Hogyan szoktassam le 3 éves kislányomat a cicakaka evésről?
Igen, ovis. Tartok tőle, hogy az oviban nem egyedül csinálja... Annyi baromságot hoz haza az oviból. :/
Erre a fika evésre is mondtam neki, hogy okos gyerek nem csinál ilyet. Te okos vagy? Azt mondja igen. Mondom akkor ne csinálj butaságot! Tényleg annyi oldalról próbáltam már megközelíteni ezt a dolgot, és mind besült, a türelmem pedig elszállt. Volt egy okos, jólnevelt gyerekem, és mióta oviba jár esküszöm visszafelé haladunk. Imád oviba járni, így most neki büntetés az is hogy nem mehet. Úgy sajnálom szegényt, mert ezzel a fikás dologgal a saját kis életét nehezíti meg. És tudom hogy ez egyre jobban feszélyezi, ezért szeretnék mihamarabb megoldást találni a dologra. Nem járja, hogy hónapok óta csak büntetem. Azt viszont nem mondhatom neki, ha két napig nem látom fikát enni, hogy jól van ügyes vagy hogy nem vetted a szádba! Ezért nem jár dicséret, és különben sem tudhatom hogy megeszi-e akkor is ha nem látom... Mindenesetre gyanús amikor azt mondja, hogy képzeld anya, nem ettem ám cicakakit a szobámban! Mert amikor így dicsekszik valamivel, olyankor tuti hogy az ellenkezőjét csinálja, csak kíváncsi, hogy tudom-e az igazságot.
de miért ne dicsérhetnéd meg ha 2 napig nem csinálja??
Én is megdicsérem a 3,5 éves lusta fiam ha 10-ből 1x hajlandó felvenni magától a cipőjét,pedig az is általános dolog nem valami csoda!
Nem vagy te egy kicsit túl szigorú ezzel a kislánnyal??
Ráadásul nekem megütötte a szemem hogy írod,hogy ez őt is frusztrálja meg tudja,hogy nem szép dolog!Akkor nem lehet hogy ez valami pszihés eredetű dolog??Rendben van nállatok minden?Nem érte valami sokk hatás az elmúlt hónapokban??Nem lehet hogy túlzottan megszidtad,bántottad korábban ez miatt??
Ez már nekem egy kicsit olyan mint amikor a gyerek bekakil,bepisil pszhihés okok miatt!!
Na neee már!
Most komolyan azt akarod a nyakamba varrni, hogy a nevelési módszereim miatt eszi meg a gyerekem az orrváladékát? Szerinted az szigorú nevelésre utal, hogy nem törődöm bele abba, hogy ezt a rossz szokást művelje?
A kislányomnak elég erős jelleme van, akaratos, és ez már csecsemőkorában is így volt. Nehezen hagyta magát terelgetni. Nem tudom, hogy ez a makacsság még a dackorszak része-e, de nem gondolnám, hogy a neveltetésével lenne gond. Ha lustaságról van szó, és a gyerek teljesítményt mutat fel, naná hogy meg kell dicsérni, de azért mert épp nem látom amint a cicakakát a szájába veszi (mert lehet hogy nem előttem teszi), nem gondolom hogy jutalom jár. Ez pont olyan alapnak kell lenni, minthogy köszönünk az ismerősöknek az utcán, vagy levetjük a cipőnket ha hazaérünk a sétából.
Húúúúúúúú,azt hittem egy rossz vicc!!!Én is igazi macska kakára gondoltam.
Ezt miért kell ilyen komolyan venni.Majd leszokik róla.Lesz egy-két külső kellemetlen visszajelzése,plussz idősebb lesz,jobban megérik rá,és majd elmúlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!