Használt cipő-sógornő megsértődött?
Sógornőm sosem vesz újat a gyerekeinek semmiből. Vagy kapják őket, vagy használtpiacon veszi. Én sem veszek újakat, ruhából nem legalábbis, viszont cipőből igen. Nem is nagy kiadás, mert igyekszem akcióban venni, (Deichnmann. Decathlon).
Egyik nap mesélte, hogy milyen jó téli cipőt vett a gyereknek 500 Ft-ért. Én meg hülye rávágtam, gondolkodás nélkül, hogy én nem veszek használtan (főleg nem vennékazon a piacon, mert széthordott az összes), mert nem teszem tönkre a gyerek lábát, most az a 3-4000 Ft nem vág földhöz. Erre megsértődött. Mit csináljak?
Hát szerintem is túlreagálta.
Nem lehetünk egyformák. Van aki még ruhából sem evsz használtat, hanem inkább megevszi az olcsó esetleg rosszabb minőségű kínai ruhát, hogy legyen új, van aki meg inkább a jó állapotban lévő de használt márkástat. ezzel nincs semmi probléma:)
Majd később rájön,amikor veheti 20ezerért a gyógycipőt,mert annyira eldeformálódott a gyerek lába.
Én is veszek sokmindent használtan,ruhát a legtöbbet,de cipőt sosem adnék rá használtat,se gagyit (gagyi= tartás nélküli),mert nagyon el tudja deformálni a lábukat.
A cipő nagyon fontos, minden láb máshogy tapossa ki a cipőt. Kicsi korban, amikor még alig mentek a gyerekek vagy babakocsiztak, ráadtam a nagy cipőjét a kicsire, de most már tönkre is teszik egyrészt, másrészt meg nagyon el van járva a sarka, nem adok rá használt cipőt.
Inkább mások spórolnék, de a cipő legyen jó és új.
Hívd fel, és mond neki, hogy bocsi, nem akartad megbántani(vagy igen???), de te nem értesz egyet ezzel, ami nem jelenti azt, hogy neked van igazad...
Mond neki viccesen, hogy majd meglátjátok, lehet pont a te gyerekednek lesz rossz a talpa, pedig mindig új cipőt vettél neki...bocsi, fátylat rá...ha értelmes normális, akkor egy ilyenen túllép...
Ha megsértődött, az ő baja, majd elmúlik róla.
Az azért érdekelne, hol lehet jó minőségű cipőt kapni 5-6 ezerért. Mert ami szerintem jó minőségű, az tíz fölött van (Ciciban, DDstep, Asso, Richter...). Ok, a Baren Schuhe és a Punto Rosso relatíve jó minőség és olcsó is, de többet nem tudok.
Én őszintén megmondom, inkább veszek használtan márkás cipőt, mint újonnan gagyit. Persze, nem mindegy, hogy egy komplett szezont hordták-e, vagy volt a gyereken 5-ször (mint fiamnak az "ünneplős" téli csizmája, gyakorlatilag az sem látszik rajta hogy a lábán volt, mégis kvázi használt). Szóval, igenis van aki nem teheti meg hogy minden szezonra vegyen a gyereknek tizen-ezerért új cipőt. Most bevásároltam a gyerekeknek 4 pár alig hordott bakancsot télire, összesen fizettem 12 ezret.
De aki megteheti, az persze, vegye meg az újat, az az egy biztos, hogy rosszat nem tesz vele. De ha meg eladja az ő gyereke használt cipőjét, akkor egy kicsit képmutatás, nem? Hogy a saját gyerekemre már nem adom fel, nehogy elcsámpuljon a lába, de más gyerekének megfelel? Most akkor hogy van ez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!