.

És tény, hogy addig el kell tűrnöd anyós pattogásait, amíg az ő házában élsz. Akármilyen jó az anyós is, gyerekvállalás után, vagy együtt éléskor (pláne ha mind a kettő fenn áll) beleszól mindenbe, és lehet, hogy ő maga észre se veszi.

Én szeretem az anyósom, de azért jó, hogy papucsba nem tud átjönni. Nem szólt bele semmibe egészen addig, míg a gyerek meg nem született. Azért próbálom kezelni:D

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de nem vállaltam volna addig második gyereket, amíg ott élek anyóssal. Ha tudtad, hogy ilyen, miért vállaltatok még egyet, hogy még reménytelenebb legyen a széjjel költözés. Csak magatokkal toltatok ki így. Tudom, nem akartál olyan sokat várni a két gyerek között, vagy esetleg becsúszott, de gyereket gyártani, életet tervezni ésszel kell, vagy pedig nem pampogni, ha valamit elszúrtál, mert ne haragudj, de ezt magatoknak csináltátok.

Ha külön laknátok és minden nap oda járna hozzátok és osztaná az észt, lekezelhetnéd, de így...esélytelen. Gyűjtögessetek, költözzetek külön, és megoldódik a probléma.

2013. nov. 13. 23:31
 9/20 A kérdező kommentje:

Egyenlőre totál külön nem tudunk menni. Rengetegszer mondta hogy ő csak segíteni akar...mondtam neki,megértem, de az én dolgaimat had tegyem én el, oda ahol tudom hogy ott is van. mondtam hogy majd ha kell segítség, szólok. de egyszerűen nem képes felfogni! Krémekre rátévre meg hasonló dolgokra :) nem rossz ötlet. de a lányommal is volt egy rend kialakítva, megvolt mindennek a helye, így nem kellett kapkodnom. így azért idegesítő hogy pont anyós miatt kell ezt a megszokott rendet felrúgni.

Abból is baj volt, hogy a terhességem alatt 8 hónpig nem tudták a nemét megmondani, és már az egész família orrolt ránk, mert "biztos titkoljuk" meg szándékosan nemmondjuk el a nemet...hiába mondtuk, hogy még mi sem tudjuk, egyszerűen nem hitték el.

2013. nov. 13. 23:34
 10/20 A kérdező kommentje:

8as, köszi a választ! valóban nem akartunk nagy korkülönbséget a kicsik között.

De nem az anyósom háza. egyébként 2 részre osztott a lakás, a bejáratok is külön vannak. Egyébként mi "kaptuk" volna meg a lakást párommal annak idején, de anyósom házassága megromlott a gépfüggősége miatt, és jött a nyakunra. Nem rég úgy volt, hogy az új férjéhez költözik, ezért is vágtunk bele a második babába. De úgy tűnik 5 hónap ismeretség nem volt neki elég, kiismerni az új "párját"... :)

2013. nov. 13. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!