Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Őszi cipő 2 éves kislányra,...

Őszi cipő 2 éves kislányra, tanácsok?

Figyelt kérdés

Kicsit tanácstalan vagyok. Tavasszal vettünk egy zárt 23-as cipőt, de mostanra már 23 és 24 között van a lába a mérce szerint. A párom szerint jó még a 23-as neki őszre, de szegény gyerek annyira még nem tud beszélni, hogy elmondja, hogy szorítja vagy nem a cipő. Kitapintva teljesen a végén van már az ujja. A 23-as szandáljából meg már kikandikál a nagy lábujja. Úgy gondoltam, kell neki az egy számmal nagyobb cipő, de nem tudom, hogy melyik legyen. Találtam egy nagyon jó weboldalt, ahol viszonylag olcsón vannak a bőrcipők.

Kétféle cipő között nem tudok dönteni. Van egy szőrmebéléses (de nem az a vastag szőrme, hanem csak egy kis vékony réteg, de az egész cipő belseje ilyen. Ettől még nem téli, csak melegebb őszi bakancs. A másik pedig olyan, mint a mostani, bélés nélküli félcipő. Mindkettő egy árban van, talán a bakancs jobban tartja a bokáját, viszont melegebb is. Tanácstalan vagyok...

Téli csizmája lesz a gyereknek, mert most örökölt a nővéreméktől egy alig használtat.

Szerintetek?

2013. szept. 7. 20:17
 1/7 anonim ***** válasza:

Én kizártnak tartom, hogy ami cipő pont jó volt neki tavasszal, az még kitartson őszre... Ilyenkor folyamatosan nő a gyerekek lába, hiszen a járástól, szaladgálástól erősödik, alakul neki napról napra. Mondd meg a párodnak, hogy a gyerek egészségével nem szabad játszani, ha most deformálódik a lábfeje, örök életére kiható ortopédiai problémái lehetnek. Ráadásul ha nem jó a cipője, nem tud normálisan járni, tönkre mehetnek a lábában az izületek.

Én a helyedben nem is 24-est, hanem 25 cipőt vennék. Azzal kihúzzátok bőven télig, és lehet, hogy még tavasszal is jó lesz. De kisgyereknél alapból arra kell készülni, hogy a cipők egy szezonosak.

Szerintem bőven megteszi a bélés nélküli, most jön még a vénasszonyok nyara, másfél-2 hónapig még 15-20-25 fokok lesznek,szőrösbe belesül a kis lába.

De mindenképpen próbáljátok fel a cipőt, mert hatalmas különbségek vannak a méretezésben. (És 1 centivel nyugodtan lehet nagyobb a cipő)

2013. szept. 7. 20:48
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is 25 méretet vennék, de még előtte egyet próbálj meg.

A mostani cipőből, ha lehet, vedd ki a betétet, és kész, nem is kell venned, ha olyan a talpa, hogy sima, akkor az is jó.

Amúgy ez a kis szőrös bakancs jól hangzik..:-))

2013. szept. 7. 22:46
 3/7 anonim ***** válasza:

Mindenképpen nagyobb kell és nem nem vennék őszre belül béleltet.

Télire viszont vennék újat, soha nem adnék ahsznált cipőt a gyerekre, baromi egészségtelen.

2013. szept. 8. 01:59
 4/7 anonim ***** válasza:
Ne vegyél bélétet, de szerinetm vegyél magasszárút. A próbánál pedig dugd be az ujjad a sarkánál, ha befér , akkor jó. Kizárt, hogy a23-as jó legyen.
2013. szept. 9. 11:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Most mértem meg a kislányom talpát és nem hiszek a szememnek, mert 15 cm, ami azt jelenti, hogy már nem is 24-es, hanem 25-ös. Ezek szerint a párom a múltkor jól elmérte neki. Az a bajom, hogy magasszárú béleletlen cipőből csak baromi drágán találtam neki, ami jó árban van, az a D.D.Step, ami szép és bőr is, de harántemelős! Mindenhonnan azt hallom/olvasom, hogy harántemelőset ne vegyek, hacsak orvos nem tanácsolja. Viszont majdhogynem az összes gyerekcipőben beépített harántemelő van. Ezt nem is értem. Amiben meg nincs, az kapásból 10 ezernél kezdődik :-(
2013. szept. 9. 13:49
 6/7 anonim ***** válasza:
Szerintem nyugodtan vegyél DD Stepet! Az enyéimnek is gyakran veszem. Ez a harántemelő kérdés meg olyan, hogy ahány orvos, annyi vélemény. Vagyis valaki szerint isten ments, más szerint meg ha nem is szükséges, de nem is árt. Az első gyerekemnél més én is feltúrtam a netet emiatt, meg kérdezősködtem, de nem jutottam dűlőre.
2013. szept. 9. 14:03
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, hogy írtál! Én is úgy érzem, hogy hiába bújom a netet, harántemlős cipő ügyében nem leszek okosabb. Majd a jövőben kiderül, hogy jól döntöttem-e.
2013. szept. 9. 14:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!