Őszi cipő 2 éves kislányra, tanácsok?
Kicsit tanácstalan vagyok. Tavasszal vettünk egy zárt 23-as cipőt, de mostanra már 23 és 24 között van a lába a mérce szerint. A párom szerint jó még a 23-as neki őszre, de szegény gyerek annyira még nem tud beszélni, hogy elmondja, hogy szorítja vagy nem a cipő. Kitapintva teljesen a végén van már az ujja. A 23-as szandáljából meg már kikandikál a nagy lábujja. Úgy gondoltam, kell neki az egy számmal nagyobb cipő, de nem tudom, hogy melyik legyen. Találtam egy nagyon jó weboldalt, ahol viszonylag olcsón vannak a bőrcipők.
Kétféle cipő között nem tudok dönteni. Van egy szőrmebéléses (de nem az a vastag szőrme, hanem csak egy kis vékony réteg, de az egész cipő belseje ilyen. Ettől még nem téli, csak melegebb őszi bakancs. A másik pedig olyan, mint a mostani, bélés nélküli félcipő. Mindkettő egy árban van, talán a bakancs jobban tartja a bokáját, viszont melegebb is. Tanácstalan vagyok...
Téli csizmája lesz a gyereknek, mert most örökölt a nővéreméktől egy alig használtat.
Szerintetek?
Én kizártnak tartom, hogy ami cipő pont jó volt neki tavasszal, az még kitartson őszre... Ilyenkor folyamatosan nő a gyerekek lába, hiszen a járástól, szaladgálástól erősödik, alakul neki napról napra. Mondd meg a párodnak, hogy a gyerek egészségével nem szabad játszani, ha most deformálódik a lábfeje, örök életére kiható ortopédiai problémái lehetnek. Ráadásul ha nem jó a cipője, nem tud normálisan járni, tönkre mehetnek a lábában az izületek.
Én a helyedben nem is 24-est, hanem 25 cipőt vennék. Azzal kihúzzátok bőven télig, és lehet, hogy még tavasszal is jó lesz. De kisgyereknél alapból arra kell készülni, hogy a cipők egy szezonosak.
Szerintem bőven megteszi a bélés nélküli, most jön még a vénasszonyok nyara, másfél-2 hónapig még 15-20-25 fokok lesznek,szőrösbe belesül a kis lába.
De mindenképpen próbáljátok fel a cipőt, mert hatalmas különbségek vannak a méretezésben. (És 1 centivel nyugodtan lehet nagyobb a cipő)
Én is 25 méretet vennék, de még előtte egyet próbálj meg.
A mostani cipőből, ha lehet, vedd ki a betétet, és kész, nem is kell venned, ha olyan a talpa, hogy sima, akkor az is jó.
Amúgy ez a kis szőrös bakancs jól hangzik..:-))
Mindenképpen nagyobb kell és nem nem vennék őszre belül béleltet.
Télire viszont vennék újat, soha nem adnék ahsznált cipőt a gyerekre, baromi egészségtelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!