Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit tennétek ha a gyerekete...

Ti mit tennétek ha a gyereketek már nem először esne el az óvodában de az óvónők nem tudnák megmondani hogy és mikor és hol történt?

Figyelt kérdés
Nem az a bajom hogy elesik, elesik velem is meg bárhol történhet ilyen ezt értem, de az dühít hogy most összevont csoport van és 3 óvónő van egymás után egy nap! és fogalmuk sincs semmiről, se arról hogy ma épp elhozom e vagy ott alszik, az elesés már nem először volt és a rendes ovis nyitvatartás alatt is volt nem csak mikor összevonás volt és akkor sem volt senki aki tudta volna mi történt, harapták már meg és nem vették észre stb... a gyerekem nagyon nyugodt nem eleven inkább bátortalan. Hogy lehetne rávenni az óvónőket hogy figyeljenek is a gyerekekre? tudom nem általános akinek nem inge...
2012. aug. 14. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy egyedül ezzel a problémával. Nálunk a lányomat verték meg kiscsoportos korában épp a beszoktatás után, de senkinek nem tűnt fel, hogy miért sír egy jó ideje (ő mondta, hogy senki nem vígasztalta meg). Másnap bementünk beszélni az óvónővel, hogy hogy történhetett a dolog, amire annyi volt a válasz, hogy nem lehet egyszerre ennyi gyerekre figyelni. Na, erre nem tudtam mit mondani (vagy amit tudtam volna, azt nem akartam). Mostanában úgy látszik, korán elkezdődik az életre nevelés... Azt elhiszem, hogy épp nem látja, hogy elesik egy gyerek, mert lehet épp másikokhoz megy oda valamiért, de egy idő után azért fel kellene hogy tűnjön, hogy valaki sír. Én úgy vettem észre, inkább a nagyobb gyerekek szoktak odamenni és szólni az óvónőknek, ha egy kicsit valami baj ér, akkor megnézik, mi is történt. Sajnos tippem nincs, mert az óvónők az udvaron ígyis-úgyis beszélgetnek (és ez így van a sok pénzes fizetős ovikban is), őket meg nem tudjuk megváltoztatni.
2012. aug. 14. 14:44
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem van egy barátnőm, aki óvónő, és azt mondja, annyi gyerek van, hogy a testi épségüket is nehéz megóvni.

Gondolom, elbotlik, beüti magát a gyereked, nem ordít utána nagyon, így fel sem tűnik nekik.

Amúgy el tudom képzelni, hogy sok rohangáló gyerek között ez t észre sem veszik.

De szerintem szépen, udvariasan mond meg, hogy szeretnéd tudni mi történt máskor.

A megharapás, hát gondolom ugyanez. Pont, amiért nem a te gyereked a középpont, így ezért nem tűnhetett fel. Az ordítozó, kiabáló, rosszalkodó gyerekek gondolom ilyenkor előnyben vannak.:(

2012. aug. 14. 14:44
 3/8 anonim ***** válasza:

Sajnos ez megesik :( Nálunk is megtörtént (5 éves a fiam) és még meg is fog gondolom mert a 3 éves lányom most megy oviba.

Főleg a nyári ügyelet az pláne ilyen sok gyerek, kevés óvónő aki ott van az is majd megsül pl. a kánikulában szóval feszültebb helyzet. A gyerekek is idegesebbek. Fiamat is lelökték a csúszdáról pár napja. Kék zöld a gyerek. Óvónők semmit se tudtak, ki csinálta mikor miért. A gyerek mesélte meg én látom a nyomokat.

Nem nagyon tudom mi a megoldás erre. Talán semmi. Azt nem várhatom hogy az egyszál vagy max.2 óvónéni az én gyerekem fenekében álljon ( a többi 25 meg menjen amerre lát).

Sajnos meg kell tanulniuk megvédeni magukat.

2012. aug. 14. 14:52
 4/8 A kérdező kommentje:
persze értem én hogy nem kell fogni a kezét minden pillanatban, csak azért jó lenne tudni hogy az óvónők elbeszélése egyezik e a többi gyerekével:-) amúgy nálunk nincs 20 gyerek az egész oviban 3 óvónő van váltásban egy nap
2012. aug. 14. 16:36
 5/8 anonim ***** válasza:
3 as vagyok, ja értem...nálunk sokan vannak sajnos.
2012. aug. 14. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos ez általános probléma. Az én húgom leesett a mászókáról, eltört a karja, egy csomó ideig feküdt ott a földön, az óvónők észre sem vették, egy másik kislány szólt nekik, hogy sír a kislány, mert leesett. Az is baj. hogy nagyon sok gyerekre kevés óvónő jut, és nem tudnak minden gyerekre egyformán figyelni.
2012. aug. 14. 17:05
 7/8 anonim ***** válasza:
Te jo eg lanyok ez azert durva. Nincs egy szabaly, hogy hany gyerekre kell lennie egy ovononek? Kisfiam ovodajaban megvan a szabaly, hogy 7 gyerekre van egy ovono 3-4 eves csoportban. Kisfiam csoportjaba 16-an vannak es 3 ovono mert atleptek a 14 hatart. Egy csoportban nem lehetnek 21-nel tobben. En ezt nem is ertem, igaz, kulfoldon elunk de azt hittem ez valami EU-s szabaly de most teljesen ledobbentem. :( Szerintem nagyon veszeljes. Persze a kisfiam is esett el nem is egyszer de mikor mentem utanna mar azzal fogadtak, hgoy hogyan tortent, mikor, miert es ala is kellett irnom egy papirt. Szerintem ez azert szomoru, hogy azt sem tudjak, hogy esik el a gyerek. Aki meg a torott kezu kislanyrol irt, hat... szohoz sem jutok.
2012. aug. 14. 17:45
 8/8 anonim ***** válasza:
Egy csoportban 30 gyerek van kb, 1 csoportba 2 óvónő és 1 dadus, ha valaki nagyon akar ennyi gyerekre is oda tud figyelni.De nyilván beszélget is a másikkal. Ahogy írta itt előttem valaki, nem árt ha tudja megvédeni magát, otthon bár nem szép mondhatod ha bántanak üss vissza, ne hagyd magad.
2012. aug. 14. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!